понеделник, 7 октомври 2013 г.

Снимки на ученици от различни възрасти в класните им стаи из целия свят: наистина, защо не се усмихват?


от HighViewArt

Британският фотограф Julian Germain е автор на една наистина нетрадиционна поредица от снимки. Той заснема ученици от различни възрасти в класните им стаи из целия свят. През 2004 г. фотографът прави първите кадри в училища в Североизточна Англия, след което се насочва към Северна и Южна Америка, Европа и Азия.

В своята серия „Classroom Portraits” той представя типичната учебна обстановка и показва по колко различен начин могат да изглеждат децата по света. Неговата цел е да заснеме всички ученици и те да се виждат ясно на снимката. Винаги поставя фотоапарата на най-подходящото място, за да се уловят и най-малките детайли в стаята. Замислихте ли се вече къде са вашите снимки със съучениците?Argentina, Buenos Aires, San Fernando


Argentina, Buenos Aires


Brazil, Belo Horizonte


Cuba, Havana, Playa


England, Erith


England, Washington


Germany, Düsseldorf


Peru, Tiracanchi


Qatar


The Netherlands, Rotterdam


Tokyo, Japan


USA, Oklahoma, Avant


USA, St Louis


Yemen, Sanaa

КОМЕНТАРИ:

киро петров: Интересно е как малките детайли в снимката показват разликите в социалното, обществено положение на различните общества... И как дъската от времето на Херодот - все още присъства навсякъде... Защо така?

Rumiana Nehrizova: Всички деца по света гледат еднакво на снимка в клас: строяват се притихват, но само за секунди. Фотографът трябва да е бърз и опитен, защото след това започват да се бутат, подсмихват и да си правят зайчета. Уловил е точно момента преди това.

Albena Georgieva: Интересни снимки, все още има класове с ученици от един пол. Иначе децата са еднакви - любопитни очи, гладни умове, желание за растеж...

Biser Kostadinov: Шарен свят! :)))

Петър Николов: Честно казано къде ги видяхте тия любопитни очи и желание за растеж? Да, всички сними имат нещо общо - огромното отегчение.

Meglena Kostadincheva: Уникален проект!

Angelina Kostova: Много са сериозни, видях съвсем малко усмихнати лица.

Katy Tuneva: Че то има ли нещо весело в училище? В което и да е училище. Принуда си е социализацията отвсякъде, само дето някои деца са добри актьори и го отиграват по-лесно...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари:

А може би тъкмо ИДЕИ е твоето списание?!