четвъртък, 6 декември 2012 г.

Продължение на дискусията с яростни и беснеещи комуноиди

Продължавам с публикацията на т.н. "дискусия" между мен и "възмутени граждани", представящи се за бивши мои ученици, които недоволстват комай от всичко; възнамерявам тия дискусии да ги събера на едно място и да ги издам като приложение на в-к ГРАЖДАНИНЪ, та да се ползват за целите на нравственото и гражданското образование на мледите; ето сега коментарите около публикацията Достойното увенчаване на епохалната дискусия между един философ и неколцината "крайно възмутени" негови бивши ученици; тази дискусия протече в два епизода, или в два цикъла:

ПЪРВИ ЕПИЗОД:

Анонимен каза: Скука, братче... щом такива досадни чатове почнахте да пускате вместо постове... зле.

Ангел Грънчаров каза: Ний сме диалогични, таваришч, понимаеш? Диалогичното блогване е по-висша степен в сравнение с монологичното - понял меня?

Bacho Кольо каза: "таваришч, понимаеш"... "понял меня" Смешник...

Ангел Грънчаров каза: Смешник, смешник, ама бъркам в най-потайните кътчета на комуноидите :-) То туй е и целта де... терапевтичната ми цел: да беснеят с пяна на устата, та да се спасят един ден от комунистическата проказа... за тяхно добро го правя; ... за твое добро го правя...

Владимир Трашов каза: По-смешно и много, ама мнооого по-смешно и тъжно е да си завършил висшето си образование в Москва, живеейки в прекрасните културно-комунистически условия на свръхмодерното студентско общежитие, на ВУЗ-а, пък защо ли сте се именували с BACHO, г-не КОЛЬО и защо ли толкова глупаво еклектично и неуважаващо родната кирилица...:-) Че нали тя е и руска, бе чоджум!

Ах вы, какие такие вечные больгаро-русские молодцы ДС-КГБисты... Их вы BACHO и КОЛЬО, сволочь неверная...

Напаст руско-българска: неука, комуно-спиртосана и на ботуши воняща, безбожна... и неотмирисана, кат бълхичка подло щипеща и кат къртичка миришеща, а иначе смешно-трагично: уж много културно умнееща, пък и доброто от злото за България не само не различаваща, не само невиждаща, но и ненавиждаща го...

Бива ли тъй бе, чоджум!:-) И... извинявайте, моля, за повторението на турцизма, ако схващате за какво го правя, г-не BACHO КОЛЬО. За останалото, разбира се: без извинение, защото няма прошка, нито за такива срамно полу-интелигентстващи с името си тук персони, нито и още по-малко за продаващи и предаващи на руските мафиоти българските ни интереси, които, според основателното ми мнение са тези, които считат философа-учител Ангел Грънчаров за свой антипод.

24.11.2012г. Владимир Трашов

Bacho Кольо каза: "... ама бъркам в най-потайните кътчета на комуноидите..." Най-много да им бръкнеш в гащите и да ги хванеш за оная им работа...

Анонимен каза: Грънчарски, не всеки, който ви противоречи, е комуноид, понял меня? :)

Ангел Грънчаров каза: Разумеется че не всеки, дарагой таваришч Анонимович, е комуноид, само ония, които ми противоречат така тъпо както ти правиш, сте комуноиди :-) Тепер ви даволний?! :-) А бачу ти Колю оскотя съвсем от пустата му комуноидност, горкият, хептен превъртя... завалията! :-)

Анонимен каза: Ще ме уморите, Грънчарски :))

Владимир Трашов каза: Намирам за необходимо да повторя част от вчерашния си коментар в блога ти ЛЪЧО, приветствайки правилното публикуване от теб само на коментарите отговорно придружени и съпътствани от името на техния автор. Исках г-н Ясен Трахнов да попадне и на първата му част, на вчерашния ми коментар, но нали едно е да искаш... съвсем трето и четвърто е да го постигнеш...:-)...

А сега г-н Трахнов, по съществото на другия спор. Имаме ли или нямаме правото, без изричното Ваше съгласие да Ви цитираме в своите блогове, разбира се, с името Ви.

Ето какво, на принципа: с Вашите камъни, по Вашата глава, ще Ви цитирам, след, като кликнах върху Вашето "Тук" и съвестно го разгледах до:

"Когато публикувате съдържание или информация, като използвате Публичната настройка, това означава, че позволявате на всеки, включително и на хора, които не са във Facebook, да имат достъп и да използват тази информация, и да я свързват с вас (т.е. вашето име и профилна снимка).

Ние винаги ценим вашата обратна връзка или други предложения относно Facebook, но вие разбирате, че може да ги използваме без никакви задължения да ви компенсираме за тях (точно както вие нямате задължение да ги предлагате)."!
Край на цитата.

Очаквам да прочета доколко сте съгласен с точността и истинността на посоченото Copy-paste цитиране, а след него, ако сте мъжко момче, а не скапаняк, каквито са, според много учтивото ми мнение - злобно и бедничко откъм аргументи и мисли анонимствалите тук и задължителното Ви извинение да ни занимавате с все още ясно прозирната Ви и меко казано неинформираност не само в областите философия, педагогика, политика, но излиза, че и във Вашата собствена професионална област.

Е, що пък "младо-учило-недоучило", имате толкоз простор пред себе си да си доучвате и да се дообразовате, да си пооправяте и да си доизкусурявате ценностните и останалите си ориентири. Има хляб в младата Ви личност, г-н Трахнов, дано не опровергаете истинното и правилното ми мнение, макар в областта на психологията и личностните оценки, разбира се, че отстъпвам на професионалната личност, като тази на Ангел Грънчаров, а пък не съм и съдия, нито във ВКС, нито и от КС :-).

Присъединявам се горещо към чудесния призив на г-жа (г-ца) Мадлена Павлова: четете биографии г-да Бивши и особено Настоящи ученици, на философа-учител Ангел Грънчаров и в частност на много, на изключително актуалната биография, на Стив Джобс от Уолтър Айзъксън.

А идеята, която предлагам, е да отделиш в блога си, ЛЪЧО, място с подходящо заглавие, където всеки прочел посочената биография да запише мъдрите цитати от нея, които са го впечатлили най-много. Които после... да не продължавам, че да не прекаля с философстването си...

Светлина! Светлина да ни води по пътя деца!

24.11.2012г. Владимир Трашов

ВТОРИ ЕПИЗОД: Нека да сме завинаги причастни към всичко онова, в което вярва достойният човек! 32 коментара:

Апостола на Свободата каза: АНГЕЛЕ БОРБАТА с насадените ни безкрупулни чиновници без професионализъм от вида на назначените в АЕЦ КОЗЛОДУЙ ТРЯБВА да е от първостепенно значение!

Вярвам, че над двора на демократично мислещите български граждани ще изгрее наистина европейското слънце на демокрацията, което свети и огрява образователната система на ЛЮКСЕМБУРГ(БеНеЛюкс, АНГЛИЯ, ГЕРМАНИЯ, ФРАНЦИЯ, СКАНДИНАВИЯ и въобще там, където Учителя се пише навсякъде в изречението с главна буква "У"!

С УВАЖЕНИЕ към ТЕБ - аз

Valentin Malamov каза: ЗА СЪЖАЛЕНИЕ АЗ НЕ ВИ ВЯРВАМ, ВИЕ АВТОРИТАРЕН ЧОВЕК С КРАЙНИ ТОТАЛИТАРНИ РАЗБИРАНИЯ И НЯМА КАК ДА ВИ ПОДКРЕПЯМ!

Ангел Грънчаров каза: Тъй ли? Не знаех това, че съм чак толкова лош, изроден и вреден човек. :-) Спасибо за информацию :-) Патаму то и я Вам очень признателный...

Bacho Кольо каза: Грънчаров, сигурно се мислиш за много хитър като отговориш някому на примитивен руски. И през ум не ти минава, че в очите на един тридесетгодишен човек, започнал с английския още от първи клас си един безполезен дърт шут. Do you understand me?

Владимир Трашов каза: С теб съм, уважаеми български УЧИТЕЛЮ, ФИЛОСОФЕ, братко, СВЕТЛИ БЪЛГАРСКИ ЛЪЧО!

Според мнението ми на два пъти незаконно, на основанието чл. 344 от КТ, уволняван от ТУ-Варна преподавател, признато с влезли в сила съдебни решения. Според мнението ми на за трети път опитано да бъде уволнен преподавател - от същото лице, уволнявало ме първите два пъти, като кадровик на ТУ-Варна, а този трети, вече, като ректор на същото ВУ, на основанието чл. 74 от КТ, но всъщност и уви на непризнатото досега от българските съдебни инстанции основание, според чл. 8, ал. 3 от КТ, което е недопустима за проява дискриминация в трудово правоотношение.

Според мнението ми на за четвърти път и вече окончателно уволнен от ТУ-Варна преподавател, на основанието чл. 328, ал. 1, т. 2 и чл. 225, ал. 1 от КТ, т.е. при съкращение в щата и без предупреждение. Като последното уволняване: очевидно, категорично безспорно и безусловно за мен, е този последен път: не само незаконно, не само дискриминационно, но и престъпно извършено от същия престъпен бивш ректор на ТУ-Варна, лицето Стефан Тодоров Барудов, на фактическото и на правното основание: чл. 282 от НК, т.е. нарочно и умишлено превишени право и власт, с цел да се навреди.

По което в този момент, 10 години след престъплението, при неизминала все още давност, очаквам справедливото, основателното и законосъобразното произнасяне от главния прокурор, на РБ. Та, според мнението ми на така патил, препатил и с толкова
пъти неоснователно потъпквани от един некадърник, не само в административната си, но и в т.н. си научна дейност администратор, нанесъл огромни вреди не само на мен, но и на кадровото, научното и на учебното развитие, на ТУ-Варна през двата си мракобесни мандата, като негов ректор, победата в твоята борба срещу подобното административно мракобесие в ПГЕЕ, безкрайно подло, жалко, смехотворно, но непозволено и недопустимо отмъстително провеждано от директорката му, какво от това, че младежки и красиво изглеждащата, при това и учителка по БЕЛ!!!, за да бъде този абсурд пълен!, г-жа Стоянка Анастасова, срещу светлата ти личност, ЛЪЧО, ще бъде твоя.

АЗ КАЗАХ!

27.11.2012г. Владимир Трашов

Владимир Трашов каза: А на 30 годишния, високо уж по английски образования Bacho Кольо, с толкова разкраченото между латиницата и кирилицата, и очевидно силно комплексираното съзнание, категорично и безспорно изявено не само от бедната му откъм мисли изразност, но и от избора на името си в този блог, бих отвърнал на членоразделното му, и какво от това, че е безупречно тук граматично, но дълбоко и фатално сбърканото му и смислово, и философски, защото си е чисто бай ганьовско измучаване: че си бил, видите ли: "един безполезен дърт шут", бе ЛЪЧО :-).

Пък това говедо безмозъчно, все се вре из блога ти и нищичко лошо да те чете и да се учи на ум, на разум , на желязна логика, и на това какво е добро за България и какво не.

Ама не: все не му увира куфалната балалайка от правилните, от точните, от разумните ти доводи и аргументи. Явно, че не му е стигнал още английския, не само да го чете в оригинал Шекспира, но по-важното: и да се прониква от неговия велик хуманен дух.

Което, според правилното ми и безспорно мнение, ще рече: да втъкава в своя дух, не буквите, а духовете на световно признатите гении - независимо, от коя област на човешката дейност са те.

Ама за целта следва да имаш някакъв първоначален зачатък на светлинка в душата си, на уважение ли към духа...

А, BACHO КОЛЬО?!

Прав ли съм, чоджум! :-)...

27.11.2012г. Владимир Трашов

Анонимен каза: Не знам защо руският език (лош при това!) ви е толкова мил на сърцето, г-н Грънчаров. Хмм... съмнителна работа ;)

Анонимен каза:

Грънчаров е от онези, които винаги следват ръководната роля на Партията-майка. Едно време, те говориха руски, защото СССР ги подготвяше като за ръководни кадри. Тогава те говориха "прекрасно" по руски. Дойде "псевдопромяната" и руския език вече не остана актуален. Да обаче, те други езици освен селски български и учебен руски не умеят да говорят! Тогава партията майка бързо им напомни, че руският език могат да го използват само подигравателно и когато се опитват в безсилието си да обидят някой. И това се прави от хора като Грънчаров, които имат претенции да са и философи, че и преподаватели. Може би философи на глупостта, приела застарашителни размери в БГ. Забележете, че дори когато пише на български, Грънчаров не пише или говори книжовно. Той се опитва да украсява езика с едни старовременни форми, характерни за родния му край, които по-никакъв начин не изпъстрят езика МУ... Това го можеше само един български писател и той се казва Чудомир. Но Грънчаров е много, ама много далече от него.

А Трашов тире Петров, да намали турцизмите, които по никакъв начин не прилягат на един преподавател... Но ако и ти си преподавал философия... работата става по ясна.

Ангел Грънчаров каза: Моят съветско-руски език ми служи превъзходно за една-единствена цел: да бъркам в душата на комуноидите (г-жа Новодворская ги нарича "совки", иде не от сова, а от "советский человек"). И сами виждате, това ми се удава: беснеят, при това дори ми изнасят лекции как следва да пиша и да говоря даже :-) Е, таваришчи, ще си пиша и говоря както искам, панимаете меня?! Вы будете кричать, а я буду делать что хачу: я свободний челавек, я не комуноид как вы :-)

Анонимен каза: Грънчаров, в момента сте като разциврено малко детенце, което, колкото и да му говорят, е стиснало юмруче, тропа с краченце, и вика "Няма! Няма! Няма! Няма!..." Това не е лошо, де... нали трябва някой да ни забавлява :)

Анонимен каза: Грънчаров, спри да пропагандираш фашизъм, криейки се зад музикални клипове на песнички като Lili Marleen! Фашизма или НА-ционал со-ЦИ-ализма са забранени в ЕС!

Защото да няма пак "Сталинград" или "Курск"... Пак ще оревете орталъка... защо ви обявяват война, на вас "невинните неутрални" балкански овчици... "Альоша" не е ли достатъчно голям, за да ти напомня да не правиш глупости?? Или искаш да е по-голям??

Bacho Кольо каза: "Альоша" не е ли достатъчно голям, за да ти напомня да не правиш глупости?? Или искаш да е по-голям??

Няма нужда от по-голям! Альоша е прекрасен, величествен паметник. В чест на ония, които дадоха живота и младостта си, за да могат западняците да честват Деня на Европа на всеки 9 май.И да напомня на малцината пловдивчани, които са загубили паметта си, да не пипат с мръсните си ръце паметта на героите.

Ангел Грънчаров каза: Непоправими са комуноидите, въртяха, сукаха, пак до Альошката стигнаха и до своя празник 9 май :-) Продажните душици са си продажни душици, няма как да е иначе: прекланят си се те на матушката, на майчицата си кърмилница, без която комунизъм нямаше да има в България никога, ама на, Червената армия донесе на щиковете си комунизма и ни го натрапи, и ето, още я благославят за това толкова жалките комунистически мекерета...

Ангел Грънчаров каза: Дарагой таваришч советский человек, в "Лили Марлен" няма никакъв националсо-циализъм, нито фашизъм, нито комунизъм даже - трите отвратителни мракобеснически доктрини, сред които комунизмът, по всеобщото признание, е най-човеконенавистическата, най-варварската, най-отвратителната...

Анонимен каза: Грънчаров, пак ще се опитам да отговоря, защо има комунизъм по Европа? Причината за това е позицията на Цар Борис Трети, да застане на страната на Хитлер! Ако Цар Борис, се бе противопоставил на Хитлер правейки коалиция с гърци и сърби, войната и Европа, а от това и светът щяха да са други!

Хитлер губи над 9 месеца за да сломи сърбите, и още два да сломи гърците. Това и пренася датата за нападение над СССР за по късно лято. Доста от неговите генерали за го предупредили, че юнско нападение над СССР е късно и зимата ще ги застигне преди да са стигнали Москва, както и се случва.

Ако Цар Борис бе застанал срещу Хитлер, той нямаше да може да сломи гърците, а ние заедно със сърбите щяхме да ги удържаме поне още година, достатъчно време за англичаните, които са вече в Кипър (след като разбиват Ромел) да направят десант през Гърция. И тогава светът наистина щеше да бъде друг!!

Ангел Грънчаров каза: Да, но и България щеше да бъде съвсем друга. Ако му се бяхме противопоставили Хитлер щеше да ни измачка и изтрепе така, щеше да разори България така, както и в най-големите си кошмари не сме си го представяли.

По-голяма глупост от това горното не бях чел :-) Горките комунисти, съвсем са обезумели! Да ги ожали човек... пълна неадекватност спрямо реалностите - и спрямо всичко човешко...

Alexandar Iotzov каза: Ангел, и на друго място го казах: "Животът е най-добрия, но най-жесток учител"...

хема иванова каза: Вие вярвате в правосъдието?????????????

Ангел Грънчаров каза: Да, вярвам, но не в самото правосъдие, а по-скоро в неговата идея: без правосъдие няма законност, без законност няма демокрация, без демокрация няма свобода...

Анонимен каза: Альоша не заслушава нищо повече от 6-7 пръчки динамит, когато около него няма хора.

Анонимен каза: Вие вярвате в правосъдието, а вярвате ли че сте прав?

Анонимен каза: пишете че над вас се налагал всекидневен тормоз а не си ли задавате въпроса дали вие не налагате всекидневен тормоз над хората там с вашите възгледи?

Анонимен каза: В песента няма, но в клипа има! Или клипа няма значение за теб. Ясно се различава SS войник, а ти знаеш ли какво значи SS знака и какво олицетворява?? Или пак се правиш на невинна жертва, че уж "без да искаш"??

хема иванова каза: Абсолютно. Но в нашата мила родина все още е царица парица. Нима не виждаме всеки ден за какво става въпрос. Не може без вяра, но ми е мъка, че само тя и надеждата са ни останали. (И КНИГИТЕ)

Ангел Грънчаров каза: Не, не знам какво значи знака SS :-) Но знам за сметка на това какво значи знака КГБ или ДС. И това ми стига...

Анонимен каза: "Но знам за сметка на това какво значи знака КГБ или ДС. И това ми стига"

Пфу, най-после си признахте!!!

Ангел Грънчаров каза: Мдааа, ами тогава запиши "самопризнанието" ми в Протокола, тавариш следователь :-) Ликуй и... дай да се подпиша...

Анонимен каза: Кверулантна личност – тези хора се отличават с особено силна накърнимост на чувството за справедливост, с упоритост и не търпят поука. Борят се за утвърждаването на своята гледна точка. Те могат да бъдат фанатични, твърдоглави, властни и нетърпящи поучение. Лесно се обиждат и реагират чувствено. За тях правото на останалите не означава нищо, за разлика от тяхното. Обикновено слабо се интересуват от материално възмездие, а повече от това, „да получат своето право.“

Ангел Грънчаров каза: :-) А сега потърси в дебелите речници нещо за комуноидната безличност, да видим какво пише там за този така чудат феномен :-)

Анонимен каза: Ами именно, понеже изказвам мнение, не съм комуноидна безличност, ако мълчах и се съгласявах с написаното от Вас тогава щях да съм такъв човек...

Анонимен каза: Знаете ли може и да не ви мине номера този път... защото вие пушите цигари от доста години и САМ СТЕ СИ УВРЕДИЛ СЪРЦЕТО ПОРАДИ ПОРОЧЕН НАЧИН НА ЖИВОТ и никой не ви е виновен за това... будувате цяла нощ господине... а после другите са ви виновни...

Анонимен каза: Г-жо Анастасова защо не пишете от свое име а се правите на ударена пишейки по този начин?

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост! (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари:

А може би тъкмо ИДЕИ е твоето списание?!