понеделник, 9 февруари 2015 г.

Продължение на изследванията по съвременния нравствено-психологически казус, сложил се около ситуацията в ПГЕЕ-Пловдив


По публикация от преди няколко дни - виж: Директорката на ПГЕЕ-Пловдив Ст. Анастасова окончателно загуби правната битка, съдът възстанови на работа уволнения от нея учител К.Христов! - се получиха интересни коментари, ето ги в отделен постинг та да се прочетат по-лесно от хората, на които им е интересна тази толкова показателна история, показваща реалното състояние на нравите във въпросното училище (между другото излишно е да казвам, но все пак да посоча, че по моята инициатива по този същия въпрос -виж: Мое най-добронамерено предложение за безболезнено излизане от един съвременен крайно заплетен правен, политически, психологически, нравствен и чисто човешки казус - до този момент, както се и очакваше, няма никакъв, да, повтарям, абсолютно никакъв отзив няма от лицето, към което тя е насочена!):

11 коментара:

Анонимен каза: Ние от колектива на ПГЕЕ категорично заставаме зад своята любима директорка госпожа Таня Анастасова и заявяваме, че в понеделник няма да допуснем в сградата на училището Калин Христов тъй като не признаваме крайно пристрастното и несправедливо решение на съда! Решени сме да направим стачка по този повод понеже корумпираната правораздавателна система у нас и този път постъпи несправедливо. Но ако госпожа Анастасова ни помоли да се въздържим временно от стачка против връщането от съда на Калин Христов, тогава ние ще я послушаме. Но ние сме убедени, че госпожа Анастасова ще изнамери друг начин да отстрани от училището Калин Христов особено след като той се компрометира до там да стане свидетел на Гръничаров и на двете му дела, ето това е нещо което ние няма да му простим никога!

И заради това нещо той заслужава госпожа Анастасова отново да го отстрани, този път по друг параграф, нека да го уволни пак, той си го заслужи със свидетелстването си в полза на Граничаров. Освен това той е военен пенсионер и няма право да работи на редовно място без съгласието на работодателя така че неговото връщане в училището ще бъде този път за много кратко. Ние сме сплотен и единен колектив който такива чужди тела като него в себе си не може да търпи. Ние също така сме много разочаровани и от бившия директор Паунов пак заради това че се съгласи да бъде свидетел на Грънчаров и затова повече като го видим пред училището в бистрото изобщо не разговаряме с него. Той се опозори завинаги в нашите очи като подкрепи Гръничаров......

Анонимен каза: Аз ли не съм на себе си или тази, която е писала това?! "Колективът" не признава върховенството на закона! Признава правото на "любимата директорка" да бъде "права, когато съгреши дори!" (по Хр. Радевски). Какво става с тези учители от бившия ТЕТ?! До кога ще търпят да се пишат глупости от тяхно име?! Какво лошо видяха от колега си, "че в понеделник няма да допуснем в сградата на училището Калин Христов"!? Кой им дава право да лишават учениците от един добър учител и педагог!

Или, може би, тъкмо за това - стои по-високо от тази, която си позволява да заклеймява и съска от злоба, защото нито знае нито може да учи младите хора на нещо полезно!

Кой й дава право да се меси в работата на Съда, като се опитва да влияе върху призованите от него свидетели! Знае ли, че с това си изказване, може да й бъде повдигнато обвинение от Прокуратурата и тогава ще трябва да отговаря за това си напълно противозаконно деяние. Или мислиш, че като си "анонимна", можеш да пишеш каквото си щеш, г-жа Лили Попова!

Анонимен каза: Загубата на това и други дела, е достатъчно основание, тази директорка да бъде уволнена поради некадърност, като и се присъдят лично да заплати всички разходи на съда и обезщетения, а ако сме правова държава, би следвало да отлежи и някоя година в Сливенския затвор.
Каменов

Енеза Ангелова каза: Чудесно! Очаквано. Обезщетението ще бъде изплатено от бюджета на училището. А трябва, най-после, директорът-нарушител да плати от джоба си, за да не нарушава друг път законодателството. Докато това не се случи, работодателите ще продължават да си играят с живота на подчинените си. Знаят, че са безнаказани.

Енеза Ангелова

Inf каза: Приятно е да се четат такива новини... За съжаление има много такива директори на училища... Жалка и нагла, като писанията им тук.

За жалост е такава системата и такива бюрократи успяват да прогресират.

Анонимен каза: Госпожа Анастасова ще обжалва решението на Върховния касационен съд в Европейския съд! Ние от сплотения зад нея колектив няма да се примирим с несправедливостта, която българското "правосъдие" присъди това дело не на нея...

Анонимен каза: Пълни безсмислици! Г-жа Анастасова НЯМА право да обжалва делото в Страсбург, по простата причина, че не тя води делото, а Калин Христов.

Но като има пари в бюджета на училището за вашите заплати, мъдри колежки, да ги харчи по адвокати! Не разбрахте ли, че ВКС ОТКАЗА да разглежда "възраженията" й. Но кажете ми, най-после, какво имате против Калин Христов, освен това че е добър специалист и добър учител, та се готвите да стачкувате?! Интересно ще е да обявите наистина стачка - ще намерите ли 5 (пет) човека стачкуващи, г-жо Лили Попова?


Анонимен каза: Пестете си силите! До една година и Грънчаров ще се върне на работа в ПГЕЕ-Пловдив! Какво ще правите тогава, г-жо Лили Попова?!

Анонимен каза: Не съм Лили Попова, но подкрепям позицията и. И Калин Христов, и Ангел Грънчаров само се пъчат че са добри учители, но истината е друга, Ангел Грънчаров, както госпожа Анастасова убедително доказа, е пълен некадърник, а Калин Христов няма нужната квалификация и образование за да изпълнява възложената му работа. Такива нямат място в нашия колектив в който работят най-висококвалифицирани кадри. Аз съм за това Калин Христов да бъде незабавно уволнен по друг параграф - особено защото се компрометира с това че прие да бъде свидетел на Грънчаров ето това ние няма да му го простим никога!

Анонимен каза: Ами не му прощавайте, г-жо "Лили Попова"! Мразете си който искате и колкото искате, но това причинява заболявания. Колкото до обичната ви директорка, то се разбра вече, че разбира от всичко: и от медицина, и от философия, и от компютърни мрежи, и от силова електротехника. Само от едно не разбира - от администриране. Влезе ли нейна заповед в съда - отменя се! Пък вие си чакайте решения от Страсбург.

Имате си пари за заплати - харчете си ги по адвокати! (любима песен на адвокатите)

Но това не може повече да продължава! Все пак МОН контролира финансовата политика на директорите и новият министър няма да търпи хвърляне на пари на вятъра. Та покрай голямата ви любов, може и вас да ви издуха вятъра да си дундуркате внучето.

Анонимен каза: До мен достигнаха слухове че министърът на образованието е разпоредил нова проверка на цялостните изяви на Стоянка Анастасова като директор на ПГЕЕ в Пловдив, проверка, която нищо чудно да се окаже подготовка за нейното скорошно отстраняване от поста.

Някой чувал ли е нещо по-определено по този въпрос?

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари:

А може би тъкмо ИДЕИ е твоето списание?!