вторник, 27 май 2014 г.

Комунизмът в наше време мутира и се превърна в национал-комунизъм, във фашизъм, сиреч, в путинизъм



По-долу можете да прочетете дискусията ми с един фантазьор, който, представяте ли си, още чака идването на "истинския комунизъм", да, имало и такива динозаври в наше време: за тях това, което имахме, не било комунизъм, напротив, било коренно различно с неговата същина, а тепърва сме щели да бъдем ощастливени още веднъж от идването на същинския, на автентичния, на истинския комунизъм. Разбира се, наложи се да реагирам, щото такива опити за оневиняване на комунизма и комунистите, след толкова престъпления, извършени от тях, съвсем не отговарят на историческата истина; комунизмът и като идея, и като практика е дискредитиран отвсякъде, да бъде реабилитиран по такъв изтъркан пропаганден начин е доста трудна работа. Дискусията ни се проведе под публикацията Против комунистическите и ченгесарски лъжи и мистификации за прехода и приватизацията, като съм притурил и изказвания на същия този комунист-фантазьор и под други мои публикации; интересно е да се види как в днешно време се разговаря и спори с комунистически динозавър:

Toncho Bonex каза: Ангел е ЛЪЖЕЦ! Той ПОДМЕНЯ ДУМИТЕ (ЕТИКЕТИТЕ) на СЪДЪРЖАНИЕТО, т.е. борави с ФАЛШИВИ ПОНЯТИЯ. Той нарича „КОМУНИСТИ“ БАНДАТА от комсомолски и партийни секретари, които станаха после ОЛИГАРСИ. ЛЪЖАТА е, че ги нарича „комунисти“ а те не са. Той ви ЛЪЖЕ, че до 1989-а е имало „комунизъм“. Това, което беше, НЕ БЕШЕ КОМУНИЗЪМ, то и социализъм не беше, защото не са били изпълнени признаците, които го определят (дефинират) като такъв.

Защо Ангел е ЛЪЖЕЦ! Защото 25-30 години нарича мафиотизма на бандата от ком и парт секретари „комунизъм“ и ще му се СМЕЯТ, когато разберат хората че се ЛЪГАЛ самият той. ЛЪГАЛИ са го горните секретари, че правят соц или ком, а то се е фанал като риба на тая лъжа и сега лъже нас.

Ангел НЯМА ДОБЛЕСТ да си признае, че е бил ЛЪГАЛ и че се е фанал на тая лъжа и още по-лошо, НЯМА ДОБЛЕСТ ДА СИ ПРИЗНАЕ, че и сега ЛЪЖЕ, че онова е било комунизъм

Нещо повече, много енергия хвърлих на вятъра да му ОБЯСНЯВАМ неговата заблуда и ЛЪЖА да ПОДМЕНЯ ИМЕНАТА И ПОНЯТИЯТА, но не можа да разбере.една толкова елементарна ЛОГИЧЕСКА грешка, която прави. Затова стигнах до извода, че тоя човек е БОЛЕН ОТ ШИЗОФРЕНИЯ. Защото, тая болест се определя от ДВА ПРИЗНАКА, които са му ПРИСЪЩИ:

1. Загуба на ЛОГИЧЕСКОТО МИСЛЕНЕ.
2. ВЖИВЯВАНЕ в измислици и живот в ДВЕ реалности – в ежедневието като биоробот, машинално и в ИЗМИСЛИЦАТА, която НЕ СЪЩЕСТВУВА, а той така я МРАЗИ, че чак си докарва СЪРДЕЧНО-СЪДОВИ проблеми.

Той е станал ПРИДАТЪК на ВЖИВЯВАНЕТО и ЗАБЛУДАТА си и НИКАКВО ОБЕКТИВНО ЛОГИЧЕСКО ОБЯСНЕНИЕ не е в състояние да го накара да се СЪБУДИ от измислиците за комуницма, който никога не го е имало.

Вижте защо ПОДРОБНО:

Тук ще видите ПЪРВО ДЕФИНИЦИЯ за социализъм и след като я разберете, да проследите как той е бил УНИЩОЖЕН НАПЪЛНО след 70-а година.

А тук ще видите какво е комунизъм и как страни като САЩ, Япония, Франция, ФРГ и т.н. го ползват.

А това е НОБЕЛОВ ЛАУРЕАТ, КОМУНИСТ, извадил САЩ от депресията преди и след войната като СЪВЕТНИК НА ПРЕЗИДЕНТА Рузвелт.

Всичко това Ангел го е чел. Но ПОНЕЖЕ Е ЗАГУБИЛ ЛОГИЧЕСКОТО СИ МИСЛЕНЕ и се е ВЖИВЯЛ в измислици, НЕ МОЖЕ ДА ОСМИСЛИ ФАКТИТЕ. Поради БОЛЕСТТА СИ.

Казах му, че ще му помогна да се лекува, както и да лекува сърдечно-съдовите си болести, но той ТОЛКОВА МНОГО МЕ МРАЗИ, щото съм КОМУНИСТ, та предпочита да ходи болен вместо ИСТИНАТА!

Не вярвам да се е оправил, щото е фейс-приятел на един още по-болен психически сектант…

УСПЕХИ!

Ангел Грънчаров каза: Със зомбирани комуноиди няма смисъл да се разговаря. Те живеят на някаква друга планета… а да ни пробутват комунизма си след десетилетните му изстъпления е безнадеждна работа, въпреки че идиоти у нас колкото искаш, някой все може да прихване – и прихваща.


Toncho Bonex каза: Много ЛИТЕРАТУРА, малко факти, никакъв икономически (мотивационен) АНАЛИЗ на събитията. Всички „ЗАБРАВЯТ“, че САЩ и техни протежета платиха 5 милиарда долара, за да може сегашната БАНДА, наричаща се „правителство“ в Киев, да РЕЖЕ ГЛАВИ! Не, това не е литературно преувеличение, това е ФАКТ! Вижте го с очите си.

Ангел Грънчаров каза: Гледам че спазваш изцяло „опорните точки“ за тълкуване на събитията, които прокарва КГБ…

Toncho Bonex каза: Със зомбирани АНТИкомуноиди няма смисъл да се разговаря, те не се интересуват от ФАКТИТЕ. Даже и нямат ЛОГИЧЕСКОТО мислене да ги анализират. Те си ВЯРВАТ в своята АНТИкомунистическа СЕКТА и не се влияят от ИСТИНАТА.

Нещо повече, това тяхното е ШИЗОФРЕНИЯ. Тая болест има ДВА признака:

1. ВЖИВЯВАНЕ в измислици, сънища, халюцинации като в истина.
2. Загуба на ЛОГИЧЕСКО мислене.

При АНТИкомуноидите и двата признака са на лице. Така че тук не става въпрос на идеология, наука или убеждаване, а до КЛИНИЧЕСКИ ПРОБЛЕМ!

Ангел Грънчаров каза: Вий, комунистите, пращахте тия, които не мислеха по комунистически, в психиатрии. Гледам, че си абсолютно същия като твоите вдъхновители. Тъй че претенциите ти, че комунизмът, видите ли, бил нещо различно от изявите му в историята, са пълни глупости, които сам опровергаваш с поведението си. Комунистите са патологични лъжци, които лъжат така усърдно, че понякога успяват дори себе си да излъжат, сиреч, успяват сами да повярват в лъжите си :-) За „логическо мислене“ при комунистите е крайно тъпо да се говори, щото липсва, първо, мислене, при тях има само комунистическо суеверие, надявам се ме разбра, ама това е трудно да се допусне…

Toncho Bonex каза: ЛЪЖЕШ Ангеле, но и СЕБЕ СИ ЛЪЖЕШ – ПАК НАРИЧАШ ОНИЯ ПАРТИЙНИ И КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАРИ „КОМУНИСТИ“. Прав си, че ги МРАЗИШ! И аз също, но аз нямам нищо общо с тях. ТЕ СА ТЕ ЛЪГАЛИ, че правят комунизъм и че са „комунисти“, не аз. Лошото е, че още наричаш оная ПРЕСТЪПНА ТЖ СГАН „комунистическа“, а тя не е.

Просто си сложил ЛЪЖЛИВ ЕТИКЕТ на „бутилката“. Но явно съм прав, като казвам, че си болен, щото НЕ ПРАВИШ РАЗЛИКА между СЪДЪРЖАНИЕ и ЕТИКЕТ (име). И нищо не разбираш, когато ти обясняват ЛОГИЧЕСКИ.

Щото превърташ едни и същи глупости като развален грамофон.

Пак ти казвам, ЛЕКУВАЙ СЕ, ще ти помогна. В Пловдив има много хора, които ще ти помогнат. Но ти ТАКА СИЛНО МЕ МРАЗИШ, че ще ми откажеш помощта, която ти предлагам.

ЩОТО ЕМОЦИЯТА ТИ ВЛАДЕЕ 100% разсъдъка и НЕ УСЕЩАШ, че въпреки ТВОИТЕ ОБИДИ към мен, аз съм ти приятел!

Имаш ми и телефона, ако решиш лечение. По който и да било проблем

УСПЕХИ!

Ангел Грънчаров каза: Който не мисли като теб (и като комунистите) е болен, тъй ли? :-) Много си зле. Апропо, а наоколо теб няма ли психиатри? Щото ми се чини, че си твърде зле. Самият комунизъм е психопатология, и преди, и сега, той е душевна аномалия. Вярвай ми, щото съм специалист в тази област. Изобщо не те мразя, просто си ми интересен като чудат феномен, изцяло неадекватен на времето, в което живеем. В този смисъл съм загрижен за теб, все пак сме хора, човеци, човешко е да си помагаме.

Toncho Bonex каза: ДАДОХ ТИ ХИЛЯДИ ДОКАЗАТЕЛСТВА, но не реагираш. ТОЧНО КАТО СЕКТАНТ. А аз в тая област ИМАМ ОТКРИТИЯ, така че учи се от мен! Но няма как това да стане, когато БЪРКАШ ПОНЯТИЯТА, тяхното СЪДЪРЖАНИЕ с ИМЕНАТА им.

Хайде, ДОКАЖИ че имаш ЛОГИЧЕСКО МИСЛЕНЕ. Пред себе си, щото за мен е ясно: ДАЙ ДЕФИНИЦИЯ на КОМУНИЗЪМ! Това може да се изрази в 3-4 къси изречения!

Ако дадеш ВЯРНА ДЕФИНИЦИЯ, ще призная, че бъркам по отношение на теб!

Питам – как ще обясниш ФАКТА, че КОМУНИСТЪТ Василий Леонтиев е НОБЕЛОВ ЛАУРЕАТ за икономика, както и негови поне двама ученика Джеймс Тобин и Боб Соло? Но Леонтиев е световно призната школа от икономисти, излезли и от Нюйоркския и от Харвардския университети!

Офффф, как да ти обясня, като ЕДНИ ПРОСТИ ПОНЯТИЯ БЪРКАШ. Ти наричаш строя от 75-а до 89 комунизъм, но то ПО ДЕФИНИЦИЯ нито е комунизъм, нито социализъм. Имаш право да го мразиш, и аз също. Но то не е нито соц нито ком.

Обясни ми тогава какво мразиш! ИЛИ ПРОСТО СЕ ВОДИШ ОТ РАЗНИ АВТОРИТЕТИ!

Или съм прав, като ти казвам да се лекуваш. Ти не разбираш от психология – ти САМО си тъпкан с информация по психология, но не я разбираш.

Ангел Грънчаров каза: Чети книгите ми, другарю, там съм написал всичко, чети, няма какво сега наново специално на теб да ти обяснявам. Чети, затова съществуват книгите. Всичко за същината на тъй милия ти комунизъм съм казал в книгите си…

Toncho Bonex каза: Ти БЪРКАШ ПОНЯТИЯТА! Ти наричаш „комунизъм“ нещо, което НЕ Е ТАКОВА! Боже, толкова ли не разбираш що е това ПОНЯТИЕ, ИМЕ на понятието и ФОРМА, в която се помещава това понятие?. Това са ЕЛЕМЕНТАРНИ ЛОГИЧЕСКИ КАТЕГОРИИ, а ги БЪРКАШ!

Просто си СМЕНИЛ ЕТИКЕТИТЕ на „бутилките“. Лошото, което и аз не обичам, ти го наричаш „комунизъм“, а то не е комунизъм!

Толкова ли е СЛОЖНО да го разбереш бе, Ангеле?

Ангел Грънчаров каза: Опитваш се да увърташ и да шикалкавиш с оглед да спасиш тъй любимия на сърцето ти комунизъм. не стават така тия работи. Изсилванията ти на тема логика и мислене са просто неуместни: на краставичар се опитваш да продаваш краставици. Що е понятие, форма, съдържание и пр. – можеш да се информираш в моята книга ИЗКУСТВОТО НА МИСЪЛТА. Щото имаш доста бегла представа, която ти пречи. Друг е въпросът, че се опитваш да ми прилагаш доста плоски номерца с оглед да спасиш тъй милия на сърцето ти комунизъм. Комунизмът по идея е човеконенавистнически и същината му точно съвпада с неговото проявление в реалната история. Няма друг някакъв илюзорен комунизъм, това, прощавай, са глупости. Комунизмът показа истинското ли лице в сталиновия си вид – и чак до краха си през 1989 г. си отговаряше изцяло на същината си. Идеята на комунизма е кражба, експроприация – е, комунистите през цялата си история само това правиха – крадоха като невидели, крадоха като за последно. Нищо повече не е комунизъмът по идея и по същина освен лъжа, кражба, разбойничество, убийства… нищо друго в него няма, още Достоевски е показал същината му – чети романа му БЕСОВЕ. И БРАТЯ КАРАМАЗОВИ. Образовай се, стига си чел марксистките лъжи…

Toncho Bonex каза: ИЗКУСТВОТО НА МИСЪЛТА ДА ЛЪЖЕ ЧРЕЗ СМЕНЕНИ ЕТИКЕТИ върху съдържанието!

ПАК ЛЪЖЕШ на всяка крачка, защото ПОДМЕНЯШ ЕТИКЕТИТЕ:

Сталиновият РЕЖИМ изобщо не попада под етикета комунизъм. Но ти НЯМАШ ЛОГИЧЕСКО МИСЛЕНЕ ДА РАЗЛИЧИШ ЕТИКЕТ ОТ СЪДЪРЖАНИЕ.

Само с ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ не можеш да оплюеш комунизма, защото ТИ ПЛЮЕШ НЕЩО СЪЩЕСТВУВАЩО, което НЕ Е комунизъм. Ти просто ЛЪЖЕШ, като му слагаш ИМЕ – „КОМУНИЗЪМ“

Ти си най-обикновен ЛЪЖЕЦ и МОШЕНИК, щото СМЕНЯШ ТЪРГОВСКИЯ ЕТИКЕТ. Ако не го правиш НАРОЧНО, значи си ЛУД!





Ама ти да не би да си мислиш, че споря с теб? Аз не съм глупак, Ангеле! С луд не се спори! Просто поддържам дискусия за пред хората, за да разберат какви ЛЪЖЦИ или ЛУДИ са АНТИКОМУНИСТИТЕ!

Ангел Грънчаров каза: Кой е лудият подлежи все още на доказване :-) Между другото съм психолог, но не раздавам така щедро като теб диагнозите. Ето как с поставянето на тия диагнози показваш, че си комунист, щото навремето, когато управляваше „либералният“ вожд Брежнев, вместо да убиват другоячемислещите ги тикаха в психиатрии – правеха досущ същото, което сега се мъчиш да правиш и ти, уж „идеалистичният“ комунист. Ето че същината ви е една и съща: преди убивахте различните, после ги тикахте в психиатрии, а ти сега, стига да имаш власт, пак би правил досущ същото, ето че не само че идея, същност и проявление при комунизма са изцяло тъждествени, но и също ето че промяна никаква при вас, комунистите, е невъзможна, все сте същите, а сте все същите, щото същината ви е все една и съща. А да лъжете и да усуквате можете, в това спор няма, то цялата ви история не е нищо друго освен поредица от лъжи, нали така? Лъжата е същност на комунизма и комунистите, наред с далаверата, с кражбата, с убиването.

Комунизмът в най-чистата си същина е сатанизъм. Точка по въпроса. Който не разбира и не приема тия доказани от цялата история на комунизма истини, такъв наистина се нуждае от лечение. Такъв живее в илюзорен свят, нямащ нищо общо с реалния – и с реалностите. Друго нещо, което комунистите правят с особено усърдие е собствените си недъзи да приписват на „класовия враг“. Ето защо сега ти с такова усърдие ме обвиняваш, видиш ли, в „лъжи“. В очите на патологичния лъжльо, какъвто по идея е всеки комунист, оня, който казва истината, е лъжец, а който лъже, т.е. е извратен колкото него самия – е „правдолюбец“. Оня, който е нормален, сиреч, говори и пише реални, верни, проверени от практиката и историята истини и факти, в очите на извратеняка-комунист е „луд“, а пък той, дето живее във фантастичен илюзорен свят, нямащ нищо общо с реалния, е „нормален“. Виждаш ли как сам, с поведението си, потвърждаваш моите тези за истинската същина на комунизма.

Моя милост освен че знае комунизма издълбоко, отвътре (аз съм учил комунизма в неговата Мекка, в „Ленинград“, в Санкт Петербург), го знам цялостно, щото съм го живял, видял съм неговото отвратително лице. Така че точно мен да учиш как било „правилно“ за мисля за комунизма е тъпа работа. Последно, което е много важно: комунистите освен че сте много нахални, сте и много тъпи. Заради това нещо, именно че сте тъпи, успяхте да провалите комунизма си. Ако не бяхте чак толкова тъпи, варварската ви система още можеше да съществува. А „идеите на комунизма“ днес съществуват само в главите на неспасяеми откачалки като теб, като Мадуро от Венецуела, като оня идиот от Северна Корея, как се казваше, колко станахте, трима ли? :-)


Toncho Bonex каза: ПРАВИЛНО, посочените по-горе хора наистина са МНОГО ЗЛЕ с акъла, но Вие, който искате да ГЛАСУВАТЕ за Реформаторски блок, също Сте МНОГО ЗАБЛУДЕН! Но май няма да го разберете, защото пристрастието към някоя партия си е чиста проба СЕКТАНТСТВО, щото партиите са СЕКТИ – ограничено общество, което не допуска инакомислещи и БЕЗ РАЗВИТИЕ., което не се влияе от РАЗВИТИЕТО на НАУКАТА и въобще и индивидите по отделно нямат развитие.

Ето защо ВСИЧКИ ПАРТИИ, цялата ПАРТИЙНО-ОЛИГАРХИЧЕСКА система е АНАХРОНИЗЪМ и трябва да се УНИЩОЖИ. Да, ОБЩЕСТВО БЕЗ ПАРТИИ и парламент.

Трудно ще го осмислите, щото Сте СЕКТАНТ, т.е. Вие Сте ЕМОЦИОНАЛНО обвързан с тия партии, а не логически. Щото ако беше последното, щяхте да разберете отдавна, че партиите са ПАРАЗИТНИ структури за ЗАБЛУДА на народа, че те щели да го представляват и му решават проблемите.

Партии има отпреди 300 години и НИКОГА не са решавали проблем на когото и да било, освен на ВЪРХУШКАТА, която ЛАПА.

Даже Сте приели НА ЮНАШКО ДОВЕРИЕ изборния закон, който е в ПЪЛНО противоречие с Харта за правата на човека, която ИЗКЛЮЧВА съществуването на партии. Но това се РАЗБИРА ЛОГИЧЕСКИ, няма кой до ви го каже. Но понеже НЯМАТЕ ЛОГИКА, а ЕМОЦИИ, и да прочетете Хартата, пак ще се КЛАНЯТЕ на партии и партийци.

Но може и да греша – все пак Ви давам линк, за да видите, че наистина Хартата иска ОБЩЕСТВО БЕЗ ПАРТИИ. ЛЕВСКИ също е искал такова общество, но това се ПРЕМЪЛЧАВА точно от партийците от всякаква боя.

Но прочетете ПОДРОБНО, щото едва ли някога Сте го правили. Ако нещо не Ви е ясно, може да ме питате.

УСПЕХИ!

Ангел Грънчаров каза: Пълни глупости пишеш, другарю. Без партии няма демокрация, има диктатура. Пак ли диктатурата е мечта на комунистите – след като проляхте толкова кръв? Вие сте непоправими уроди…


Toncho Bonex каза: „Малинов или Кунева?“ Все партийно НОМЕНКЛАТУРНИ кадри. От тия дето още след 70-е години УНИЩОЖИХА държавата, тогава го наричаха „социализъм“, т.е. още тогава от тия подобни на Кунева УНИЩОЖИХА социализма, за да си направят партийна БКП МАФИЯ и сега след 1989-а я „УЗАКОНИХА“.

Пак ли тия бе?! АМАН от ПАРТИЙНА НОМЕНКЛАТУРА. Политическата система НЕ ОТРАЗЯВА НАШИЯ ТРИМЕРЕН СВЯТ!

Ляво или дясно? Каква политическа НЕГРАМОТНОСТ!!! А нали говорят за политическо ПРОСТРАНСТВО?! ПРОСТРАНСТВО?! ПРОСТРАНСТВО?!

Ама нали ПРОСТРАНСТВОТО е ТРИМЕРНО – с ТРИ ИЗМЕРЕНИЯ, с ТРИ ДИМЕНСИИ!!! А тия тук само ЕДНА ДИМЕНСИЯ, подреждане в ЛИНИЯ, (право)ЛИНЕЙНО МИСЛЕНЕ!!! Това е НЕСЪЩЕСТВУВАЩА В ПРИРОДАТА СИСТЕМА, да ми кажете къде в природата нещата ПОСТОЯННО се подреждат В ПРАВА ЛИНИЯ? ЛИНИЯТА Е АБСТРАКЦИЯ. Ами нали има РАВНИНА, с две дименсии, а ПРОСТРАНСТВОТО Е С ТРИ ДИМЕНСИИ!!! Значи политическата система е ИЗВЪН ПРОСТРАНСТВОТО, ИЗВЪН РЕАЛНОСТТА.

Политическата система НЕ ОТРАЗЯВА НАШИЯ ТРИМЕРЕН СВЯТ. Тогава тия, които искат да правят партии и партийна политика, да се махат от нашия ТРИМЕРЕН свят и да си отиват в техния ЕДНОМЕРЕН, ЛИНЕЕН, ляво-десен свят. Обществото няма нужда от такива НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ в реалността АБСТРАКЦИИ.

Точно затова и ПОЛЗАТА за НАРОДА от партиите е АБСТРАКЦИЯ!

СЪБУДЕТЕ СЕ!

Ангел Грънчаров каза: „Партия“ значи „част“. Опитай се да осмислиш това. Народът никога няма как да е „монолитно цяло“, както си представяте това комунисто-комуноидите, народът по естествен начин се разпада на партии. Имащи различни интереси и разбирания. И между тези части на народа се води диалог, борба, дебат, съвсем свободен, който успее да привлече мнозинството от народа към себе си, взема властта. За известно време. Демокрацията има много недостатъци, но нищо по-добро от нея не е измислено. Нищо по-добро и от свободата не е измислено. Тия, дето мразите свободата, разните там комунисти и прочие, затова сте антидемократи, щото добре съзнавате, че хората никога няма да ви повярват и да тръгнат след вас. Щото вие не разбирате живота. Животът за човека е свобода. Просто е. но за да го разбереш, трябва да си човек, а не комуноид…


Toncho Bonex каза: „…когато влязъл за пръв път в Западна Германия (през комунизма)“

Ангеле, ти ПРОДЪЛЖАВАШ да ЛЪЖЕШ ХОРАТА, че тодорживковото време било „комунизъм“. Как не разбра тая ПРОСТА изстина, че КОМУНИЗЪМ НИКОГА НЕ Е ИМАЛО. С тая ДУМА (етикет) комсомолските и партийни ОТРЕПКИ са наричали МАФИОТСКАТА СИ СИСТЕМА, за да ЗАЛЪГВАТ МАСИТЕ, че работят в тяхна полза, докато те си правеха още тогава МАФИЯТА и веднага след 1989-а станаха милионери и после милиардери.

Тия ОТРЕПКИ нито са били комунисти, нито са правили комунизъм. И понеже си се хванал на ТЯХНАТА ЛЪЖА, че правят комунизъм, и ти сега ПОВТАРЯШ СЪЩАТА ЛЪЖА, която те са съчинили.

Така ти ставаш СЪУЧАСТНИК С ТИЯ ПРЕСТЪПНИЦИ, като повтаряш тяхната лъжа, че са правили комунизъм!

Комунизъм НИКОГА НЕ е имало, а до 75-а е имало само ПОЛОВИНЧАТ социализъм – САМО ПЪРВА ФАЗА на комунизма. А след 75-а вече няма и следа от социализма. То ПЪРВА ФАЗА не е имало нацяло, а ти плещиш, че имало ПОСЛЕДНА ФАЗА – комунизъм.

Ама ИЗЯСНИ СИ ПОНЯТИЯТА най сетне, стига си лъгал хората. Ако ти си бил БАЛЪК и се излъгал, не прави и хората на балъци! Компрометираш се като мислещо същество!

Приятел съм ти, защото искаш да бъдеш честен човек, громящ неправдата, но си се объркал в ПОНЯТИЯТА и ЕТИКЕТИТЕ, които ги обозначават.

Така че продължавай да громиш БСП-арите, те наистина са ПРЕСТЪПНИ ОТРЕПКИ!

УСПЕХИ!


Toncho Bonex каза: ОТНОВО ЛЪЖЕШ Ангеле, АРМЕНЦИТЕ НЕ СА ПРИЕТИ от буржоазна България, а от БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!

И е НАПЪЛНО ВЯРНО, че „Европейският съюз бил „масонско-талмудическа“ (еврейска), организация“. Защото:

1. Се ВЛАДЕЕ от ЮДО-МАСОНСКИ КАПИТАЛИ от САЩ, а чиновниците му са КУПЕНИ пак със същите капитали.
2. НЕ Е СЪЮЗ, защото (проследи линка)

Но ти си СЕКТАНТ, затова АРГУМЕНТИТЕ не те ловят, мозъкът ти няма ЛОГИЧЕСКО МИСЛЕНЕ, защото е НАПЪЛНО ПРОМИТ.

Ангел Грънчаров каза: Интересно е, че всяка глупост и лъжа, която спускат путинските фашисти, намира такъв отклик в твоето комунистическо сърце! :-) Което показва, че в момента комунизмът мутира и се превърна в национал-комунизъм, сиреч, в путинизъм. Не се грижи за моя мозък (Апропо, мозъкът няма никакво отношение към мисленето! Много се излагаш като постоянно говориш за мозъци!), а се погрижи за душата си – за болната си душа. Ако ме разбираш какво ти казвам де, но това е доста съмнително…

Toncho Bonex каза: Ти НЕ ПРАВИШ РАЗЛИКА МЕЖДУ РУСКИЯ НАРОД и НЕГОВИТЕ УПРАВНИЦИ. Както и между ТУРСКИЯ НАРОД и НЕГОВИТЕ УПРАВНИЦИ!

И ДВАТА НАРОДА СА НАШИ ПРИЯТЕЛИ! УПРАВНИЦИТЕ и НА ДВАТА народа са наши ВРАГОВЕ!

Няма народи по земята, които да се мразят. Това правят САМО техните управници – РАЗДЕЛЯЙ и ВЛАДЕЙ!

Така че ПОЛИТИК ЛИ Е – УДАРИ ГО В ДУВАРА. Или по-добре ДА УНИЩОЖИМ ПАРТИЙНАТА и ОЛИГАРХИЧЕСКАТА СИСТЕМИ ПО СВЕТА, щото тя е, която разделя народите и ги вкарва във войни! Както и КАПИТАЛИСТИТЕ, БАНКЕРИТЕ и тям подобни КРАДЦИ НА ЕДРО!

Ангел Грънчаров каза: Глупости. Без политици не може. Политиците са като народа, който ги избира. Всеки народ си заслужава управниците…

(Дискусията продължава, тя никога не може да спре. Макар че самата история на дело реши спора с комунизма: доказа пълната му несъстоятелност. Тъй че да ни го пробутват сега свеж-свежичък, сякаш нищо не е било, е доста нагличко. Но комунизмът о начало е аморализъм, безчовечността му поражда този несрещан никъде преди това аморализъм-нихилизъм-материализъм. На мен затова са ми интересни тия късни мохикани на комунизма - лъжейки дотам, се представят, видите ли, за... "идеалисти": доживяхме да видим и това чудо: "идеалистическо"-материалистически комунизъм - както видяхме и чудото на комунистическия "капитализъм" - на "капиталистическия" комунизъм. За комунисти няма нищо свято освен... интересът. Лъжата е неговият органон. Кражбата и далаверата, наред с убийството, са неговите инструменти. така е било, така продължава, така и ще бъде. Злото винаги съпровожда доброто - и едва ли ще изчезне. Само си сменя имената. Комунизмът е името на злото, което вилня в ХХ век. Какво ще е името му в ХХI век ще видим и ще разберем...)

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари:

А може би тъкмо ИДЕИ е твоето списание?!