вторник, 6 май 2014 г.

Среднощен спор с едно путинистко зомби, живеещо в Америка

Ето какво ми написа това зомби късно през нощта на лични съобщения във Фейсбук - и ето какво аз му отговорих в ранното утро:

Leo Penchev каза: Ангел, редовно следя това, което пишете като мнения, идеи и коментари. Виждам, че навлизате в света на политиката, нещо непривично за един философ. Не искам да пиша на стената за да не бъда възприет като враг, но политиката от край време класифицира хората на наши и ваши, приятели и врагове..тоест един дуализъм, който обслужва цели далеч не философски. Един пример: Българския девиз записан на стените на Парламента е Обединението прави силата! На бившата съветска Русия беше нещо подобно: Пролетарии от всички страни обединявайте се! На Франция ако не греша Свобода, равенство, братство! А на Англия: Разделяй и владей! Англия винаги е била противник на България и на Русия. В исторически аспект ние винаги сме били тези, които трябва да бъдат разделяни и владени, а не освободени и подпомагани. Въобще не говоря, че СССР е гледал на нас като равен партньор, то и не можем да бъдем такъв освен на нашите съседи. Английската геополитика, икономически стратегии и планове за господство днес се изпълнява и режисира от бившата им колония отвъд океана.

Всички така наречени революции по света са добре финансирани програми за завладяване и поробване на останалите нации. За целта се създават наши и ваши, приятели и врагове настройват се едни против други с цел разпадане държавността, морала, националността и окупиране и превземане, но този път за разлика от Хитлер на умовете и съзнанието на хората, което не е по-добро от физическо унищожение. Да погледнем младото поколение у нас? Каква ценностна система има, интереси, желания и стремежи? Американците са още по зле. Млади и стари не се интересуват от политика, философия, изкуство. Бедни и богати мислят как да оцелеят. Едни чрез изтощителна работа, други с измами и престъпност, трети просто използват наркотиците или религията за да отидат в света на въображението и мечтите за по добър живот.

Благодарение на Путин Русия като птицата Жар се издигна от праха и няма нищо общо с комунизма, фашизма и с западната демокрация. Това си е техен път за да запазят своята териториална цялост и да се откъснат от налаганата от Запада парадигма. Изпращам тук видео което получих днес за истинските цели и планове на Американските империалисти, които толкова много възхвалявате. Всичко, което днес се случва в Украйна е по отдавна подготвен сценарий. Аз работя и живея в Америка, но парите които получавам са от труда ми, а данъците отиват за въоръжение против нас, а не за военна помощ.

Нашата страна няма нужда от бази нито от някакви съвместни действия против Русия в една бъдеща война, която е много близо. Вие сте умен човек, аз не давам съвети, а само споделям мнение - понеже нямам нищо общо с политически партии и идеологически различия, което е част от българската действителност.
преди няколко секунди

Ангел Грънчаров каза: Лъжете се, г-н Leo Penchev, политиката е нещо много привично за един философ. Истинските философи не сме безразлични към политическия живот, особено във времена като нашето, в които бъдещето ни е съдбовно обвързано със съвременната политика; а и по принцип философите винаги се се интересували от тази сфера на живота. Платон дори е писал ето това: "Докато сегашните царе (управници) не започнат задоволително да философстват или докато философи не се възцарят, човечеството да не чака края на бедите"; това нещо значи, "възцаряването на философите" означава мислещите, разумните, обичащите истината, мъдрите хора да станат управници - или поне управниците да почнат да ги слушат. И за тия неща сте не сте информиран, сте невежа, а дръзвате да съдите за това как било трябвало да се държи философа.

А за другото, което пишете, съм длъжен да Ви кажа: доста сте заблуден, драги ми господине! А също така и не сте информиран, ето защо не Ви се удава да разтълкувате вярно ситуацията в световните дела. Страдате от доста коварния предразсъдък на антиамериканизма, който като криво огледало изопачава всичките Ви възприятия. За България най-зъл душманин е Русия, руският империализъм е правил всичко, за да няма България като независима държава - четете какво са писали и говорели Захари Стоянов, Ботев, Левски, Стамболов, Раковски още, Симеон Радев, кой ли не. Затова казвам, че сте невежа спрямо историята. Истинската история, а не митологизираната русофилска лъжлива история, която се преподава в училищата. Заради тази лъжлива история в съзнанията на младите хора на България се насаждат ония догми, които именно ги правят роби; да, в България е пълно с роби, в Русия - също, Ваша милост, нещо че живее в Америка, също е роб - робувате на същите тия лъжливи догми, нямащи нищо общо с историческата истина.

А власт и политика, основаваща се на лъжи, няма бъдеще; само истината тържествува. Податливите на лъжата хора се познават най-вече по това, че мразят Америка и прославят Русия. Щото истина и свобода са дълбоко свързани. Мразещите истината са и свободоненавистници, те и свободата ненавиждат. Язък че живеете в Америка, а сте сляп за реалностите в световната политика! Като обичате Русия, защо отидохте да живеете в Америка, а не отидохте да живеете в Русия? Ето на този въпрос ми отговорете само. Краката Ви са по-мъдри от Вас самия - с краката си сам се опровергавате и си противоречите!

Трябва да се мисли, но най-важното за разбирането на нещата е чистата съвест. Кривите си съвестта, ето тази нравствена страна е най-големия дефект на ненавиждащите свободата, а следователно и ненавиждащите Америка, щото Америка е най-твърд бастион на приятелите на свободата.

Глупости е това, че украинската революция против тиранията на Русия е "заговор", организиран от "подлите" и "користните" американци, чувате ли се какви глупости говорите?! Съзнанието Ви е склонно към конспиративизъм от най-пошъл вид, което показва, че сте способен да изкривите смисъла на всяко нещо, на всяко събитие. Не е вярно, че бидейки поклонник на Путин, сте бил "извън всички партии", това, простете, пак е пълна глупост. Трябва да мислите като говорите или пишете.

Вашата партия е партията на мразещите свободата, тази партия обединява много хора, все поклонници на Путин - и на имперска Русия. И врагове на Америка. Опитайте се да схванете сам какво означава, какво показва всичко това. А като капак на всичко мнозина от тия хора, ненавиждащи Америка и прекланящи се пред най-тираничната държава в света, именно имперска Русия, биват вдъхновявани, особено у нас, от руски пари: неслучайно по времето на Стамболов са ги нарекли рубладжии, а в днешно време ги наричаме рублофили. Вашият любимец Сидеров е такъв, щото пари не дават на тия, дето са заблудени, а на тия, които заблуждават хората.

Тъй че мислете, опитайте се да се отървете от догмите, които изкривяват погледа Ви дотам, че всичко виждате сякаш гледате през крива леща. Успех Ви желая! Дано прогледнете един ден!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари:

А може би тъкмо ИДЕИ е твоето списание?!