вторник, 6 май 2014 г.

По повод грозната гавра с трупове на загинали хора



Мислих да подмина тази гавра с трупове на загинали хора (виж: Нравственото уродство на национал-комунистическите болни мозъци у нас, подкрепящи подлата агресия на фашиста Путин срещу свободна Украйна, бел. моя, А.Г.), но ще й отговоря: защото е хубаво да се види на каква омраза са способни някои хора у нас и да си дадем сметка, че засега единствено членството ни в ЕС ни предпазва от трагедии като тези в Украйна.

Освен, че снимката на обгорелите хора е от съвсем друго събитие виждаме как се води медийна манипулативна война по време на истинска такава. После се замислих и колко ли им е трудно на хората поръчали тази снимка да живеят с противоречията си и ги съжалих. Представяте ли си какво е хем да се пишеш националист, хем да подкрепяш акциите на малцинство, което иска да отдели територия от една държава. За да е по-ясно ето пример:

Представете си как турци вдигат турско знаме в Кърджали и искат да отцепят територията. Представете си как агитките улстраси на Левски и ЦСКА отиват в града и как отцепниците нападат хората с българско знаме. Представете си как полицията не прави нищо, за да предотврати ответните действия на агитките. Резултатът ще е същия като в Одеса, а вероятно и още по-кървав и това няма да направи всички левскари и цесекари виновни за престъпленията на ултрасите. Да, от Левски съм, но това не ме прави ултрас. Да уважавам и подкрепям желанието на украинците да си запазят държавата единна и да станат член на европейската общност, в която свободата и правото на живот са най-важните ценности и това не ме прави подкрепящ на няколко стотинте престъпника оставени да вилнеят и безчинстват.

За съжаление откъсването на Украйна от Кремъл ще коства вероятно още доста жертви, само защото един народ иска да си запази държава цяла и тя да започне да функционира по правилата на свободния свят, а не на путинската диктатура. Вече твърдо можем да твърдим, че войната е започнала и се радвам, че съм припознат като враг на хората, които искат да "прочистят България за един ден" с "комунистически знамена", предвождани от "икона на Сталин като светец" (снимките, които се виждат на страницата, публикувала колажа)

Написа: Иво Божков

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари:

А може би тъкмо ИДЕИ е твоето списание?!