петък, 30 май 2014 г.

Един умопомрачително феноменален донос, снабден с кратък нравствен разбор

Под това небе има всякакви хора, абсолютно всякакви - и достойни, и мерзавци, и смели, и страхливци, и морални, и аморални, и човечни, и безчовечни, и какви ли не още, да, и свободни, и роби, и също така хора със слугински манталитет, абе всякакви има, изобщо никой не може да ги изброи какви са точно. По повод на уволнението ми от длъжността учител по философия и гражданско образование в ПГЕЕ-Пловдив, случило се през по-миналата седмица, всякакви хора реагираха всякак, имаше какви ли не реакции, ето сега една, която се получи като коментар под публикацията със заглавие Крещящо несправедлив акт на дискриминация на ценностна, идейна, професионална и политическа основа; откривам, че тази реакция е твърде показателна за това какви феноменално интересни в нравствено отношение хора има в нашето мило отечество; ето, четете, порадвайте се, такава висока степен на очевидна нравствена уродливост не се среща току-така всеки ден:

Анонимен каза: Явно че в БГ доста хора са болни от болестта на "безгрешността" и "вечността". Надали има даскал в БГ, чийто метод на преподаване да не е "революционно нов", "прогресивен" или "безценен". Всички учители в БГ, точно както и докторите, политиците и архитектите, считат себе си за "уникални". Грънчаров е поредният пример!! Уволнили го и ето, как можаха, да уволнят "най- от най"!! Голяма работа, след като си ненужен ще те уволнят, а вие какво искате, до 70 години да преподавате тъпата си философия, която е едно бреме за учениците, особено в средно училище и то по електротехника.

За учителите, докторите и политиците, техните професии са най-тежки!! Попитайте ги! Да работиш по 3-4 часа на ден, да си изливаш личният неприязън към деца е сигурно голямо густо. В момента всички даскали си "вадят" допълнително по още една заплата, необложена с данък, от частни уроци, издаване на помагала, и други подобни идиотизми. Това са пари, които излизат от джоба на родителите. "Вашето дете трябва да ми купи книгите, иначе няма да мине в по-горен клас, или да си вземе изпита" - това им са основните рекетъорски приказки. Точно като докторите!!!

В същото време, има бюджет, който не знайно защо не покрива нуждите на образованието? Ами защо?? Ми нека се запитаме, кой финансира издаването на книгите на Грънчаров?? Тези книги, той ГИ НАЛАГА СИЛОВО НА ДЕЦАТА ДА СЕ ЧЕТАТ!! Едно време, така трябваше да четем "Млада гвардия", "Разораната целина", "Мамино детенце", "как се каляваше стоманата" и други подобни идиотизми, които ни правеха да се чувстваме странно, поради неразбиране на авторският тъпизъм!

Грънчаров сега се опитва да се направи на "герой нашего времени", когато се бори за отстояване на своята "уникалност" и "неподобие", която той сам си е преписал че притежава!!!

А когато снимаше клипове с учениците си и ги пускаше в блога си, и ги наричаше "малоумни", тогава беше безстрашен "картечар", застанал в укритието на катедрата и стрелящ "безстрашно" срещу "малоумните" озверели редици на безвъоръжените редици от ученици!!

Даже бе стигнал до идиотизма да "измисли" с "грънчарският" си "гений" и три-бална система за текуща оценка на децата, за да може да ги държи в "шах" и да посещават тъпите му занимания!!!

КРАТЪК КОМЕНТАР: Някои хора се усъмниха и подхвърлиха, че въпросният шедьовър го била написала самата... директорка - или от някоя от нейните най-разгорещени фенки. Няма значение кой го е написал, важното е че е написано, ето, имаме документ, показващ и говорещ много за състоянието на нравите в нашето свидно отечество. Няма смисъл да се коментира горният шедьовър. Но ми се ще все пак да вметна поне няколко реда.

Кой ми е финансирал издаването на книгите ми - и на учебните ми помагала ли? Интересен въпрос. Някой някак все пак ги е финансирал. Аз ще кажа само това: познавам човек, който, за да си издава всяка поредна книга, година-две преди това му се е налагало да се храни само със зрял боб, хляб, картофи, сланина и маслини - и този човек успя да си издаде по указания начин всяка една своя книга. Този човек по някакво случайност се нарича... Ангел Грънчаров. Същият човек по точно този начин издава сега и списание ИДЕИ. Той пак, по думите на анонимния доносник по-горе, бил "изнудвал" учениците да четат помагалата му. Този същият човек обаче фактически им подаряваше помагалата си, и то само по една причина: защото директорката не пожела да урегулира въпроса по най-лесния начин - не разреши в библиотеката да бъдат заведени подарените от Грънчаров помагала, които учениците да могат да ползват за обучението си напълно безплатно.

Както и да е. И последно: интересно е каква неистова злоба питае авторът на тази анонимка спрямо кадърните хора и личности. Което и показва колко самият той струва. Що-годе способният човек се радва и възхищава на способните, на работещите, на стремящите се към нещо хора. Само безличниците, мързеливците и некадърниците се изпълват със злоба и завист спрямо тях...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари:

А може би тъкмо ИДЕИ е твоето списание?!