вторник, 26 август 2014 г.

Един шедьовър на административно-абсурдистката литература и драматургия, засенчващ най-високите световни постижения в тази областНай-интересните текстове в онази "ей-такава" историческа папка с документи (компромати срещу "злодея Грънчаров), които директорката на ПГЕЕ-Пловдив Стоянка Анастасова има най-сетне добрината да разсекрети (понеже й се наложи да ги представи като "писмени доказателства" пред Районен съд в Пловдив, където е подсъдима в заведеното от мен съдебно дяло за клевета), са, разбира се, писанията, сътворени от нейната умела ръка на опитен литератор, знайно е, че тя иначе е учителка по български език и литература. Някои от тия документи, наричани със сухото административно класифициращо определение "констативни протоколи", са същински бисери на литературата, по-специално на абсурдистките й направления и школи, също така на модерната психология и пр. Ще видите по-нататък тя дотам напредна в този род писания, че, подобно на Шекспир, в един момент започна да ги пише под формата на исторически драми и трагедии, с използването на пряка реч, със съответната драматургия, сюжетна линия и всичкото както е според литературната теория и практика, и то в най-високите нейни образци.

Та тия литературни паметници един ден несъмнено ще влязат в златния фонд на българската литература, драматургия и поезия; изобщо не се шегувам, а пиша това най-искрено, от сърце. Те нищо чудно един ден да се изучават и в университетите, примерно в обучението по дисциплини като класическа литература, психология и пр., а понеже имат и голям правен смисъл, понеже ето сега чрез това съдебно дяло ще влязат в аналите на българското правораздаване, нищо чудно един ден да бъдат учени и в юридическите факултети. Както и да е, да не изпреварваме бъдещето, а да се отдадем сега всецяло на насладата, потопявайки се в тази книжнина от най-висока проба; ето, воаля, моля, четете, възхищавайте се от душа и сърце:


Да, това е един шедьовър на административно-абсурдистката литература и драматургия, засенчващ най-високите световни постижения в тази област; вероятно Кафка, Бекет, Йонеско, Оруел в този момент се обърнаха в гробовете си от срам, че бидоха най-сетне надминати! Очаквайте още бисери от тази ненадмината литературна огърлица, сътворена от неуморната директорка на ПГЕЕ-Пловдив с тъй поетична и творчески всеотдайна душа...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари:

А може би тъкмо ИДЕИ е твоето списание?!