сряда, 1 април 2015 г.

Началото на епична дискусия с два-три типажа, явяващи се образец за пълно нездравомислиеПо повод на публикацията със заглавие Сърцето изобщо не бива да бъде подценявано във фейсбук се проведе невероятно шеметна "дискусия", с извинение, ето тук може да се види: виж мястото й във Фейсбук. Понеже тия дни пиша по темата за здравомислието, изглежда тъй милостивата съдба ми прати два-три типажа, които са образец за пълно нездравомислие; ето, порадвайте им се:

Elena Dicheva каза: И вашите ли мозък и сърце, философ Грънчаров?

Ангел Грънчаров каза: Благодаря, другарко Дичева, за загрижеността, ала нема нужда, слава Богу, добре съм. А Вие, другарко Дичева, как изобщо живеете без сърце? :-) Вие сте феномен на науката, другарко Дичева? :-)

Elena Dicheva каза: Никва загриженост не изпитвам към вас, философ Грънчаров.

Ангел Грънчаров каза: Именно, именно: щом нямате сърце как тогава да е възможно да изпитвате някаква загриженост?! :-) Аз се подиграх като писах думата "загриженост", Вие нима не схванахте. :-) Уж сте била имала мозък в изобилие па какво излиза?!

Albert Stoev каза: Г-жо Дичева, е му се връзвайте на "другаря" Грънчаров!! До какво ли не водят дребнавостта и заядливостта в човешкия характер, желанието за контрол над останалите и повсеместните опити за показване на несъществуващо превъзходство (не го прави нарочно, прави го несъзнателно)!! Не му се сърдете на "гряхотката" и той душа носи, а дали наистина носи душа - душата винаги е била възприемана като признак на чистота и благородство, а тук имаме антипод на тези качества!?

Mario Koev каза: В християнското богословие (а и в други религии) има специфично учение за сърцето като духовен център на личността. Това не е просто метафора, навремето хората не са били толкова склонни към сантиментализъм, колкото сме днес.

Ангел Грънчаров каза: Г-н Коев, простете, но моите наблюдения пък ме карат да мисля, че по-скоро вярна е противоположната констатация, особено за нашето време, а именно, че масовият човек става все по-безчувствен, особено що се касае до преживяването на онези дълбоки автентични чувства, които именно ни помагат да се доберем до тайнствения смисъл на нещата, имащи значение за живота ни. Аз даже на едно място си позволих да дам нещо като "диагноза" на този съвременен феномен, тя се съдържа във въпроса "Емоционални инвалиди ли сме ние, днешните хора?". Обратната страна на този процес е това, че огромната част от хората се отдават на една пошла, мнима, блудкава сантименталност, която няма съществено отношение към естеството, към великото тайнство на живота. Аз смятам, че днешните хора и в емоционалната си сфера са податливи на една менте-чувствителност. (Както също са се отдали и на една менте "мисловност"...)

Ангел Грънчаров каза: Ето таваришч Stoev, примерно, какви завидно "дълбоки" (в извратеността си) чувства го тресат!

Mario Koev каза: Съгласен съм, аз обаче използвам думата "санитментализъм" по-скоро в отрицателен смисъл - като псевдочувствителност

Ангел Грънчаров каза: Апропо, не зная дали си спомняте, щяхме да правим някои неща за списание ИДЕИ, сигурно сте забравил вече...

Mario Koev каза: Не, спомням си, просто известно време не бях много добре, а и имах доста неща за вършене. Дори четири-пет месеца въобще не влизах във фейсбука. Но не съм забравил. Впрочем наскоро стана дума за Вас - имате поздрави от доц. Иван Христов...

Albert Stoev каза: Другарят Грънчаров отново яхна метлата на възвишените фрази, в опита си за непреставаща симулация за извисяване над обикновените хора, поставянето на самия себе си на пиедестала на псевдоинтелектуалното "превъзходство" над останалите**************** "да се доберем до тайнствения смисъл на нещата" *****, случайно другарю Грънчаров да не практикувате някакъв вид "вуду" ритуали!? *************"менте-чувствителност", "менте "мисловност" - все характеристики, на които другарят Грънчаров гледа от божествените висини на съвършенството и непогрешимостта - пълен фалш и вулкан от словоблудство!! ******************* Възвишени думи на скрития фон на омразата (не винаги скрита), грубостта (не винаги скрита) и духа на махленските нрави - контрастът е дори болезнен за по-чувствителните, но за лишените от душа (такива като тъмносините зомбирани галфони - боядисана, тоталитарна пасмина) това е нормално, тривиално битие и състояние!! Няма ли и ти "ревльо" да ревнеш като съратника си (малкото оловно човече с близки до твоите духовни характеристики) Иво Инджев, че някой иска да отнеме жалкия ти изтерзан живот, ако не си, време е и до това стъпало да паднеш (ако вече не си го направил в ревливата си тирада в общественото пространство)!

Ангел Грънчаров каза: Г-н Koev,радвам се, че си спомняте; ще се радвам да осъществим замисленото. Благодаря за предаването на поздравите от Иван Христов !

Ангел Грънчаров каза: Другарю Stoev, не е зле да опитате да се поуспокоите, пренапрягате се, а това е вредно за мозъчното вещество :-) За убийствеността на тресящите Ви емоции пък да не говорим...

Elena Dicheva каза: Само едно уточнение, г-н Стоев. Аз не деля хората по политически признак. Във всички цветове има и свестни и мекерета. Колкото до нашия тук случай, мисля, че сте прав. Грънчаров не го прави нарочно. Иде му отвътре. От душата, санким.

Ангел Грънчаров каза: Колко сте любезна, другарко Dicheva, с какъв финес само правите доносите си - същински шедьоври! Което свидетелства за една безкрайно благородна душа. Вие, другарко Dicheva, сте украшението на човешкия род! :-)

Elena Dicheva каза: Грънчаров, ползвайте речник на българския език .

Albert Stoev каза: Не, не г-жо Дичева, "другарят" Грънчаров има великолепен български език, я що книги е написал я и все без правописни грешки, а и руският почти не му куца - Ленинград е добра езикова школа, там диалект не се научава, пък и този град запленява душата - при Грънчаров няма опасност от такова запленяване, защото душата и моментната привързаност (ако все пак е успяла да се съвмести с обременен мозък) на "Хамелеона" е силно изменчива!! https://www.youtube.com/watch?v=Xy6eirnvBvA


Ангел Грънчаров каза: Някои комуноиди съвсем изкрейзиха... :-) Не е лесно да си прост, некадърен, злобен, комплексиран, завистлив комуноид...

Albert Stoev каза: Бърза и неизменна реакция - с възвишеността на развалена грамофонна плоча - БРАВО ДРУГАРЮ ЛЕНИНГРАДЕЦ - ПРАЩИШ ОТ ДОСТОЙНСТВО (доколкото това може да бъде приложима характеристика за един "Хамелеон")!!

Anany Kiurkchiev каза: Албертчо, далече си от господин Грънчаров по проста причина... той е умен.

Elena Dicheva каза: Г-н Стоев, Грънчаров има почти безупречен език, стига да се произнася по някакви теоретични въпроси, за които има предварителна информация. Българският език му "бяга" само в преценките за нехаресващите го. Ето, по-горе възхвалява любезността ми в доносите. Очевидно не знае, че донос е анонимна и злепоставяща информация, предназначена за висшестоящи инстанции. Другата хипотеза е да приемем, че добре знае какво е донос, но съзнателно и целенасочено се опитва да манипулира публиката. Ще се съгласите, че последното е по-неблагоприятно за него. Поздрави.

Ангел Грънчаров каза: Оплюваческо дуо Dicheva-Stoev е в стихията си! :-)

Albert Stoev каза: Г-н Кюркчиев, за някого някой е умен, за друг не толкова - зависи от височината на камбанарията, от която се гледа, но никой не го обижда на ум - тук става дума за съвсем други неща, защото и много "уж умен" човек може да бъде тоталитарен, тесногръд човекомразец - широко скроените хора, демократите не страдат от подобни дефекти!! Това е присъщо на "самопровъзгласените" демократи, на самозванците (на които подозирам дори не им се иска да бъдат истински демократи, защото подобна характеристика неминуема изпада в противоречие с вътрешните тоталитарни щения - всичко е поза)!

Anany Kiurkchiev каза: Тука мога да кажа само "Боже Господи!"...

Albert Stoev каза: Кюркчиев, Кюркчиев не злоупотребявайте с това име (божието), това не променя състоянието на нещата и фактите (или наивниците вече преобладават в тоя свят)!!

Elena Dicheva каза: Ами добре, тогава и аз да кажа "Боже господи"! И аз не разбирам преценяващите Грънчаров като умен. За моите представи "умен" е човек, който реагира адекватно в пряка комуникация. И съм напълно съгласна с г-н Стоев.

Albert Stoev каза: От време на време наричам нашия "герой" ХАМЕЛЕОН - най-малко езиково е така: псевдо-извисено към клакьорите и привържениците и квартален, клонящ към гаменския език, към нелицеприятните!! Човек не може да избяга от себе си!! (а и архивите са "живи").

Ангел Грънчаров каза: Темата, таваришчи комуноиди, е за сърцето. Погледнете най-горе. Вие понеже нямате сърца затова ли дрънкате каквото ви дойде на устата?!

Anany Kiurkchiev каза: Аз съм 100 % невярващ, даже не съм и агностик, но мразя лъжците, а Ангел Грънчаров е доблестен човек, не го познавам лично, но му се възхищавам!

Albert Stoev каза: Не го познавате, а му се възхищавате, на какво се възхищавате г-н Кюркчиев на "медийния образ" на двойнствения другар ли или сте по-податлив на внушение от нормалното!?

Elena Dicheva каза: Аз не му се възхищавам, г-н Кюркчиев, защото говори едно, а прави точно обратното.

Ангел Грънчаров каза: И какво толкова правя, таваришч Dicheva? Та Вие не ме познавате...

Таваришч Дичева, я погледайте какво казва Иван Костов, та да потече пяна от устата Ви: Костов: Сгреших, че не напуснах политиката през 2001 г.

Elena Dicheva каза: Преди всичко, вие, Грънчаров не оставяте публиката да си състави мнение сама. Вие непрекъснато я манипулирате с користните си преценки за това, което опонентите ви казват.

Anany Kiurkchiev каза: Аз му се възхищавам защото мисля като него, но нямам време да споря с вас... тролове.

Елена, гледахте ли днес Костов? :-)

Albert Stoev каза: За да си уточните предпочитанията г-н Кюркчиев, намерете запис на някое от предаванията по Пловдивска обществена телевизия и се убедете в контраста на текущото общуване и благонравното напътствено поведение в отговорите на ималите нещастие да се включат по телефона зрители: хрисим, мъдър (и в същото време нищо не казващ), такъв гаменски език, обръщения като "комуноиди", обидни думи са отрязани като с нож - благовидният образ трябва да завладее аудиторията!!

Elena Dicheva каза: Не, г-н Кюркчиев, не съм гледала Костов. И, вместо да си губите времето в спорове, просто елате и вижте какво сме направили и правим комуноидите в образованието. Просто е. Без да бълваме змии и гущери, и при всичките ни несъгласия със системата. Само че, някои само плещят социално желателни заклинания...

Albert Stoev каза: Костов разбира се е умен човек, но и той е поразен от маниакална едностранчивост в действията и мислите си, а другарят Грънчаров и обувките му не може да лъска с политическия си потенциал! Той е успешен единствено в заклеймяването и очернянето на миналото и няма никакъв шанс да насочи усилията си към нещо градивно и положително - всичко при него е целенасочена и много често конюктурна поза.

Anany Kiurkchiev каза: Комуноид? Обижда ли ви ? Ако - да, значи нещо не е наред... при вас! :-)

Elena Dicheva каза: Не ме обижда. Нищо от квалификациите на Грънчаров не ме обижда. Дискредитира го.

Albert Stoev каза: Не, нямам причина да се обиждам от подобно нещо, защото е израз на долнопробие и неприязън към някого си там, но в случая попада в празното пространство, защото срещу себе си няма подобен обект - това какво някой си внушава и си бае, е негов проблем. Несъгласието с тоталитарното съзнание обикновено е атрибут носителите на демократичност и е техен дълг изобличаването на скритата зад псевдодемократични лозунги тоталитарна същност. Това, че някой се е самообявил за "демократ", а поведението в общуването говори точно за обратното (т.е. словесно дерибействащ тоталитарен индивид) не го прави демократ нали!?

Anany Kiurkchiev каза: Ееее не може да простите на Костов и на Надето, че ни вкараха в ЕС и НАТО, а аз най-много се радвам на това!

Elena Dicheva каза: Е това правим, г-н Стоев, но всеки си го тълкува, както му юйдисва. При това, най-добросъвестно уведомих Грънчаров, че в мое лице има противник на комуникативния му стил, не на възгледите му. Да е разбрал. Но той е зает с по-висши дела...

Anany Kiurkchiev каза: Не чух нищо са НАТО и ЕС?

Albert Stoev каза: Слушайте сега г-н Кюркчиев, при първите митинги през 1989 г. срещу БКП на централния площад в Пловдив, очаквах да ни смелят с картечници милиционерите от последния етаж на Партийния дом в Пловдив - за всеобщо щастие, не се случи! Това не ми пречи да бъда обективен и да отдавам всекиму своето! Не съм склонен към безропотна и сляпа привързаност към нещо (каквото и да било) и ако то се е изкривило във времето, няма как да бъде моя кауза (не съм конформист и папагал, нито зомбиран като някои хора, не робувам на измислени авторитети)!!

Anany Kiurkchiev каза: Знаете ли г-н Грънчаров говори истината, но на вас не ви харесва.

Ангел Грънчаров каза: Г-н Kiurkchiev, най-точният признак за разпознаване на комуноидността е нескриваната ненавист към личността; на второ място иде това, че комуноидът не може да прави разлика между съществено и несъществено... Тия нещастни души са потънали в подробности - и в празнословно многословие...

Elena Dicheva каза: Г-н Грънчаров не говори истината, говори своята истина. Аз лично я намирам за изопачена по користни подбуди. Но това е личното ми мнение. Ерго, точно толкова относително, колкото и истините на Грънчарова.

Ангел Грънчаров каза: Ето, примерно, на комунода не се удава да схване толкова просто нещо като това, че няма "моя" и "твоя" истина, а именно, че ако нещо е истина, то е истина за всички. Голяма е човешката трагедия на сполетените от комунодиност, сиреч, от безличностност...

Anany Kiurkchiev каза: А ти Стоев говориш глупости, трябваше да ви съберат на един стадион...

Elena Dicheva каза: Грънчаров, ако "личността" сте Вие, то аз със сигурност, и на драго сърце приемам, че съм комуноид.

Ангел Грънчаров каза: Ами че то и да не приемате, и да не приемате, от истината не може да се избяга, клета другарко Дичева... :-)

Elena Dicheva каза: Това със събирането на един стадион вече е правено, г-н Кюркчиев. В Чили. При преврата на Пиночет.

Albert Stoev каза: "Другарят" Грънчаров е изпълнен с омраза и отрицание, това е проблемът - няма как да ми харесва и "мъж" който се скъсва да се жалва за несретната си съдба в цялото достъпно за него медийно пространство, освен това върху неговата обективност винаги се наслагва сянката на предубедеността и картината се изкривява. Той никога не е безпристрастен, честен регистратор на събитията - винаги ги предпоставя и представя единствено през собствената си предубедено изкривена призма и наслагва сянка и отношение върху всичко, до което се докосне. Не е в състояние да коментира безпристрастно и непреднамерено, и приема за враждебни мненията, които се различават от неговото (един от ясните признаци за тоталитарно мислене).

Albert Stoev каза: Каква е гаранцията бе Другарю Грънчаров, че ти си носител на "единствената" истина (разбира се че истината е една), но по всички признаци тази "една" истина не отговаря на твоята човекомразна гледна точка!?

Elena Dicheva каза: Със сигурност, Грънчаров, не може да се избяга от истината. Затова е още по-неразбираемо, че философ се опитва да го прави. Работа ще дойде, че философ Грънчаров се е самопровъзгласил за последна инстанция на истината, докато философията казва други неща по въпроса.

Ангел Грънчаров каза: Комуноидите също така се разпознават и по това, че много обичат да се изказват по въпроси, от които изобщо не разбират - и по които съвсем не са компетентни... примерно за това що е философия - и що била казвала "философията"! :-)

Albert Stoev каза: Хайде Кюркчиев да се опиташ да си повишиш камбанарията (въпреки, че като гледам няма за кога) и тогава да преценяваш кой какво, а с твоите "събирания на стадиони", силно надминаваш другаря Грънчаров по тоталитарно мислене - какво има в съзнанието ти "Стремеж към демокрация" или "Стремеж към някакво надмощие" - по всичко личи, че първото няма да те споходи никога през живота.

Elena Dicheva каза: "Обществата присъстват в самото построяване на истината, така че, няма чисти и изолирани от контекста, в който са се породили, истини."

Ангел Грънчаров каза: Интересно е, че комуноидите, въпреки че мразят така силно и свободата, и демокрацията, най-лъжливо се представят за нейни защитници и то от... демократите!:-) Пропуснах да упомена, че лъжливостта е толкова прост критерий за разпознаване на комуноида, че за него изобщо не си струва и да се говори...

Albert Stoev каза: Другарю Грънчаров, кой ти е внушил на теб, че си крайната инстанция по въпросите на разбирането или отново си насочил "четките" към самия себе си - непрекъснато се грижиш за това да станеш все по-прозрачен и който не е разбрал за какво става дума, когато застанеш пред него, не е нищо друго освен "слепец с отворени очи"!! Ти другарю Грънчаров днес си се отдал доста на шегите - Грънчаров + "демократ" = Дявол + тамян!!

Anany Kiurkchiev каза: Стига глупости, алберт и елена са толкова далече от Ангел Грънчаров, че просто идея си нямат.

Elena Dicheva каза: Естествено, че Грънчаров насочва "четките" към себе си. Ние, като отказваме да го четкаме, кой да го почетка?

Anany Kiurkchiev каза: А кой съм аз...

Elena Dicheva каза: Ох, олекна ми г-н Кюркчиев, че съм толкова далече от Ангел Грънчаров!

Albert Stoev каза: Има кой, още един "слепец с отворени очи", податлив на внушения индивид - поведение като при хипноза!!

Ангел Грънчаров каза: Просто, г-н Кюркчиев, комуноидите живеят на една друга планета, нямаща нищо общо с нашия реален свят. Те са нещо като лунатиците. Кланят се на Путин, примерно. Хей, другари от дуо Дичева-Стоев, защо не плачете за изчезналия и тъй любим ви таваришч Путин? Поревете малко за него, мен ме оставете... :-) Утешете се по повод на мен като поревете за таваришча си Путин! :-)

Albert Stoev каза: Грънчаров, Грънчаров, очевидно Путин ти е голям проблем/любимец, та му отделяш такова внимание - като си се "загрижил" за него, защо нас занимаваш "Хамелеоне", пак изпадна в друго измерение!? И да точно с "вашия реален свят" не само хипотетичните и любими ти комуноиди, но и никой нормален човек не може да има нищо общо, защото е изкривен от омраза, отрицание и примитивни реакции.

Elena Dicheva каза: Аз обаче, така и не разбрах, ще ли дойдат господата Грънчаров и Кюркчиев в моето учебно заведение, за да проверят впечатленията си, тъй да се реч! За г-н Стоев съм сигурна, че ще дойде. Добре дошъл!

Anany Kiurkchiev каза: Тука мога да кажа само густо... Защото съм от Пловдив.

Elena Dicheva каза: Два часа път. В едната посока. Пет часа удоволствие. На място. Два часа път в обратната посока. Лошата новина е, че ще се наложи промяна на мнението.

Ангел Грънчаров каза: На Луната ли е Вашето "учебно заведение", таваришч Дичева? :-) В дипломите, които раздавате там, има ли предмети като "висша комуноидност", "мизантропия", "ненавист спрямо личността" и прочие?

Elena Dicheva каза: Моето учебно заведение, Грънчаров, е в София, това все още се намира на земята, докато тя не бъде разрушена от разрушителната сила на Вашата последна инстанция.

Albert Stoev каза: С удоволствие, но внимавай с другаря Грънчаров, той където се появи и "цапа" - имаше един случай с ПГЕЕ Пловдив, несретна история, с която уважаемият другар Грънчаров орева медийното пространство като едва ли не политически репресиран в "демократична" България. Някои хора не могат да разберат, че с поведението си могат да предизвикат органична непоносимост и затова го избиват в политическа посока, белким се отървали и хванало дикиш. Имаше един такъв бандит в Кърджали, който като го сгащиха в крачка започна да тръби, че било политическа поръчка против ДПС. Ива криви хора, предизвикващи винаги органична непоносимост и отхвърлянето им не се дължи на политически мотиви - другарят Грънчаров е наясно с нещата.

Anany Kiurkchiev каза: Ангеле, мисля, че няма смисъл да спорим с тях.

Elena Dicheva каза: Няма страшно, ние сме гърмени лисици. Грънчаров е... Но бих се радвала да дойде и той. Прекрасно знам, че ще замрази още повече, но... Нищо не може да се направи.

Albert Stoev каза: Кой спори с Вас г-н Кюркчиев, предложих ви да издигнете още с няколко стъпала камбанарията и тогава може да си кажем нещо смислено, иначе нещата са ясни - срещу аргументи "НИЩО", а това си е загуба на време!

Ангел Грънчаров каза: Таваришч Dicheva явно се страхува София да не бъде разрушена в скоро време от... американците!:-) Или от свободомислието, свързано с демокрацията, което е тъй непонятно и неприемливо за комуноидите...

Elena Dicheva каза: Съвършено вярно, г-н Кюркчиев, няма смисъл нито вие да спорите с нас, нито ние да спорим с вас. Просто елате. Не е задължително след това да говорим.

Ангел Грънчаров каза: Абсолютно никакъв смисъл няма да се спори с комуноиди, г-н Kiurkchiev. Но на моменти е поне забавно! :-)

Albert Stoev каза: Ее... ей др. Грънчаров, това комуноиди си си го пришил на шинела ли бе другарю и постоянно дрънчиш с него - нали не си почитател на папагалите!!

Elena Dicheva каза: Оставете, Алберт. Няма да дойдат. Ще им се срине цялата емоционална система. Но вие елате. Ще ви хареса.

Ангел Грънчаров каза: Чудесно е когато човек се погаври с комуноид и го накара да побеснее от злоба Аз лично имам такова хоби: да помагам на комунистическата бесовщина да върлува донасита...

Albert Stoev каза: На мен другарю постоянно ми е забавно с теб, ту вдигнеш за малко "гребена", ту отпуснеш морна глава върху клавиатурата - разнообразие (но напоследък ти липсва, енергия хъс, непрекъснато се повтаряш, почти не си дразнител). Кюркчиев въобще не става, той борави с малко "срички" и става основно за фон - аплодисменти, духовна подкрепа...

Elena Dicheva каза: Сигурно е чудесно за вас, Грънчаров. За някои от нас възгледите ви не се вписват в човеколюбието, но какво да се прави?! И вие имате право на щастие.

Ангел Грънчаров каза: Другарко Дичевна, дайте адреса на "училището" ви по комуноидност, интересно е да го видим, аз лично ще намина непременно: обичам да изучавам въпросните патологии, пък и динозаврите ми са любопитни като вид, останал от древността. :-)

Anany Kiurkchiev каза: Забавно е :-) г-н Грънчаров!

Ангел Грънчаров каза: Докъде доживяхме, г-н Кюркчиев, комуноиди да говорят за... човеколюбие! :-) То е все едно Сталин да говори за топлотата на християнската любов...

Albert Stoev каза: Другарю Грънчаров, виждал ли си повърхността на планинско езеро в безветрено време - като си общуваме нервите ми са точно в такова състояние - действа ми отпочиващо и ободряващо, теб те преследват среднощни кошмари, аз нямам причина за подобни проблеми, не храня у себе си омраза, злоба и мисли за отмъщение и наказание (надраснал съм ги тези неща)!!

Elena Dicheva каза: Човекът се казва Кюркчиев, не Кючуков.

Ангел Грънчаров каза: За какъв Кючуков фантазирате, другарко Дичева? Може би имате вече и халюцинации?

Albert Stoev каза: Др. Грънчаров стегни се и провери какво пишеш - грешката е твоя!! "Докъде доживяхме, г-н Кючуков, комуноиди да говорят"

Elena Dicheva каза: "Докъде доживяхме, г-н Кючуков, комуноиди да говорят за... човеколюбие! То е все едно Сталин да говори за топлотата на християнската любов..."

Albert Stoev каза: Г-жо Дичева, те "екранираните" трудно признават и за разлика от нормалните хора непрекъснато възпроизвеждат "Матросов на амбразурата", но за разлика от него не го правят от идейни съображения и човеколюбие, а поради предубедени, маниакални състояния!!

Elena Dicheva каза: Нек си живеят!

Anany Kiurkchiev каза: Ей Ей Ей... стига глупости! Herb Alpert - Tijuana Taxi

Ангел Грънчаров каза: Аз казах, забавно е да се проверява еластичността на мозъците на комуноидите! :-) Железобетонът, от който са изградени, е твърде "еластичен", няма що. :-)

Albert Stoev каза: Г-н Кюркчиев, осъзнахте ли се, на другаря Грънчаров ли говорите (по повод глупостите де)!!

Хамелеоне, Хамелеоне тоя номер го представяй пред други камбанарии!! Потвърждение на "... те "екранираните" трудно признават"

Anany Kiurkchiev каза: Не говоря на теб, глупако!

Elena Dicheva каза: Е, е, е... И вие ли г-н Кюркчиев загубихте добрия тон?

Ангел Грънчаров каза: Нека да съществото Стоев си обърше пяната, г-н Kiurkchiev, и ще ти отговори! :-)

Elena Dicheva каза: Това май е за вас, г-н Кюркчиев. Няма кой друг да ми отговори.

Albert Stoev каза: Г-н Кюркчиев, на глупака ли говорите? Който се чувства глупак пред Вас да ви отговаря, тази позиция пред Вас точно за мен е абсолютно невъзможна - камбанариите, камбанариитеее - виждам върха на темето Ви!!

Христо Диков каза: Както се е започнало и аз ще кажа: "Боже господи!". Или както една героиня на Р.Кнаак, беше казала: "Какво, в името на дракона?" Ще е добре, ако някой биолог се изкаже по тази, анатомична тема, и да сложи похлупак, на вече "неанатомичната", дискусия.

Ангел Грънчаров каза: Таваришч Stoev, как е времето в Сливен, вятърът да не ти е издухал мозъчното вещество?

Albert Stoev каза: Диков, ти пък що не спиш по това време - почини си бе човек, и утре рано на излет в планината (докато още има сняг)!!

Elena Dicheva каза: Дискусията тук никога не е била анатомична, г-н Диков. Биолозите са безпомощни. В интерес на истината, психолози и психиатри - също.

Albert Stoev каза: Нищо не знаеш ти за Сливен, другарю Грънчаров, чувал си вицове за града!! Че има вятър, има ама той гони облаците и "черните гарвани"!! Виж "Сините камъни" са забележително място, не са някакви дребни и изчезващи скали като тепетата на Пловдив (е с много история в тях, но сега говоря за природа), ама тая приказка е за "хора с душа и въображение", а аз нямам усещането, че комуникирам точно с такъв човешки индивид!

Elena Dicheva каза: Че какво му е на Сливен, джанъм?! Нищо му няма. На някои хора им има съчма в ума. Някои й казват "чип".

Христо Диков каза: Биологичния часовник, малко ми се е объркал, от последните години, г-н Стоев Диспутите, тук, са понякога доста интересни. Г-жо Дичева, ако г-н Грънчаров се опитва да обясни биологията с инструмента на философията, сте права. Между другото, преди време видях една книга, приготвена за боклука, която обясняваше комунизма в медицината. г-н Грънчаров, не плагиатсвайте.

Elena Dicheva каза: Казвала ли съм ви колко ви ценя, г-н Диков? Ако не съм, ето, сега ви го казвам. И се радвам, че ми давате тази възможност.

Albert Stoev каза: Другарю бе Грънчаров, забелязвам, че в "посланията" си имаш десетина твърдо установени жалона: мозъчно вещество, комуноиди, единствена мозъчна клетка, комунистическата бесовщина, товаришч, кварталното "изкрейзиха", прост, некадърен, злобен, комплексиран, завистлив ....... все такива благи, хрисими определения и други граматически категории - какво може да си помисли човек за употребяващия ги индивид при такъв речник в съдържанието на дискусии!?

Albert Stoev каза: Дикоов, Диков твърди се, че такова светило като Чарлз Дарвин е плагиатствал „Произходът на видовете“ от сътрудника си и го е обявил за собствен труд, та сега какво да му забелязваме на другаря Грънчаров, щип оттук, щип оттам - някои книги (дори и дисертации) се пишат по този начин!!

Elena Dicheva каза: Като гледам, станахме трио. Както сме тръгнали, ще го докараме до голям симфоничен оркестър. И понеже по-горе ми пратиха Трихуана брас бенд, в почти рекламна версия, аз пращам за Алберт Стоев и Христо Диков ето това: Мюзикл Моцарт Рок опера Mozart, l'opera rock; Франция 2009 2010

Dimitar Kanev каза: Тук е станало като в парна баня бе хора, голям пердах от двете страни е паднал. Без борови метлички де.

Elena Dicheva каза: От двете ли?

Dimitar Kanev каза: J.S.Bach-Toccata e Fuga BWV 565-Karl Richter Били са се и двете, но като гледам ДОБРИТЕ са надвили.

Elena Dicheva каза: Като сме тръгнали на омиротворяване и на Бах, ето това... Добрите никога не побеждават. Лошите още по-малко. Bach Suite pour Orchestre n°3 Sarabande

Ангел Грънчаров каза: Комуноиди слушат Бах - възможно ли е човешко въображение да постигне такава една свръхперверзия с духовността?!?!?!?!?

Dimitar Kanev каза: Волен, Болен, Грънчаров, някой може да си помисли по стила на изразяване и реакция, че са различни превъплъщения на една и съща личност, само че в две противоположни посоки. Чу се за някакъв Хамелеон по-горе, може и да смени посоката той, нищо не се знае.

Elena Dicheva каза: Решението е просто, Грънчаров. Намерете начин да забраните на комуноидите да слушаме каквото и да било, да четем каквото и да било, да мислим каквото и да било, което опровергава вашите дефиниции за нас. Проста работа, Грънчаров.

Dimitar Kanev каза: По най-демократичен начин госпожо Дичева, нали? Също като руските телевизионни канали в демократична Украйна!

Ангел Грънчаров каза: Не, просто опошлявате всичко, до което се докоснете... усмърдявате го, ако трябва да се изразя по-изискано...

Elena Dicheva каза: Разбира се, че по най-демократичен начин.

Ангел Грънчаров каза: По забраните от всякакъв род са добри вашите кумири, другарко комунодике, именно другарите ви комунисти, нещо повече, тях много ги бива и по разстрелите; понимаете, не демократите, а комунистите и комуноидите сте добри в тази сфера, таваришчи лъжльовци...

Elena Dicheva каза: Грънчаров, вашият ум опошлява всичко, до което се докосне. Разбираемо е, че не можете да понесете такава отговорност и я прехвърляте на тези, които не ви харесваме.

Ангел Грънчаров каза: Дайте го малко по-оригинално, таваришч Dicheva, повтарянето като папагал на това, което аз съм написал, е възтъпичка стратегия, говореща за крещяща умствена немощ...

Dimitar Kanev каза: Защо г-н Грънчаров считате, че Вие сте мерилото за света, за това кое е правилно, кое е грешно, кой може и кой не може това или онова, за кого нещо е нормално и нещо не е - това е обидно недалновидна и неразумна позиция, плод на несъмнена заблуда. Подобни неща звучат като излезли от устата ма много ограничен и непознаващ света човек, а вие г-н Грънчаров имате претенциите да не бъдете такъв, но по всичко личи, че претенциите ви са неоснователни.

Elena Dicheva каза: Нищо такова не сте писал, Грънчаров. Крещяща умствена немощ е лично ваша, но понеже не можете да я понесете, я прехвърляте върху други хора. Хубаво.

Elena Dicheva каза: Ако трябва да се изразяваме в термините на достъпната ни наука, г-н Кънев, Грънчаров е патология, която смята себе си за висша норма.

Ангел Грънчаров каза: Таваришч Kanev, щом сте си сложил на главата георгиевска лентичка (с цветовете на колорадския бръмбар) това показва нещо, да не сте избягал от некоя психиатрия?

Dimitar Kanev каза: Кое от стъпалата Ви на деградация г-н Грънчаров е пошлостта, сигурно няма още много, очевидно сте напреднали достаъчно, за да сте далече от нормалните рамки на общуване? Или след полунощ вампирясвате и проявявате скритото си аз?

Elena Dicheva каза: Не, не вампирясва след полунощ. Той си е вампир от 1959 година насам. Но се изживява като спасител.

Ангел Грънчаров каза: Тъй, таваришчи комуноиды, вие тук продължавайте да си облекчавате душевните немощи и мъки, аз се оттеглям да си поспя. Приятно среднощно заседание на кварталния клуб по комунизъм ви желая Другарко Дичева, дайте адреса на своето лунно училище, за да Ви дойда на гости некой ден.

И приятен плач за таваришч Путин ви желая! Поревете си и за него, казват, че бил вече умрял...

Dimitar Kanev каза: Примитивни и човеконенавистни асоциации г-н Грънчаров - знаете какво символизира тази лентичка или на тази възраст и с този стаж и то в страната чийто символ е тя, трябва да ви се обяснява? Или и Вас ви е обхванала украинската параноя, че използвате техните трактовки?

Преживелият инсулт Путин (може би заради аутизма си) набързо прие исляма, отскочи до Швейцария, за да види новородения си син и пак се покри - явно си урежда преврата.

Ангел Грънчаров каза: Украинската "параноя", таваришч Канев, се нарича СВОБОДОЛЮБИЕ. И аз страдам от нея. Що е това обаче вие просто няма как да разберете. За комуноидите е присъщо да обичат робството...

Dimitar Kanev каза: При хамелеоните дали има вампири г-жо Дичева?

Ангел Грънчаров каза: Лека нощ, приятен рев...

Elena Dicheva каза: Аз не разбрах що ще Путин тук, но то ще да е поради менте мисловността ми. За разлика от истинската мисловност, санким Ачко Грънчаровата.

Няма вампири при хамелеоните, г-н Кънев. Вампири има само при хората. Ангел Грънчаров е христоматиен пример. Прочее, и вампирите не са това, което е Грънчаров.

Dimitar Kanev каза: Тази нощ сте настроен очевидно г-н Грънчаров на хумористична вълна. Точно в Украйна да става дума за свободолюбие, хайде тези приказки да ги споделяте с феновете си, другаде не хващат дикиш. Става дума единствено за една голяма, дългосрочна и целенасочена измама, и за яхване на справедливия гняв на масите срещу олигарсите на Украйна за определени цели, но народът отново остана излъган и само инструмент на националистическа параноя на определени среди и сега ще си плаща за наивността.

Elena Dicheva каза: Грънчаров е настроен винаги на една и съща вълна: Я, Ангел Грънчаров - великий! Если кто там не не согласен - он комуноид! Проста работа е мисленето на Грънчаров.

Ангел Грънчаров каза: Таваришч Dicheva има параноя от Грънчаров. :-) Не се бойте толкова от мен, другарко Dicheva, Вие май си изгубихте съня от страх... :-) Аз отивам да лягам, легнете си и Вие, щото може да си загубите съвсем съня и това води до лудост...

Elena Dicheva каза: Имам непоносимост към процесуални палячовци, Грънчаров. Никого не застрашаваш.

Dimitar Kanev каза: Пък е пристрастен и към съветите г-н Грънчаров, извор на мъдрост и човеколюбие, сън не го хваща ако не направи на някого добро, като го насочи в правия, правоверния път.

Elena Dicheva каза: Именно. Като му лепне етикетите, които отговарят на чувствата му, душата му, санким. Душата му копнее да мрази.

Elena Dicheva каза: Пък аз съм си изгубила съня, заради Грънчи. Не че той спинка. Гледка. Но ще се направи, че спинка и ще отговори утре. С квалификации. Аче. Туй-то.

Ekaterina Krasteva каза: Г-н Грънчаров, каквато и тема и да пуснете, Дичева ще я използва за изпускане на парата! Явно не и е лесно! В този смисъл, Вие се явявате като неин спасител, защото иначе ще вземе да гръмне, а това не би ми харесало, защото съм в София и не се знае, дали не е заразна! Единственото, което ми идва наум, когато я чета е: "грозна душа"! Просто асоциация...

Ангел Грънчаров каза: Госпожо Krasteva, асоциацията Ви е чудесна, смятам, че изразява точно същината на въпросния феномен Аз между другото встъпвам в такива полемики с изследователска цел, да разкрият дадените нещастни съществувания чувствата си, да изплачат мъката си, наистина - трябва да бъдем човеколюбиви - не им е, предполагам, изобщо лесно. Да мразиш личността, да беснееш спрямо всяка проява на личностно отношение, да си заклет враг на свободата - това е човешка патология, която трябва да бъде най-старателно изучавана, с оглед да постигнем вярна представа за ония "пружини", които я движат. Е, аз съм се посветил на науката, затова гледам да си изпълнявам, според силите, своя дълг...

Elena Dicheva каза: Ха така! Грънчаров - изследовател, Кръстева - диагностик!

Ekaterina Krasteva каза: Изследвайте, изследвайте г-н Грънчаров, че и само от изпуснатата пара, вонята е непоносима!

Ангел Грънчаров каза: Добре казано! :-)

Albert Stoev каза: Пък и ранобуден този другар Грънчов беее, сън не го хваща като му запалят "фитиля", като разбунен кошер е под каската! Чета го.......... "Да мразиш личността, да беснееш спрямо всяка проява на личностно отношение, да си заклет враг на свободата - това е човешка патология, която трябва да бъде най-старателно изучавана ..." ..... и се удивлявам, колко точно е описал част от собствените си характеристики ,без дори да е направил малко усилие да го осъзнае! Като никога, тук сме на едно мнение другарю "Хамелеон" - много разстояние те дели от нормалните, умствено неувредени хора!! Е, имаш и клакьори - тази прослойка на фанатични привърженици на г-н Костов (моите уважения в качеството му на мислещ човек, но само толкова) - сляпата почит не предизвиква уважение, по-добре да си вземете в къщи тотем и да си чукате главата в пода по няколко пъти на ден! ********** "Всичко тече, всичко се променя" (не аз, Хераклит) и проблемни дори за себе си стават тези, които са се закеркенечили догматично като "магаре на мост"!! ********** Още по-лошо е когато се считат за неизменно прави, за нова мерна единица, с която всички трябва да се съобразяват и ако не го правят - тогава са грешни. Какъв по-точен признак за тоталитарно мислене от абсолютното неприемане на каквато и да било чужда теза освен "правоверната". ********* “Няма друг Бог освен Аллах и Мохамед е неговия Пророк!”.********* Освен човек да ви каже МАШАЛЛАХ, друго не заслужавате!! ********* Не сте ли наясно, бе "човеченца" малки, че не можете безконтролно да дерибействате над съзнанията на хората с фанатичните си пристрастия - просто не става, връзват ви се само ей такива едни изкривени като вас "малки човеченца", а нормалните ще ви дават винаги отпор?

Ангел Грънчаров каза: Комуноид Stoev, логореята е признак за малоумие... старайте се да криете поне малко този свой дефект...

Albert Stoev каза: Ти имаш "Хамелеоне", другарю ненагледен, какво да криеш, ненапразно с такова прозвище съм те "курдисал" - ето и такива съвети даваш, за хамелеонско прикриване - спокоен съм че на повечето хора не се налага да се сливат с околната среда като теб (за да оцелеят все пак) и подобни съвети нали вече те казвам няколко пъти къде можеш да ръсиш - сред себеподобните си!?! Жалко че доста от тях са толкова елементарни, че ти се връзват на пропагандните клишета, ами не се ли усещаш бе човече малко и закостеняло, че целият си изтъкан от клишета, не се ли срамуваш от степента на деградация, до която си достигнал!? Пука ти на калцираното "орехче" нали!? Ама иначе отвсякъде трещиш по шевовете, най-вече откъм мисловната посока - няма го вече оня Грънчаров - "вдъхновеният", превърнал се е в малко застаряващо, мрънкащо, сълзливо и озлобено към целия свят човече!! Плод на логорея вероятно са многобройните ти плагиатски пседокнижлета, но като част от набора твои "прелестни" личностни характеристики спада и склонността ти да прехвърляш проблемите от болната глава на здравата!! Къде остана видението за "другарката", която те преследва навсякъде "Психо"!?

Ангел Грънчаров каза: Комуноид Stoev, май се развълнувахте, но истината е точно тази, няма какво да се вълнувате толкова: логореята е признак за малоумие... старайте се да криете поне малко този свой дефект... Сподавете гнева си, природата Ви е осъдила, а нейните присъди не могат да се обжалват никъде...

Ето, и от майтапи не разбирате (относно другарката Stoev!), което отново свидетелства за потресающа умствена оскъдица...

Albert Stoev каза: Оная сага за спокойствието като повърхността на планинско езеро при безветрие "Хамелеоне" - "другарю", помниш ли я или калцираното ти "орехче" се е превърнало в RAM, т.е. изключат ли му захранването и губи информацията. Има и гении (не че в околността някой е такъв, но все пак за информация) без чувство за хумор (така че отново грешка Седларов), ама това не ти е работа да го знаеш и точно ти да ми говориш за чувство за хумор - гънеш се като земноводно, за да се измъкнеш от ситуациите, в които сам се вкарваш!! Пък аз си обяснявам подробно, защото съм услужлив, а някои тесногръди и тясно скроени хора от малко думи не разбират - трябва повечко да им се обяснява, та и аз така действам в полза на тясно профилирания събеседник! Иначе току виж съм получил отговор от вида "Ъъ...ъъъъ??" Загубил си "другарю" свежестта на псовдоакадемичните си начини на изразяване (иначе очароващи простолюдието), очаквам в най-скоро време да поемеш по пътя на "едносричковците", защото омразата действа изтощително/износващо на интелекта!! И понеже се старая да бъда точен, а в текста има непознати думи за тясно профилирани индивиди, поставям помощна ** Забележка:


Ангел Грънчаров каза: Не, Stoev, с теб така само разговарям, щото си хептен безинтересен, малоумието ти е напреднало значително, а пък с една злоба и завист доникъде няма да стигнеш. Що не се успокоиш малко бе, човече, ще вземеш да полудееш и тогава ще ми е мъчно за теб... човеци сме все пак. Успокой се малко, сготви си ухаен бобец, хапни, разходи се, ето, иде пролет, животът е чудесен, зеленинка ще се появи по ливадите, ще цъфнат сливите, ще запеят птичките, ще те напече слънцето, що се хабиш да се ядосваш, да се мериш с мен, да ми завиждаш за книгите, за акъла, за доброто ми сърце и пр. Ами аз имам ли някаква вина, разсъди малко, за това, че тъй благият Бог ми е дал известни дарове и дарби? Що мен мразиш, опитай да отправиш рекламация към самия Бог ако смяташ, че с нещо те е ощетил?! Не разбирам защо с мен споделяш болката си?!

Albert Stoev каза: Отиди на някоя вила другарю Грънчаров, започни да пишеш романи, може и "фантастични", за да оползотвориш предоставените ти (според теб) дарби, отърви хората от зловредното си "дихание" и за себе си вероятно би бил полезен. А по повод пролетта, много бързаш, загубил си ориентация - излез, огледай се - снегът в планината е дебел, всички е под него. А безинтересни са хората ръководени от клишета, вадещи от тоталитарния склад клише след клише и повтарящи се често от интелектуална немощ и тясна насоченост на все още останалия им мисловен капацитет! Научи ли "другарче" какво е RAM и защо ти е трудно вече да помниш!? ***** "Що мен мразиш,..." (отново грешка Седларов) - странни изводи, земноводно (Хамелеон) може ли да се мрази - не разбира се! Със студената си и лепкава същност то може да предизвика само отвращение, а отвращението е нещо много различно на омразата и да предизвика съжаление, ако става дума за човешко същество, колкото и недобронамерено да е то - ти си човекът ръководен от омразата и отрицанието. От мен и от нормалните хора можеш да получиш само ПРЕЗРЕНИЕ за това, в което си се превърнал!

Ангел Грънчаров каза: Повтаряш се, банален си... пък и пищиш като ощипана мома... не мирясваш, е, пореви си щом така ти харесва... аз какъв ще бъда и какво ще правя решавам единствено аз самият, ти гледай себе си, аз за себе си ще се погрижа, така става ли? Ето че откроихме нов признак за несъмнена комунодност: комуноид е този, който си вре носа в чуждите работи, а за себе си забравя, причината за такова странно поведение е това, че комуноидът е безличен, при него няма личност, поради което и със себе си няма как да се занимава, на това основание именно и мрази личностите - и постоянно се вре в техния живот. Помагаш за развитието на науката, таваришч, ето че не си съвсем безполезен...

Ekaterina Krasteva каза: "... ти си човекът ръководен от омразата и отрицанието." Алберт, това написано от Вас, след всичките огнени словоизлияния по-горе, наистина е пример за абсолютна липса на самооценка. Та Вие изглеждате толкова озлобен и отричащ правото на другите, да бъдат себе си и то, забележете, на собствената им стена! Г-н Грънчаров е "странна птица" и по моите стандарти и не веднъж съм била "другарката" в неговите коментари, но не мога да отрека правото му да споделя своите "мисли и страсти"! Оставам с впечатлението, че имате лични сметки за уреждане с Грънчаров. Подозрението ми се засилва от факта, че участвате в две групи, които са с името на гимназията, в която Грънчаров е работел до скоро! :-) Толкова сте емоционален, че започвам да се съмнявам, че сте мъж...

Elena Dicheva каза: А това какво е, госпожо Кръстева? "Изследвайте, изследвайте г-н Грънчаров, че и само от изпуснатата пара, вонята е непоносима!"

Ангел Грънчаров каза: Псевдонимът или кличката "Albert Stoev" принадлежи на една дама, която наистина много злоба е натрупала срещу мен, то си личи от пространните й излияния. Но нека да се освободи от натрупаното напрежение, щото иначе може да се пръсне - а пък нали все пак трябва да сме човеци и да влизаме в положението на всеки. Най-страшното е обаче, че този индивид е учител, възпитател на младежта, представяте ли си какво означава това?!

Ekaterina Krasteva каза: Да, за жалост дамите, които учителстват дълги години, "изпушват" здраво. Не случайно, казваме :"Не се дръж като даскалица!". Професионално изкривяване! А, ако и основата е крива...

Elena Dicheva каза: От ваша гледна точка, ние изпушваме. Хубаво. Допускате ли да имаме наша гледна точка за вас? Хеле пък с пустата крива основа... А кой преценява основата, джанъм? И от коя позиция? На неизпушил ли?

Г-н Стоев, обозначете се полово, моля. Тези хора тук нямат яснота по въпросите на хромозомните комбинации. Не четат, какво да ги правиш?!

Albert Stoev каза: Ами намери бе другарю Грънчаров къде "пищя като нещо си там" дето е само в твоята олекнала от времето и от зловредните тоталитарни усилия да внушаваш "правотата" на възгледите си на останалия свят (за когото според подхода си смяташ, че е съставен от хора, които могат да издават само нечленоразделни звуци). За разлика от теб аз мога да намеря и да представя десетки страници и обръщения под формата на рев, сълзи и сополи, които дори не се свениш да популяризираш във всякакви форми и формати в социалните медии (защо ли никой не иска да ти влезе в положението и да помогне на несправедливо репресирания несретник). Ааа....аа, щях да пропусна - помолил си се дори и на украинска организация и те (според личната ти информация) от кумова срама са казали някоя и друга неутрално-защитна дума срещу несправедливостта (повярвали все пак на сърцераздирателната история на "Хамелеона"). Ако знаеха за хлъзгавия ти и двуличен характер и те биха те подминали с мълчание, а ти продължавай да развяваш байрака "Подкрепиха ме .... украинска организация..." и да се опитваш да внушаваш на хората, че ти си "светлият образ", че ти си правият - навсякъде и във всичко. Засрами се, не хленчи, бъди поне малко мъж (бих казал "лигльо", но не мога дори да си помисля да падна до нивото ти на груба, махленска, душевна посредственост "Хамелеоне")!!

Albert Stoev каза: Г-жо Кръстева : минерали, скали (магмени, седиментни, метаморфни) и полезни изкопаеми, минна промишленост, технологии за добиване на полезни изкопаеми....минно-геоложки проучвания, минни процеси, рудни находища - тук трябва да Ви е силата! Защо при вас няма професионално изкривявана след толкава години или не я дотикахте до професионализъм и от доста време сте сменили професията (не че други по неволя не са го направили, но в случая става дума за съвсем други неща), а се опитвате да се впишете в "силно надземни дейности", където действате непрофесионално, податлива сте на внушения и единствено гадаете за причините за нечие неприемане на ценностната система на друг индивид!? *********Гадайте, може и колективно - другарят Грънчаров даде насоките (той получи и съвет да започне да пише фантастични романи), дерзайте заедно - Успех!! **********Не можете ли да допуснете, че може да има силно отрицателно възприемане на даден индивид единствено на основата на добра преценка за фалш, лицемерие, мекушавост и вайкане, недостойни за истински мъжки индивид (не че няма други като него), ясно изявена тоталитарна политическа насоченост (свързана не с душевността, а единствено с конюктурата и дълбоко скрити вътрешни комплекси на индивида и опити за налагане на силно тесногръдо мнение и политически виждания, които не могат да бъдат приемливи за хората с достойнство, неподвластни на определен вид маниакалност)!?

Elena Dicheva каза: Както беше казал Станислав Йежи Лец, липсата на талант се компенсира с липса на личност. Като не го можеш, компенсираш с поставяне на диагнози и квалификации на други хора. Описано е в специализираната литература. Ама те не четат. Какво да ги правиш?! Прочее, за да им бъдем все пак полезни, да кажем и че има "мъжко" и "женско" говорене. Грънчаров не разпознава мъжкото говорене, защото няма наличен модел за мъжко поведение в ума си. Неговото поведение е женско. За което той не е виновен - така са се стекли обстоятелствата му. Колкото до госпожа Кръстева, изглежда не се е оправила с камъните и скалите... Това иска характер и личност. Камъните и скалите не търпят мимикрия, фалш, изобразяване... А още по-малко люлеене в уютния пашкул на автомитологията.

Ангел Грънчаров каза: Многословието ти, таваришч Stoev, е свидетелство и за безчестие, освен за останалото, за което вече ти казах (виж ако си забравил по-горе какво съм ти писал)... но си изливай душата де, може да ти олекне все някога...

Ангел Грънчаров каза: Апропо, напъните ти да изглеждаш дълбокомислен и "умело боравещ със словото", таваришч Stoev, удостоверяват че имаш нереализирани амбиции на литературното поприще, което пък обяснява бесовската ти ненавист спрямо преуспял в това същото поприще човек като мен Запомни от мен едно, Stoev: никакви напъни не могат да възмездят или заместят (компенсират) липсата на талант...

Elena Dicheva каза: Г-н Стоев борави достатъчно добре със словото. Текстовете му са автентични. Казва това, което мисли, и го казва добре. Едва ли някой може да ви завижда за книгите. Но щом ви харесва да мислите така - ммислете.

Ангел Грънчаров каза: Похвалата от страна на човек без вкус и при това от страна на човек, лишен при това и от съвест, изобщо не е комплимент... Другарко Дичева, Вие май дежурите вече заради мен във фейсбук А относно книгите ми Вие самата положително ми завиждате, самият факт, че се изразихте така, удостоверява това по несъмнен начин. За всеки средно грамотен в областта на психологията човек това е от ясно по-ясно. Тия, които изобщо не завиждат за нечии книги, изобщо през ума не им минава да го заявят - и то писмено

(Следва продължение)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

Няма коментари:

А може би тъкмо ИДЕИ е твоето списание?!