сряда, 21 ноември 2012 г.

Продължение на дискусията с "крайно възмутени" бивши ученици, на които съм преподавал философия

(Това е началото на ЕПИЗОД ВТОРИ на дискусия между мен и "крайно възмутени" бивши ученици от ПГЕЕ-Пловдив, на които съм преподавал философия; дискусията биде проведена на страницата на гимназията във Фейсбук в периода 14-17 ноември 2012 г. (По-раншният епизод беше публикуван под заглавието Дискусия с неколцина бивши ученици на ПГЕЕ-Пловдив, "крайно недоволни" от начина, по който преподавам философия.) Ще ми се преди всичко за учебно-дидактични и възпитателни цели тази дискусия да бъде запазена, та затова я препубликувам и тук, в блога си. Позволих си, с оглед на пълнотата да добавя тук-там и някои други коментари, написани и в моя блог по същата тема, които придават по-голяма живост в самата дискусия.)

Yasen Trahnov каза: Хахахахахахаха, конспирации навсякъде! ;) Понеже съм сред цитираните, ще попиша малко и тук. :)

Как реши, че някой е започнал да коментира защото Атанасова се е присъеденила към разговора? :) Аз например, не я познавам дори, а и съм завършил това училище преди 6 години. Тогава директор беше Паунов. ;) Да попитам - къде видя някакво политизиране на дискусията? До тук единствено ти изразяваш политически виждания, включително и в блога си, който пък рекламираш тук.

Лично на мен ми е все тая дали си ляв, десен, извънземен или с други полит. виждания. Просто не си ги пробутвай в учебните часове. И едно мое си разсъждение - Защо училището трябва да защитава действията ти? Това, че работиш там не означава, че не може да се дистанцират от мнението ти ;)

Наистина нямам спомен да съм давал разрешение да бъда цитиран или споменаван в блога ти. Ако исках името ми да бъде споменавано там, или да се изказвам - щях да го направя.

Ангел Грънчаров каза: Г-н Trahnov, имайте добрината да ми говорите на Вие, пък тогава може да участвам в обсъждането на вълнуващата Ви тема... Някак си много свойски ми говорите, сякаш сме набори, а това не ми се нрави. Аз, представете си, държа на морала и на уважението на другата личност...

Yasen Trahnov каза: Но уважението се печели, не се дава ей така. Не сме в училище, не сте ми преподавал. Но пък се познаваме в крайна сметка. Нужно ли е да си говорим на Вие ? :“) Ако наистина държите - не е проблем, учтива форма е все пак. :) М/у другото, фамилията ми се изписва Трахнов, все пак пишем на кирилица тук, нали ? ;)

Веселин Божков каза: Грънчаров продължава да ми развeдрява ежедневието! :D Много смях, много нещо...

Ангел Грънчаров каза: Редно е с непознати хора и с хора, което уважаваме, да разговаряме все пак на "Вие". Така е прието. Когато не уважаваме някого, пак не е добре да му говорим на "ти", щото тя е една форма, която предполага близост, едва ли не приятелски отношения. Интересно е, че ако двама човека, които се мразят и не могат да се понасят, все пак са принудени да разговарят на "Вие", то тогава ще им е значително по-трудно да употребяват грубости, хамалски език и т.н. Виждате, надявам се, колко велик смисъл имат такива "излишества" като уважителната форма на разговаряне. Не е добър знак, че в интернет всички поголовно си говорят на "ти"... поне според мен; така им е по-лесно да се обиждат, да се холят, да се плюят и пр., изглежда и затова го правят, пак според мен...

Драги г-н Trahnov, това, че не съм Ви преподавал, а, доколкото разбирам, сте учил в ПГЕЕ, е нещо, което в някакъв смисъл ви е ощетило, не смятате ли? :-)

Yasen Trahnov каза: Няма проблеми, ще си говорим на Вие, учтивите форми са създадени за да се ползват все пак. ;) Г-н Грънчаров, наистина не сте ми преподавател. Но сте ми били, в миналото. Което не смятам за някакъв особен плюс, ако имам право на лично мнение.

Очудвам се, че дори след уточнението как се изписва фамилията ми на кирилица, Вие продължавате да използвате латинският вариант. От къде това нежелание да използвате азбуката ни ?

Ангел Грънчаров каза: Г-н Trahnov, признавам си, не можах да разбера: хем казвате, че не съм Ви преподавал, хем добавяте, че съм Ви "бил в миналото". В кое минало съм Ви бил, и какво съм Ви бил! :-) А фамилията Ви я изписвам както сам сте си я записали; не се притеснявайте, не съм враг на кирилицата, не усещам в себе си никакво "нежелание" да пиша на кирилица по простата причина, че, както сам забелязвате, непрекъснато го правя...

Yasen Trahnov каза: Да, бяхте ми преподавател докато имах часове с вас. След това спряхте да ми преподавате, съответно спряхте да ми бъдете и преподавател ;). Кое ви се губи?

Мда, определено е по-удобно за пред колегите които не използват кирилица. А и в Чехия не се използва кирилица. Но специално споменах как се изписва правилно, затова и не разбирам защо все още я изписвате на латиница. Предполагам това влиза във вижданията Ви за учтивост, за каквато сам подканихте. Защо да спазвам добрият тон в такъв случай? :)

Също не си спомням да сте питали за разрешението ми да взимате мненията ми от фейсбук и да ги поствате в блога си, при това с името ми. А са постнати в коментарите, както и във вашите постове. Може ли да ми обясните тази си фриволност?

Ангел Грънчаров каза: Сега разбрах. Звучеше в оня изказ подвеждащо. Поне за мен. Ний, философите, трудно "загряваме". :-) Не разбирам защо намесихте Чехия, но както и да е. Аз пък не виждам толкова голям проблем в изписването на Вашата фамилия, тъй че, простете, имам чувството, че до този момент говорим за крайно несъществени дреболии...

Що се отнася до препубликуването на Вашите коментари в моя блог по тема, която е задена от блога ми, не виждам нещо лошо, нещо повече, това би следвало да Ви ласкае, щото е израз на един вид уважение към мненията Ви; ала Вие виждате в това някаква фриволност и пр. Тъй че усещането ми, че от известно време просто ми губите времето, се засилва.

След като, както се оказва, все пак съм Ви бил някога преподавател (и това, колкото и да Ви е, както разбирам, неприятно, все пак не може да се извади от Вашата биография, тъй като миналото не може да се връща и променя) то бихте ли опитали да ми обясните какво именно и по същество искате да ми кажете, какво толкова Ви мъчи? Питам, щото моето време все пак е ценно и не бих желал да си губя времето в обсъждане на разни досадни формалности, педантизми, дреболии и пр.

Yasen Trahnov каза: Живея в Чехия. А въпроса с изписването е принципен.

Ако исках да коментирам в блога ви - да съм го направил. Там говорите за "записване", за което със сигурност е необходимо да имате разрешението ми. Не виждам причина да се чувствам поласкан, че съм "записван" от Вас. Понеже държите да правилата - опитайте се и Вие да ги спазвате. Останалите ми въпроси са в първият коментар още, необходимо ли е да ги повтарям?

Ангел Грънчаров каза: Не знаех, че живеете в Чехия. Затова така се изненадах, че говорите за някакви си Чехия. Да, необходимо е, понеже в първия коментар Вие ми говорехте на "ти", сякаш сме набори, което ме фрапира дотолкова, че не успях да прочета тия Ваши въпроси, а и сега, понеже съм възпитан човек, признавам си, ми е гнусно да чета въпроси, зададени ми от бивш мой ученик в такава груба, фриволна форма. Тъй че имайте добрината да преформулирате и сбиете малко въпросите си, тогава бих могъл да кажа какво мисля по тях...

Yasen Trahnov каза: Какво общо има възрастта? Да козирувам на по-възрастния? Пропуснахте часта със записването, защо? Не желая името ми да бъде в блога Ви. Постарайте се да поправите това. Ако се притеснявате, че ще изтрия постовете си тук - не съм такъв човек, нямам какво да крия.

Къде видяхте политизиране на дискусията? Единствено във вашият блог видях някакви силно негативни коментари към ГЕРБ. До колко е коректно това, все пак рекламирате блога си и на страницата на училището, съответно и пред ученици?

Нападки, че се пише по поръчение на текущата директорка - аз съм сред писалите след нея, от къде на къде генерализирате по такъв начин?
Обвинения в лъжа? Да, в учебните си часове Вие изразявате политическото си мнение и опитвате да настройвате учениците против неприятните Ви полит. организации. Лъжа ли?

Ангел Грънчаров каза: Елементарното възпитание изисква към по-възрастните да се отнасяме с известно уважение. Също така и към бившите си учители. Аз примерно все още, нищо че съм на такива години, крайно почтително разговарям с моите бивши учители - които, разбираемо е, вече са на преклонна възраст. А това, че някой почитател на блога ми проявява активност и препубликува коментари от Фейсбук по теми, зададени в блога ми, и в самия блог, е негова инициатива и аз не виждам нищо лошо в това.

С това той ми помага, понеже често дискусии, в които моя милост е участвал, биват оформяни като отделни постинги, което, трябва да Ви кажа, е голяма чест за участниците, понеже моят блог е един от най-активните и посещаваните в българското интернет-пространство. Това, че Вие специално се сърдите, е интересна за тълкуване реакция; ако можете смислено да ми обясните с какво толкова Ви дразни това да видите името си в моя блог, обещавам Ви, ще махнем всички Ваши коментари от него...

Yasen Trahnov каза: И аз проявявам уважение, към тези спечелили уважението ми. Както споменах - уважението се печели, не се давай просто ей така. Иначе се губи смисъла в думите.

Ето цитат от блога Ви : "Просто се старая, правя възможното, както се убеждавате, за да не изчезне този наистина възхитителен шедьовър! Ето сега и въпросния запис."

И аз съм в записа. А хора не се записват без тяхно разрешение, нали така? Регистрирайки се във Фейсбук съм приел техните правила за ползване, но не съм се съгласявал на вашите. Въпроса е принципен. Надявам се и другите ми въпроси да получат отговор.

ВЛАДИМИР ПЕТКОВ-ТРАШОВ каза: Грънчаров, "дънеш" се!!

Дълбоко неуважаеми анонимнико, и далеч не, само защото: страхливо, следователно жалко, неискрено и недостойно криеш и не си пишеш името под, над или вътре в коментара си, а защото в него се проявяваш много, ама наистина впечатляващо безнравствено, тъпо и скудоумно. Ще ти поясня защо проявата ти тук е тъпа и скудоумна (тя, а не ти, ако не схващаш тази разлика, чак тогава "и ти", нали!), според скромното мнение на 66-годишен младежки дух, за какъвто, ако и нескромно да е, се считам.

Първо, защото България не страда от философи, като Грънчаров: умни, културни, способни да изразяват точно, пълно, истинно, искрено, почтено и свободно своите мисли, възгледи, мнения и своите отлично професионално изградени учителски и научни знания и не само впечатляващо жизнено и всекидневно: в своите блогове и в своите училищни часове, но и в своите безспорни книги, а България, напротив, много силно страда от тъпанарстващи писачи, като теб, момченце или момиченце, които и на малкия му пръст по посочените способности не може да се мерите.

И не само не го съзнавате, колко сте го загазили със сивото си вещество, не само, че не си признавате (дали пък чак и дотам ли: и пред себе си, което, разбира се, че би граничило в такъв случай с ваш безнадеждно тежък олигофренизъм), че човекът е неизмеримо по-достоен от вас...

Пък на това отгоре се и опитвате да го унижавате, да го унищожавате, да го мачкате, тъпчете и да го сравнявате със земята, т.е., очевидно: със себе си. Вместо да го уважавате...

Категорично и безсъмнено безспорно в което се състои и вашата, меко казана, но очевадна, недопустима и неизвинима с никакъв олигофренизъм безнравственост.

"Експерименти с хора" малоумнико, правеха нацистите в концентрационните си лагери...
"Отдавна следя блога ти", пък: "Винаги съм се питал, кой ти финансира издаването на книги, които никой не чете" - ".ба си" тъпия олигофрен!Да не е разбрал, че със собствени средства от заплатата си, които и до този момент учителят Грънчаров изплаща.

14.11.2012г. ВЛАДИМИР ПЕТКОВ-ТРАШОВ

Анонимен каза: Индивида с многото имена се "обади". Ех Трашов или който и да си ТИ там?? Как фриволно използвате "запетайката"... та чак "мисЪлта" ТИ са изгуби! Г-н Петков тире Трашов, запомнете, няма понятие "младежко" мислене, има мислене, което е процес на мозъка, който е орган на човешкото тяло. Независимо колко е "старо" тялото, мисленето е непрекъснат процес. Лошото Е, че някои индивиди/в случая като ТЕБ/, когато навършат някакви си години/както ТИ в случая си на 66/ започват да си мислят, че знаят, умеят повече от по-младите. Не е така Петков тире Трашов, много грешите, а грешките се осъзнават трудно. На вас с Грънчаров проблема не ви е в годините, на вас проблема ви е, че с годините НЕ СТЕ натрупали достатъчно информация за да се държите ПРИЛИЧНО с хората около вас. Имате пропуски в ЦЕННОСТНАТА СИСТЕМА.

Ангел Грънчаров каза: Анонимникът по-горе да се опита да проследи мисълта ми по-внимателно, щото го гледам да се напъва да мисли, ала това обаче съвсем не му се удава. Но аз съм човек, който цял живот професионално обучава другите в мислене, тъй че бих могъл много да му помогна.

Първо, не познавате г-н Трашов, не сте му набор или ортак, тъй че се опитайте да говорите уважително към него. Той има свое, различно от това на Ваша милост, разбиране по някои, а, възможно е, и по всички въпроси. Но това, че не мисли като Вас, съвсем не означава, че г-н Трашов "има проблеми" било с морала, било с мозъка, било с т.н. "ценностна система". Г-н Трашов, слава Богу, има личност, отличаваща се от Вашата, респективно има разбирания, коренно отличаващи се от Вашите собствени разбирания, което изобщо не Ви дава правото да се отнасяте пренебрежително към неговите разбирания. Напротив, от това следва да се отнасяте уважително към него и към разбиранията му, понеже все още не е доказано кой от двамата, именно той или Вие, е правият, кой мисли вярно, истински и пр. А самият факт, че Вие самият не съзнавате толкова прости, направо крайно елементарни неща или истини показва, че оня, който има проблеми с мисленето, с мозъка (по Вашата терминология), с ценностите и пр. сте Вие, а не уважаемият г-н Трашов. Понял меня? А така.

Помислете повечко, прочетете поне 20-30 пъти това, което сега благоволих да Ви напиша и може и да Ви се удаде да разберете някой ден за какво, собствено, става дума...

Ангел Грънчаров каза: А към първия аномник искам да се обърна по следния начин: понеже ми говори на "ти", прекалено свойски, т.е. невъзпитано, некултурно, аз с него не ща да разговарям до момента, в който не се постарае да промени възпитанието си поне в това отношение. С хора, използващи един просташки език, аз като философ няма да се принизя да говоря... да не очаква това от мен. Разговарям с що-годе възпитани хора, които не са загубили човечността си, т.е. хора, чиято човечност не е била удавена в морето от простотия, което ни залива отвсякъде... Същото се отнася и за останалите анонимници, ползващи просташки език...

Ангел Грънчаров каза: А що се отнася по въпросите Ви, които Вие си мислите, че са "по същество", г-н Трахнов, в тях долавям, че Вие лично в тия въпроси сякаш се изживявате като мой цензор или като нещо като тартор, което, искам да Ви уведомя, е напълно напразно старание. Аз съм човек, който е автономен в избора, в решенията си и в поведението си, т.е. само аз решавам какво да мисля по този или онзи въпрос, какво да правя, да речем, в часовете си, как да преподавам, как да живея най-сетне и т.н. Аз съм един свободен човек, сиреч, съм суверенна личност. Вие също би следвало да сте такава личност, ала явно не сте, щото се чувствате длъжен да се месите и да ми давате поучения, т.е. мъчите се да се изживявате за нещо като мой учител или преподавател по тия въпроси, а, както вече уточнихме, аз Вас съм учил, аз на Вас съм преподавал, а не Вие на мен, нали така? Тъй че аз имам известен приоритет в преподаването пред Вас. :-) Не вярвам в бъдеще да ми се наложи аз да се смаля и да стана ученик, а пък Вие да станете мой преподавател, примерно, в някое училище или университет. Второ, даже хора, оторизирани в някакъв смисъл да упражняват известен надзор над образованието или нашето училище по-специално, са се отказали от всяка възможност да ме поучават какво да правя, как да мисля и пр., понеже, както Ви казах, аз държа по тия въпроси да решавам сам, поемайки пълната отговорност. Това, вкратце е моят отговор на въпросите, които толкова силно са Ви развълнували, че чак от Чехия сте се загражил за моето "правилно мислене" и поведение по тия проблеми...

Yasen Trahnov каза: Никого не поучавам. Посочвам нещата както ги виждам и питам за мнението Ви. Въпросите ми са доста отворени. С част от твърденията си сте ме засегнал лично, питам за аргументация, или тук просто се очерня наред всеки който не Ви допада?

Нека цитирам последното си въпросче, определено не е поучаващо, питам за становището Ви: "Да, в учебните си часове Вие изразявате политическото си мнение и опитвате да настройвате учениците против неприятните Ви полит. организации. Лъжа ли?"

Nikola Nikolov каза: Само ще се намеся като кажа че уважението се печели и губи! Второто става много по-бързо от първото. Относно години, учители и т.н. няма да коментирам може да си на 13 и да заслужаваш уважение повече от всеки друг може и да си на 60 с 30 години учителски стаж и да си отпадък на обществото (за да не употребя по-грозен епитет).

Ангел Грънчаров каза: Г-н Трахов, искате да помоля за специалното Ваше разрешение да ползвам Вашите безценни мисли в блога си. Но аз най-коректно Ви цитирам, без да променям и думичка (е, някоя липсваща запетайка може и да съм прибавил, щото много държа на правописа). Интернет, Фейсбук и пр. са обществени, публични мрежи и всеки, който дръзне да каже или напише нещо там, рискува думите му да бъдат възпроизвеждани навсякъде, при спазване на някакви правила, разбира се. Вие сега си измисляте лично свое правило да Ви искам разрешение, за да сложа Вашите реплики в една дискусия. Но помислете малко: ако извадим Вашите реплики само от дискусията, какво ще остане от нея? Един вид, като настоявате да махнем Вашите реплики, Вие пък се намесвате в моето право да публикувам дискусия, в която "предметът на дискусията" съм аз самият, моята личност, моя морал, моя стил на преподаване и пр. А като сте така етичен човек, да Ви попитам: Вие лично питахте ли ме мен за разрешение да обсъждате моята личност, моя морал, моя стил на преподаване и пр.? Получихте ли от мен такова разрешение да разговаряте за мен, да оценявате публично личността ми, да ми давате акъл какво следва и какво не следва да правя в часовете, които, забележете, аз водя, а не Вие?!

Ангел Грънчаров каза: Г-н Nikolov, как да разбирам изказването Ви, че моя милост е "отпадък на обществото" ли? Понеже казвате, че се случва точно учители с 30 години стаж да са такъв отпадък, а пък аз лично имам точно 30 години такъв стаж, та затова подхвърлянето Ви ме накара да се замисля дали и мен не ме е сполетяла такава една зла участ да стана "отпадък на обществото" :-) Бихте ли се пояснили как един учител, работил 30 години на нивата на българското образование, изведнъж се оказва чисто и просто един "боклук"?!

Yasen Trahnov каза: Въпросите ми са максимално кратки и ясни. Оценки липсват. Как по-директно да попитам? Лъжа ли, с твърдението си, че по време на учебните Ви часове, демонстрирате политическите си възледи по един силно изразен начин?
Защо съм обвинен, че пиша по поръчение на някого?

Блоговете вид медия ли са г-н Грънчаров? :) А не съществуват ли правила за медиите, записването на хора, и т.н. и т.н.. ? Не лични мои. Много моля, не искам да натрисам на никого личните си виждания. Говоря за всеприети такива. Почти съм убеден, че ги има и в разни закони, особено за записването на хора, както сам го определихте.

Nikola Nikolov каза: Тъй като имам някакво възпитание най-вече от родителите ми и дядовците ми лека им пръст ще си спестя личното мнение за хората и ще го запазя вътре в мен. Съвсем случайно съм улучил точния трудов стаж, но просто дадох пример как дори човек на преклонна възраст може да загуби уважение пък било то и учител. :)

Ангел Грънчаров каза: Отговарям конкретно, въпреки че, както вече казах, с въпросите си Вие, кой знае защо, се мъчите да се изявите като цензор или ментор, дори тартор в разните области, включително образователната, медийната и пр. Простете, преди да Ви отговоря, Вие в каква област сте специалист, бихте ли ми казал какво е Вашето образование? Щото, гледам, умело давате съвети, препоръки и пр. в доста широк спектър от области, та се запитвам да не би да сте специалист по всичко? Затуй кажете първом каква Ви е специалността, та да обсъдим накратко Вашата компетентност да ми задавате въпроси от такъв именно род, да не говорим пък за съветите...

Ангел Грънчаров каза: Г-н Николов, да оставим принципния въпрос как учителите се превръщат в боклуци според Вас, а може ли да Ви запитам защо счетохте за нужно да подхвърлите своята реплика тъкмо в дискусия като тази, в която се обсъждат мои "грехове" и дори "престъпления" в начина, по който преподавам. Та Вашето подхвърляне прозвуча ето така: "Грънчаров е един боклук, той не заслужава капчица уважение"? Казвам как прозвуча. Вие това ли искахте да кажете, ала се въздържахте и затова започнахте да усуквате?! Явно за да се намесите нещо Ви мъчи, нещо искате да ми кажете, кажете го смело, аз съм толерантен човек и ще понеса всяко Ваше изказване :-)

Анонимен каза: Грънчаров, ти и друг път постъпваш по долния начин, да взимаш "коментари" на хора от други блогове и без да ги предупреждаваш да си ги прехвърляш в твоя, и да започнеш да "умничеш". Така постъпи и с един мой коментар преди много време, като го прехвърли в своя блог и използва за свои лични цели, без да ме предупредиш за това. Че ти си ти с малка буква е ясно, и никога не бих позволил мое дете да те има за преподавател. Учебните заведения се подбират според преподавателите, които работят там, а не според името на сградата. Помни това!!! ТЕТ-а винаги е бил елитен техникум независимо от това, какво име е носел наложено му от изкуфяли политици. Но сега, този техникум с гордост носи името ПЛОВДИВ-ски. Както ЙЕЙЛ, ХАРВАРД, МАСАЧУСЕТ, ОКСФЪРД и т.н. според града където се намира института, а не според политиците които са на власт...

Анонимен каза: Не е тъпо да сгрешиш, тъпо е да не си признаеш. Нали. Е, от емоциите си съм пропуснал да видя и ги сложа кавичките на израза: Грънчаров, "дънеш" се!! Пък съм и "очилатко"..., не, не, че искам да ме прощавате и да ме извинявате..., но все пак не съм и учител по БЕЛ, та да ми търсиш, ЛЪЧО и къде ли я намери тази пуста нейна пропусната запетайка! :-)

А сега по-сериозно, че тия твои бивши ученици-комуноиди ще те разкъсат, ако им се оставим.:-) Как само отвратно неуважително и възмутително на "ти" с теб обръщащи се, като, че ли не си им бил учител, а някакъв много зъл, и много лошо насилвал ги и насипвал знанието в тъпичките им и за жалост на добрия им правопис и досега яко тъпеещи тикви злодей.

Ма, някои от тях бая културно и без никакви правописни грешчици даже научени от БЕЛ учителката си Атанасова или АНАСТАСОВА?, че не се нещо връзват, да се изразяват, а са и с имената си. Бравос! И ашколсун! :-) :-)!

Па що ще се срамите от името си ли, или и от коментара си ли, г-не Yasen Trahnov, или Ви е страх че ще бъдат използвани пред съда ли, за да възтържествува с решението му истината и справедливостта в тази смразяващо средновековна и сталински мракобесна история с преследването на учителя философ, с гоненето му, заради политическите му възгледи, които никой не може да му забрани, да ги изявява в блога си, нали сме демократична страна, джанъм!

На светлата личност АНГЕЛ ГРЪНЧАРОВ! Що се отнася до правото му да има мнение за името на ПГЕЕ-Пловдив, и защо, то да не е Владимир Илич Ленин, а да бъде СТИВ ДЖОБС, е очевидно, че тук инфантният комуноид анонимник, обявяващ последния за Велик, т.е. поне знаещ, за какво е велик и в същото време смехотворно адвокатстващ на роднините му за техния монопол върху името му - надминава себе си по тъпигьонство, олигофренщина
и наглост.

Както, между впрочем и г-н Yasen Trahnov (сам, кой ли знае защо изписващ името си
на латиница,а не с кирилица, пък после неоснователно обвиняващ ни, че сме го дразнели с тази латиница!:-)) иска да има пълен монопол и едва ли не авторско право
върху разговорите си.

Когато, както правилно изтъкваш ЛЪЧО, сам не е искал твоето разрешение за намеса в същите разговори...:-! Изцяло и напълно те подкрепям, ЛЪЧО, съм до теб и ще се боря за истината, за справедливостта и за възтържествуване на твоето човешко и професионално право в отношенията ти с директорското недоразумение в ПГЕЕ-Пловдив.

14.11.2012г. ВЛАДИМИР ПЕТКОВ-ТРАШОВ

Yasen Trahnov каза: Но моля ви се. Каква специалност намесихте тук? Първо написах съвсем ясно, че не желая да ме цитирате в блога си. Трябва ли да съм специалист в някаква област за да си знам правата или за да изразя желанието си? Все пак става дума за името ми.

Въпроса дали лъжа? Уточнявам фактите, също не е необходимо да съм специалист в някаква област. Според Вас аз лъжа ли или казвам истината? Тъй като генерализирате и обвинявате една група хора към която очевидно спадам и аз, че пишат по поръчка. Питам дали наистина го мислите това за мен. Предпочитам да има ясно потвърждение, конкретно към мен.

А каква ми е специалността и т.н - може да разгледате профила ми тук. Пише си дори какво и за кого го работя. И както може да предположите - един системен администратор си има понятие от интернет медии, правила на ползване, интелектуална собственост и други подобни теми. Би струвало наистина скъпо, ако не се съобразяваме с такива дребни детайли...

Yasen Trahnov каза: М/у другото. Забелязвам нещо много интересно. Не спирате да категоризирате хората. Преподаватели, ученици, специалисти в дадена област, нз какви... Съжалявам, не сме в комунистическо време. Не е нужно да си със Софийски жителство, че да живееш там. Хората са свободни. А дипломите, както и разни дадени от някого "титли" не означават нищо. Учител сте защото сте с трудов договор към едно училище. По дрехите посрещат, по ума изпращат! ;)

Ангел Грънчаров каза: Бъркате. Сериозно бъркате. Имат значение дипломите. И образованието има значение. В голямо заблуждение сте като мислите противното. Оказва се, че само необразованият, некомпетентният човек като Вас може да си позволи да дава акъл на човек като мен, който, предполага се, е експерт в тия мои специалности, предметите, по които преподавам. Аз не Ви давам акъл какво да правите в областта, в която, да предположим, Вие сте специалист, примерно в системното администраторство, а Вие си позволявате да ми давате акъл как аз да си гледам моята работа - нагличко е. Има един принцип, който нашият народ е изразил твърде мъдро: "Всяка жаба да си знае гьола".

Никого не можете да убедите, че мненията на невежия и на образования по проблеми от областта, в която образованият е специалист, са равностойни, тъй че напразно се морите.

Анонимен каза: "Благият език е дърво на живот. А необуздан съкрушава духа..."

Анонимен каза: Ауууу, Петков тире Трашов изрева от явна нечовешка злоба!! Колко обиди и турцизми в иначе "чистите" литератУри от които НИЕ младите БИ трябвало да се "учим". Петков тире Трашов, ЗАПОМНИ, имената са лична собственост и ниикой няма право да ги използва за комерсиални цели без разрешение на личниЯТ СОБСТВЕНИК. Комунизъма отдавна си замина и само такива като теб и Грънчаров все още напомнят за него като се опитват да хапят като умиращи змии. Таралежите, запомни това Петков тире Трашов, таралежите се раждат без бодли, но след "време" започваме И ДА бодем, за да разчистим пътя СИ от лежащите на "припек" змии като вас.

Ангел Грънчаров каза: И последно. Вашето становище, че в моите часове моя милост "демонстрира политическите си убеждения", или че в часовете ми общо взето друго не се прави, освен да се осъществява от моя страна политическа пропаганда и агитация. Това Ваше становище е злоумишлена лъжа и клевета, породена при това от Вашите лични политически антипатии към мен. Какво мога и какво не мога да правя в часовете си, повтарям, най-добре зная аз, понеже аз съм специалистът в тази област, не Вие. Тъй че имайте добрината да си гледате работите във Вашия гьол и не се опитвайте да шляпате с боси краса в моя гьол... това са прости неща, които всеки човек разбира... съжалявам, че ми се налага да Ви ги разяснявам; явно сте от тия, дето нямат и намерение да разберат и най-простото, което именно и е демонстрация на предубеденост, на злонамереност... просто искате да ми навредите, най-вероятно за да си отмъстите за нещо...

Илия Зюмбилев каза: Ужас гледам и не вярвам на ушите си "аз съм специалистът в тази област" в коя област Грънчаров в политическата пропаганда ли? Нима учениците искат да знаят за най "добрият" премиер Костов или колко "лош" е Путин? Личните си политически убеждения си ги остави вкъщи!

Анонимен каза: Трашов, олигофрен такъв! Кого наричаш комуняга и с каква причина?!?! За какъв съд ми говориш, тъпанар с тъпанар? Да съм си скрил някъде името? Ако желаеш и адрес ще ти дам, Чешки или Български, може лице в лице да ми ги заявиш тези неща, олиго!

Живея в Чехия, работя в международна компания, не всички четат кирилица, тъпанар прост! Да, имам право да решавам къде ще бъде публикувано писаното от мен, тъпанаре прости! Не живеем през 50-та година! И стига си се дървил тук, лесно е в нета! Прост народ, прост ...

Трахнов

Ангел Грънчаров каза: О, Зомбилев, здрасти! Ти се появи най-сетне! Къде се загуби? :-) Дами и господа, на Зомбилев не вярвайте и дума, той е смешен ляв отворко, почитател на Путин, на СССР и е патологично привързан към комунизма. Пострадал е лично от моите опити да го накарам да мисли. Има за много неща да ми отмъщава. Разбирам нечовешките му страдания. Съчувствам му. Ние, нормалните хора, трябва да сме великодушни към болката на душевнострадащите... :-)

Илия Зюмбилев каза: Грънчаров "ляв отворко" си само ти а СССР до колкото знам е твоята втора родина все пак доста години си бил там на "обучение"... Не знам какво си учил но явно са наблегнали на "политическата пропаганда" основана на лъжи и тотална некадърност! Все пак може да споделиш какво си учил в СССР и колко пъти си цитирал другарите Маркс, Ленин и т.н? И как все на теб някой ти отмъщава всички са криви само ти си прав как става това незнам...

Ангел Грънчаров каза: Ех, Зомбилев, Зомбилев... тоя СССР ще ти изяде главата :-) Колко пъти съм ти казвал, че моя милост беше там на разузнавателна мисия, аз там бях шпионин, изпратен от ЦРУ - за да разлагам толкова милия на сърцето ти комунизъм! :-) И като го разложих, се върнах, та да поразложа българския комунизъм. И ето, разлагам те, провокирам те да започнеш да мислиш, да престанеш да говориш папагалски, щото СССР вече го няма и папагалското говорене не помага. Айде сега помисли над казуса, който ти поставих, и като измислиш нещо, ми докладвай :-)

ВЛАДИМИР МАРИНОВ ПЕТКОВ-ТРАШОВ каза: Ауууу, умираща анонимна змийо, страхлива да си покажеш жалкото безчестно, а може би и престъпничкото си ли именце, влечуго! За да ти отговоря по същество, първо, следва да си оправиш правописа по българската граматика, че тя доста, доста повече, отколкото на мен ти и липсва, и ти куца.

Второ, следва да ти съобщя, че е крайно смехотворно: ти, нагло, безпросветно и граматично силно сгрешено анонимстващият в този светъл блог, ти да съскаш змийски и да ревеш магарешки оглушително, ритайки и сипейки прах, пепел и неописуми злъч и воня и без извинение към чувствителните ни сетива, че на някого било нарушено правото му да остане анонимен, т.е. и безотговорен за думите, които е изрекъл тук. Я се осъзнай поне мъничко малоумнико, преди да си бил почнал да ни мачкаш с бодлите си ли, с копитата си ли, или със змийския си, отровен език. Няма да успееш змийчо.

И трето: комуноид си ти, а не ние двамата с г-н АНГЕЛ ГРЪНЧАРОВ, затова и защото, не си крием имената, както теб и не избягваме така отговорността за всяка своя дума, буква, точка и запетайка, включително и пред съда, ако потрябва, точно и която прозрачност и чистота стоят в основите на демократичното, а не на комуноидното общество. Анадъмо?!

15.11.2012г. ВЛАДИМИР МАРИНОВ ПЕТКОВ-ТРАШОВ

Yasen Trahnov каза: Аххахахаха :)) Г-н Грънчаров, не призовавахте ли точно Вие за един възпитан и културен разговор?

Хайде да уточним малко нещата. Никъде не казвам, че използвате часовете си само за пропаганда. Казвам, че ги използвате И за това. Има разлика, нали? Поне до толкова си спомням българският език. Никъде не съм Ви давал съвети как да си провеждате учебните часове, та стига се пенихте за това. Дразнението си го демонстрирайте някъде другаде, за да не започна да демонстрирам аз моето.

Да уточним и нещо друго. Какво означава дипломата? Единствено, че сте взели някакви изпити с минимум тройка, защитили сте накрая една дипломна работа с минимум тройка и толкова. Дипломата не Ви прави специалист. Нито гарантира по какъвто и да е начин, че в главата Ви е останало някакво знание. Със същият успех може да сте преписали на тези си изпити. Бидейки теоретически възможно, автоматично се елиминира корелацията диплома-специалист.

Как решихте, че имам политически антипаитии към Вас? От кое съдите за това? Да съм заявил някъде политическите си виждания? Да съм Ви нападал на база политически виждания? Хайде по-внимателно с твърденията. Опитайте се да приложите някаква логика, а не просто да хвърляте едни и същи изтъркани изрази по всички преминаващи, надявайки се, че с някого ще уцелите. Това ли са Ви дискусиите?

Ето заради такъв тип разговори, драги ми преподавателю, не Ви уважавам изобщо. Реално така протичат дискусиите с Вас в час. Или се повтаря като папагалче това което Вие мислите, или си създаваш проблеми. Тъпо, нали?

П.С: "необразованият, некомпетентният човек като Вас" гради кариера във Fortune 20 компании, и то не лоша такава. ;) Не се изсилвайте с подобни определения, без да познавате човека отсреща, драги г-не.

Анонимен каза: До съществото, наричащо себе си Маринов Петков тире Трашов,
Колкото и човешки имена да си сложиш, пак си оставащ един нискоинтелигентен индивид, който бълва само злоба и завист. Така или иначе, имена няма да знаете. Анонимността е позволена и със закон.

Yasen Trahnov каза: И само ще отбележа, че опита ми до тук показва, че точно не-специалистите обикновенно не спират да говорят за образованието си. Сякаш само с това могат да се похвалят.... Може да не знам нищо, но имам диплома! :D

Мдам, и на какъв език да обясня, че не желая постовете ми да бъдат копирани из блога Ви? Който иска да си бърбори с мен, да заповяда тук. Да ме копирате където Ви скимне, и след това да бъда коментиран там - няма да се разберем!

Грънчаров, хайде образовайте се мъничко, преди да постнете отново, или да копирате някого. Правилата за ползване на фейсбук, вероятно ги има и на български език. Приел сте ги преди да се регистрирате: ТУК, ТУК, ТУК.

Ангел Грънчаров каза: Г-н Трахов, днес пътувах, бях в движение, сега се връщам, гледам, Вие сте се развихрил: давате ми непоискани съвети, учите ме как да преподавам, за какво трябвало да използвам часовете, в които аз преподавам, не Вие, четете ми "конско евангелие", за малко още, ако Ви бях подръка, току-виж, щяхте да се захванете да ми дърпате ушите. Нещо взехте да се вживявате в мой морален тартор, което, да признаем, е доста нагличко. Обръщате се към мен "Грънчаров" (възпитаният човек слага думичката "господин" преди фамилията), обяснявате ми, че моята диплома по философия нещо не означава, даже взехте да тълкувате, че съм си бил взел изпитите с тройки (!), правите предположения дали пък не съм преписвал на изпитите като студент, изказвате съмнения дали нещо от това, което съм учил или за което съм подготвен, изобщо е останало в главата ми и т.н., т.е. доста сте се поувлякъл.

Аз съм Ви нарекъл "необразован" в моята област, в областта на философията, сам твърдите, че като Ваш учител по философия на нищо не съм Ви бил научил, а пък Вие, представете си, се обиждате, че съм си направил логичния извод, че при това положение наистина сте некомпетентен в областта на философията, което означава, че нямате право да ми давате "умни съвети" точно в тази, в моята област. Изобщо, дето се казва, сте се изложил здравата. Явно Ви мъчи някаква, простете, крайно тъпа емоция, искате да се изживявате като мой нравствен ментор или наставник, което всеки, който е малко от малко е сведущ в областта на психологията, ще Ви каже, че по този начин се мъчите на компенсирате съзнанието си за непълноценност - или за комплексираност. И така нататък, крайно са интересни за тълкуване Вашите "забележки" към мен, Вашия бивш преподавател по философия. Излагацията Ви е голяма. Опитайте се да осъзнаете какво правите - и най-вече защо го правите.

Хубаво, не ме уважавате, вероятно съм Ви уязвил по някакъв начин, трупали сте злоба срещу мен години наред, много е възможно да сте се уязвил, да допуснем, заради моето несъмнено интелектуално превъзходство (това е, рекох, само допускане, не бива да скачате сякаш сте седнал по невлинамие върху наежен таралеж при тия мои думи!), аз само разсъждавам, нищо не твърдя. Питам се защо се държите така, това ми е любопитно да узная. Аз съм преподавал в некраткия си живот на много ученици, на хиляди ученици, за първи път с мен мой бивш ученик се отнася по този начин, това е наистина феноменално, и за мен като изследовател е твърде интересно; ето, затова разсъждавам и изследвам необичайното явление. Да Ви запитам: имате ли друг някой преподавател от ТЕТ-а, който да мразите почти колкото мен? Или когото не уважавате колкото мен? Или когото също неуважавате, ала по-малко в сравнение с това колкото неуважавате мен? Само питам, искам нещо да науча. Интересно ми е.

И понеже изказвате тезата, че тъкмо "не-специалистите обикновенно не спират да говорят за образованието си" - апропо, пише се "обикновено", а не "обикновенно"! - да Ви запитам: Вие да нямате комплекс заради това, че, допускам, нямате университетско образование? Ами още сте млад, доколкото разбирам, защо вместо да седнете да учите, сте се захванал да убеждавате мен, един доказано образован човек, в безсмислието на образоваността?! При това, отбележете, аз съм автор на много книги, в това число на три книги тъкмо за проблемите на образованието, тъй че в случая, простете, но сте се захванал с нещо безнадеждно: да се мъчите да продавате на краставичар краставици! Странно, доста странно се държите, г-н Трахов. Накрая да кажа нещичко и за това, в което ме обвинявате, именно, че съм бил нарушил правилата на Фейсбук, като съм Ви цитирал в блога си, като съм копирал Ваше изказване във Фейсбук в блога си. Бихте ли ми казали конкретно кое правило на Фейсбук съм нарушил, докажете ми конкретното нарушение или престъпление, аз съм човек, който много уважава правилата и законите, и мигом ще отстраня нарушението, а ако искате, направо бихте могли да ме дадете под съд, щото нормалната процедура е тази: който нарушава законите, го съдят, и ако се докаже нарушението, го наказват.

Ще завърша с това, че Вие пък нарушихте някои нравствени закони, отправяйки в мое отсъствие оценъчни съждения за моята личност, за нравствения ми облик, за някакви хипотетични нарушения на законите, регулиращи преподавателската дейност по философия в България, в които ме набеждавате и прочие. Тия неща не са толкова безобидни, както може би Ви изглеждат. Някои хора се срамуват по този начин да говорят срещу други хора, и то особено срещу бивши свои преподаватели, и то в тяхното отсъствие, да ги набеждават в разни престъпления, да заемат позата на съдници, на ментори и пр. Помислете над думите ми. ПОМИСЛЕТЕ ПОНЕ МАЛКО! Да се надяваме, че ще осъзнаете какво сторихте. Публичното и документирано оклеветяване на един човек, особено пък на един учител, не е нещо, което може да бъде отминато с безразличие. Това е крайно грозна постъпка, г-н Трахов, нима не го съзнавате?!

Ангел Грънчаров каза: Пардон, погрешно съм изписал фамилията Ви, хиляди извинения! Недоглеждане...

Ангел Грънчаров каза: Апропо, г-н Трахнов, това Ваши думи ли са, намирам ги в моя блог, подписани с Вашата фамилия, и са отправени срещу един възрастен човек, който може да е баща на Вашия баща:

Трашов, олигофрен такъв! Кого наричаш комуняга и с каква причина?!?! За какъв съд ми говориш, тъпанар с тъпанар? Да съм си скрил някъде името? Ако желаеш и адрес ще ти дам, Чешки или Български, може лице в лице да ми ги заявиш тези неща, олиго!
Живея в Чехия, работя в международна компания, не всички четат кирилица, тъпанар прост!

Да, имам право да решавам къде ще бъде публикувано писаното от мен, тъпанаре прости! Не живеем през 50-та година! И стига си се дървил тук, лесно е в нета! Прост народ, прост...

Трахнов

Това Вие ли го написахте?! Доста възпитано сте си позволил да се държите, няма що!

Yasen Trahnov каза: О да, аз го написах, мога и по-"възпитано" да се държа когато отправят обидни епитети към мен. Особено когато дори не участвам в дискусията, все пак до днес аз не пишех там, и бях коментиран зад гърба ми. Какъв висок морал само. А после ме поучавате за етика и т.н... Евала!! В крайна сметка точно Вие подкрепяте този модел. Та необходимо ли е да проявявам уважение ? Към кое? Към факта, че някой ви е назначил да работите като учител, и Ви е дал класа в който съм бил? И за това заслужавате някакво специално отношение ли?

Че всички класове ни предупреждаваха за Вас, името ви се носи заедно с избухванията ВИ на тема комунизъм. И очевидно не само сред моят набор.

Относно фейсбук правилата - написани са, много ясно, и използвайки сайта Вие би трябвало да сте запознати с тях. Нали така? Приел сте ги при регистрацията си. Трябва ли да Ви вадя извадки от тях? Ако все още не ги познавате май е добре да ги прочетете.

Иначе на кратко, за да получите идея - споменават, че всеки има права над всичко което е написал тук, че личната информация всеки сам определя с кого да сподели. Та изнасяйки инфо извън тази група без мое изрично съгласие, каквото многократно Ви отказах, директно ги нарушавате. Колкото и да е публичен фейсбук - за да бъде коментирано мнението ми, то трябва коментиращият да се регистрира и да дойде в групата. В крайна сметка това отново е мой избор - къде да постна мнението си и кой да може да го коментира. И нз защо е необходимо 2 дена да се обясняваме за това. Говорите за свобода, но май го избивате на свободия и нарушаване на чуждите такива.

А господина който се плюнчи в блога Ви е добре да помисли дали би се плюнчил така и на живо, и дали би рискувал да разбере колко бързо паля и как бих намерил за адекватно да реагирам на думите му. Да не го заболи ... егото?

------------------

А вас и методите Ви - не коментирам. Просто отбелязах, че ползвате часовете си и за политическа пропаганда. Това някакъв съвет ли е? Аз го наричам отбелязване на фактите. А съвети как се преподава - не съм си позволил да давам. Не ми е това целта. Даже напротив - попитах за вашето мнение. Това как точно се вписва в тартарството, поучаването или нз какво още? Май не се вписва. Можете да продължавате с тези обвинения, но всеки който прочете коментарите ми, ще види, че аз не съм си позволил да напиша каквото и да е доближаващо се до поучаване. Дори съвети не съм давал.
Относно дипломите - да съм споменавал конкрето Вас? Разсъждавам си над стойността на дипломите, който се чувства засегнат предполагам ще подскочи. И наистина е кофти когато се определяме чрез документчета и това ни повдига самочувствието. Това означава, че като човек не представляваме кой знае колко - Свободни разсъждения, не говоря за Вас конкретно, нали? ;)

Относно мен - казах Ви, разгледайте профила ми. Намирам за безсмислено да рецитирам дипломи или сертификати или нз какво. Знам някакви неща, някакви хора ги намират за полезни и ми плащат добре за това. Определено нямам нужда от която и да е диплома за да мога да мисля. И децата могат да разсъждават, а нямат дипломи. Бетовен е изнесъл първият си концерт на 8 годишна възраст. Дали е имал диплома? Добре, че не са го спрели на вратата с думите - Нямаш диплома, нямаш място тук! Бил е на 13 когато са отпечатали първите му сонати.

А според Вас, ако човек няма диплома по определената тема, то не може да изразява мнение, не може да мисли, не може да има знания по темата, и т.н. и т.н...

И наистина се убеждавам, че не четете написаното, а си го кривите както Ви дойде. Твърдя, че не Ви уважавам, а какво съм научил си е друга тема. А и не съм забелязал литературата по философия да е достъпна само и единствено в учебните часове.

Издаване на книги - Ако си платя дали няма да издадат каквото си пожелая? Например постовете ми във фейсбук за 3 години. След това и аз ще казвам, че съм издал книга. Но поне няма да я пробутвам на ученици... :D - Отново ли Ви се привиждат съвети и
тарторство? ;) Убеден съм в това!

Ангел Грънчаров каза: Такаааа... пак ми изнасяте лекция как е правилно да мисля :-) и какво следва да правя; непоправим сте! Проблемът си е Ваш.

Знаете ли, не ми е интересно да разговарям с Вас. Скучно ми е. Банални са ми Вашите разсъждения. При това най-нагло пак излъгахте, че съм бил ползвал часовете си за "политическа пропаганда". Не ми се занимава, а иначе бих могъл да Ви съдя за такава една долна клевета. Казах Ви: нямате нужната квалификация за да прецените кое е пропаганда и кое не е. Бос сте в тази област. Затуй ако искахте да постъпите умно, поне да си бяхте замълчал. Искате да ми навредите и да си отмъстите за нещо, ала не е този начинът. И милион пъти да го кажа, пак няма да го проумеете, щото не Ви изнася. Инатите се. А да съм Ви молил да ме съветвате, да ми давате умните си съвети за всички тия неща? Сам ми се натрапихте. Опитвате се да ме поучавате, но не схващате базисните неща, поради което мисълта Ви кръжи все по повърхността. Намерете си събеседници, които да са на Вашето ниво. Аз, за да не умра от скука, се оттеглям.

Много поздрави на Чехия! Не се кахърете толкова за мен. Все някак ще се оправя в живота си... Бъдете здрав! И погледнете по-цялостно на живота. Вместо да мърморите тука пред мен и да ми излагате претенциите си можехте да излезете на разходка с някое момиче и да си прекарате чудесно! Ето, давам Ви урок: губите си крайно неразумно времето! Да учите учителя си по философия (бившия), сиреч учителя си по мислене на това как трябвало да мисли :-) На краставичар краставици да продавате се мъчите
:-)

Казах това още веднъж за да Ви ядосам дотам, че да ме намразите дотолкова, че повече да не Ви се ще да обелите и дума с мен. Като помълчите, може и да се позамислите. Поне малко. Желая Ви го! Желя Ви бъдещи успехи по пътя на мисълта. И не мразете образованите и интелигентните хора, не таете толкова мъст към бившите си учители. Учителите не са лоши хора. Опитали са се да Ви подтикнат към придобиване на някакви качества, Вие обаче сте се заинатили и сте ги намразили. Не бива така. Не е този начинът. Огромната част от хората уважават бившите си учители. Ценят труда им. Нелек и нашият труд, млади човече! Та още веднъж: преди да кажете нещо, или да го напишете, не е зле да помислите поне малко...

Веселин Божков каза: Грънчаров, кажете, защо не почва тотото? От 20:30 трябваше да е... Бойко ли нещо? Или Венета Марковска?

Yasen Trahnov каза: Опитайте се да ме осъдите, в групата само видях достатъчо момчета които биха свидетелствали за същото. Само кажете какъв адрес да ви дам.
А прочетохте ли правилата на фейсбук или ще ги игнорирате за по-удобно? И не генерализирайте. Не говоря за учителите, а за вас. ;) Но трябва да четете и разбирате, а не просто да плямпате! ;)

М/у другото, само вашият начин на мислене ли е правилен? Хммм :)

Ангел Грънчаров каза: Приятни размисли, г-н Трахнов, ето, почнахте да си задавате въпроси, почнахте да се замисляте, това, мисленето, е благородно и велико дело на живота ни, желая Ви успехи!

Yasen Trahnov каза: Не разбрах - ще се съдим ли? И кога ще изтриете постовете ми? Иначе е умно, че отстъпвате, правите го по изтъркан начин, но поне няма да се излагате повече.

Ангел Грънчаров каза: Достатъчно внимание Ви отделих, но моето време е ценно. Казах мислете, пък ако измислите нещо смислено, ми пишете на имейла. Ама не ми губете времето, моля. Аз имам много ученици, с които ми е интересно да говоря и обсъждам, с Вас не ми е интересно, а скучно. Но можете и Вие, след като Ви импулсирах да се позамислите малко, да почнете да прогресирате в това отношение. Желая Ви го най-сърдечно и доброжелателно. Вие си ме мразете колкото искате, аз пък Ви желая най-доброто! Успех!

Yasen Trahnov каза: Сега пък съм мразил. Измислици до дупка. Заплашихте със съд - отказахте се. Всичко е само на приказки ли?

Говорихте, че ще спазите правилата на фейсбук - не го правите. Говорихте, че спазвате някакви принципи - не го правите. Наистина ли съм си губил времето, говорейки с един балон от горещ въздух?

Ангел Грънчаров каза: Оценявам желанието Ви да общувате с интелигентни, с мислещи хора, но да сте го правили навремето, когато съм Ви преподавал; тогава сте си пропилели времето, мълчали сте най-вероятно като кютюк години наред, трупали сте злоба срещу мен, а пък сега изведнъж Ви се заобщува с мен... Друг път може някога да поговорим, ама ако наистина имате нещо смислено да ми кажете. А тук зациклихте и повтаряте все едно и също, признавам си, писна ми... пък и времето ми е ценно, имам много други, приятни занимания, аз съм зает човек. Приятна вечер!

Илия Зюмбилев каза: Грънчаров пий си хапчетата... Пак ли някой те мрази? Хааа...

Yasen Trahnov каза: Налага се да повтарям, защото вие удобно игнорирате. А мен ме интересуват тези въпроси. Виждате ли логиката или още ви се губи? А дали сте интелигентен - доста оспорим факт. Тук май само Вие си се харесвате. Защо ли? :D

Илия Зюмбилев каза: Защо всички мразят Грънчаров кви лоши хора само! Хаххаааа! Той (Грънчаров) толкова обича хората а те пък да го мразят...

Yasen Trahnov каза: Какво да ти кажа, излиза, че това училище вади само идиоти... Или такива излизаме след неговият час, още не мога да хвана връзката... :D

Todor Likov каза: Здравейте "господин" грънч-аров :.) Здрасти!

Яска дискусията ми се видя доста интересна и си позволих да я прочета и да изразя скромното си мнение в защита на мой съученик, с когото често спорим, но намирам много точно искането му да бъдат премахнати неговите коментари от блога на господин грънч-аров. Господин грънч-аров позволявам си да изразя несъгласието си с твърдението ВИ за вашия безукорен правопис. Господин грънч-аров изтъкването на местонахождението на Ясен въобще не беше с цел хвалба, а уточнение за необходимостта му от това, неговото име да бъде изписано на латиница (както всеки разсъждаващ човек, дори и вие господин грънч-аров, може да се досети за възможността да се комуникира с хора, не използват кирилица). Господин грънч-аров винаги съм ценял чуждото мнение и никога не ми е било пречка политизирането на часовете ВИ. Уважавам това, че ВИЕ, господин грънч-аров, сте бил мой преподавател, но искрено се надявам бъдещите ми деца да не бъдат ВАШИ ученици.

П.П.: Може да разкодирате съобщението ми използвайки вашата книга ;) П.П.2 Съжалявам за всякакви грешки и фамилията ми се изписва Ликов - л, като лисиц; и, като измама; к, като картоф, о, като ВАША любима дума, в, като вещина.

Илия Зюмбилев каза: Ей кви лоши хора докарахте грънч-аров до нервна криза... хахаааааааа. Човека не си е пил още хапчетата а вие го нападнахте толково лошо хаххаааааааа! Ей сега като си изпие хапчетата ще ви "разобличи" във блога си! Хахаааааааааа!

Vasil Genov каза: Все някой е неразбрал, все някой е на въпреки с милия, беден философ-интелектуалец! :D:D:D

(Следва ПРОДЪЛЖЕНИЕ)

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост! (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

1 коментар:

Анонимен каза...

Възползвам се ЛЪЧО, от възможността да се "подърля":-) още
съвсем мъничко с най-симпатичния ми от твоите опоненти тук,а именно: с г-н Ясен Трахнов.
Първо, защото призна правото и желанието ти, а на дело ги и удовлетвори - да ти говори в уважителен тон и форма.
Второ, ми стана много симпатичен
с настойчивостта и с упоритостта си
да получи отговори на законните си
въпроси към теб, т.е., с които хъс, спортна упоритост и сила преследва моментните си цели.
И трето, последно и по значение място, разбира се и, защото толкова непосредствено, почти по
детски искрено изплака своето огорчение, че сме били толкова прости, безкрайно прости българи с теб, пък, видите ли, той излиза, че е така умно и светло издигнат над нас, със своята си чешка работа и толкова просветен във възпитателната, във философската и в просветителската области, че не ни има за никакви учители, философи и просветители, де, нали така :-)...Аз даже прощавам, разбираемото слепоочие на г-н Ясен Трахнов в неговия яд, да не види, че към него съм се отнесъл вежливо на "Вие", та после в същия му неоправдан и неоснователен яд да ме "омаскари" на "ти" и с "олигофрен", не съм и броил колко пъти, след като не и разбрал: защо пък аз съм се "пенил" и незаслужено ли, срещу жалките негови другарчета-страхливо, безотговорно и грубо онанимстващи:-), пардон: анонимстващи с коментарите си, но и срещу неговото неразбиране, че когато пишеш на кирилица е същностно и съществено нормално да изписваш и името си със същата ни родна и световно ли,
или само европейски призната азбука, не съм ли прав, г-н Трахнов! Пък, като сте в Република Чехия кой ще Ви пречи да си пишете и общувате с дълбоко уважаваните и от мен чешки граждани
на техния език и с тяхната азбука.
Хайде, ако съм прав, не, да ми "се извините", ами да ме помолите
за извинение, заради незаслужените
от мен Ваши определения и незаслужено грубо отношение,
Особено и от човек, който разбрах,
че обича и я слуша същата бетовенова музика, която и аз, а и
г-н Ангел Грънчаров не само обожаваме, но и обожествяваме...:-).
Надявам се да опитате и да схванете тази "тънка" и съвсем не формална "извинителна" разлика, че чак и бая уж издигнати по интелект българи, включително и не от Делиормана :-) и уви, все още да не са я разбрали...
А сега г-н Трахнов, по съществото на другия спор.Имаме ли
или нямаме правото, без изричното Ваше съгласие да Ви цитираме в своите блогове, разбира се, с името Ви, ето какво, на принципа:
с Вашите камъни, по Вашата глава,
ще Ви цитирам, след, като кликнах
върху Вашето "Тук" и съвестно го
разгледах до:
"Когато публикувате съдържание или информация, като използвате Публичната настройка, това означава, че позволявате на всеки, включително и на хора, които не са във Facebook, да имат достъп и да използват тази информация, и да я свързват с вас (т.е. вашето име и профилна снимка).
Ние винаги ценим вашата обратна връзка или други предложения относно Facebook, но вие разбирате, че може да ги използваме без никакви задължения да ви компенсираме за тях (точно както вие нямате задължение да ги предлагате)."!
Очаквам да прочета доколко сте съгласен с точността и истинността
на посоченото цитиране и
задължително Ви извинение да ни занимавате с все още ясно прозирната Ви и меко казано неинформираност не само в областите
философия, педагогика, политика, но излиза, че и във Вашата собствена професионална област.
Е, що пък "младо-неузряло", имате
толкоз простор пред себе си да се учите и да се образовате, да си
пооправяте и да си доизкусурявате ценностните и останалите си ориентири.Има хляб в младата
Ви личност, г-н Трахнов, дано не
опровергаете истинното ми и правилно мнение, макар в областта
на психологията и личностните оценки, разбира се, че не съм, както съдията във ВКС.


23.11.2012г., Владимир Трашов

А може би тъкмо ИДЕИ е твоето списание?!