четвъртък, 10 април 2014 г.

Различията в мисленето между източния и западния човекСебеизразяване


14 минималистични картинки, които изобразяват сблъсъка на двете култури

Какви са основните разлики между източната и западната култура? Наистина ли сме толкова различни и в какво се изразяват тези разлики? На тези въпроси отговор дава младата художничка Йанг Лиу, която е родена в Китай, но живее в Германия откакто е 14 годишна. Живяла и израснала и в двете страни, тя е запозната с традициите и е в състояние да открие разликите между културите с изключителна точност. Лиу е решила да пресъздаде тези разлики чрез 14 минималистични картини, като използва пиктограми и прости форми, които могат да характеризират и съпоставят Изтока и Запада. На червен фон тя е поставила схващането си за Китай, а на син фон – представата си за Германия. Вижте творбите й:

Отношение към точността:Размерът на егото:Разрешаване на проблеми:Шефът:Начин на живот: Независимост срещу зависимостВиж останалите картинки

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари:

А може би тъкмо ИДЕИ е твоето списание?!