петък, 28 февруари 2014 г.

Проблемът с дисциплината в братски Китай вече е решен, да се възползваме от китайския опит, другари!












Китайските власти се грижат децата в училище да не се прегърбват докато пишат в клас. За целта на чиновете им има специални железни прегради, които не им позволяват да се наведат надолу. Ограничавайки ги по този начин, те от малки ще имат правилна стойка. Преградите са подвижни и служат за подпиране на учебниците на тях. Друг начин е в междучасията в двора на главите им да бъдат поставяни купички за да стоят изправени.

КОМЕНТАР на Явор Ганчев, Национална мрежа на родителите:

Още идеи за МОН - според мен тази е една от най-добрите: децата да се ограждат с метални рамки, за да имат правилна стойка на чина. Даже може да се доразвие - по рамките следва да се пуска лек ток, за дисциплиниране на тези деца, които може да решат да се подпират на тях. На тази снимка не се виждат краката на децата, но сигурно на тях има верига с гюлле, за да не тичат в междучасията. Между чиновете няма пътечки, това е още една добра идея - така се гарантира, че в една стая може да седнат не само 30, а до 50 деца, което е увеличение с над 50% на производствената ефективност на един надзи... пардон, учител. В статията може да видите още и как се решава и проблема с играта в междучасието - на главите на децата се нареждат панички, което допринася за изправената им стойка. Само че не съм сигурен дали тъкмо това ще се възприеме добре от министерството, защото по мои наблюдения превитото гръбче е предпочитаната стойка, особено за кариера в администрацията. В края на краищата - ще адаптираме китайския модел за българските условия - в междучасията на децата ще се дават тежести за носене - така хем ще мируват, хем ще добият желаната стойка за българските традиции.


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари:

А може би тъкмо ИДЕИ е твоето списание?!