неделя, 12 януари 2014 г.

Издънките на едно лице с изцяло антифилософски манталитет, имащо някакви претенции в сферата на философията

Преди време публикувах "матр`ьял" с ето това заглавие: Красноречив симптом, показващ битуващите нрави в тази нашенска т.н. "научна" или, опази Боже, "философска" общност, в който едно лице, имащо някакви претенции в областта на философията, подложи на критика моята "философска грамотност" и същевременно оплю издаваното от моя милост списание ИДЕИ. По-късно благоволих да му отговоря все пак (аз съм диалогичен човек) и написах ето това: За "теоретичните празнини" във философската образованост на индивида Грънчаров. Мина време и сега разбирам, че същото това лице в Туитър е продължило да се заяжда не само с мен, ами и с когото свари; ето една извадка от най-последните му изяви в тази толкова "философска" негова активност, която именно показва, че претенциите му в областта на философията при такъв характер са явно съвсем безпочвени:

Nikolay ‏@herr_uzzunov 26 октября: Гнусните студентчета вдигат революции в университета, а иначе ги няма да отидат на лекции!!! Прости същества!!!

Nikolay ‏@herr_uzzunov: @aigdb г-н Грънчаров, изненадан съм! До вчера просихте пари за списанието си, днес е посткомунистическа руска колония? А принципите ви?

Nikolay ‏@herr_uzzunov 26 октября: Докато идиотите студенти пред СУ протестират, някои се опитваме да четем в библиотеката!!!

Nikolay ‏@herr_uzzunov 12 октября: Дали индивидите, които екзистират из Петрич биха могли да бъдат окачествени като хора?

Nikolay ‏@herr_uzzunov 15 сентября: Грънчаров, П.С. Когато си намерите Вашата област, започнете стойностно (а не разпиляно) да пишете, елате да си побъбрим философски ;) Успех!

Nikolay ‏@herr_uzzunov 15 сентября: Г-н Грънчаров, в написаното не виждам философска мисъл. Заяждане на дребно :) Жалко само, че хора като вас преподават на студенти :(

Nikolay @herr_uzzunov: Последните няколко дни на работа се тъпча само с бира ... !?!?!? - 17 авг.

Nikolay ‏@herr_uzzunov 26 октября: Angel Grancharov Значи не можете да защитите "тезата" си, която подхвърлихте :-) Недостойно е да се бяга от отговор... - 2 окт.

Nikolay ‏@herr_uzzunov 26 октября: Е, всеки се продава както може. Та каква е разликата в продаването между Сидеров и Грънчаров???? Мълчите? Ще ревете в блога си ли?
Показать переписку

Nikolay ‏@herr_uzzunov 26 октября: @aigdb P.S. И този ваш колега - Н.У. един ден ще преведе голяма част от Хусерл, а вие ще си умрете мрънкащ драскач :) Съжалявам ви!

Nikolay ‏@herr_uzzunov 26 октября: @aigdb Така и не отговорихте, защо се продадохте на Русия? Или и вие сте с манталитета на Янукович? Като не става с едните, дай Г**а си на..

Nikolay ‏@herr_uzzunov 26 октября: Винаги действам импулсивно. Дали така трябва?

Nikolay ‏@herr_uzzunov 26 октября: През 2014 си пожелавам да имам повече време за Хусерл!

Nikolay @herr_uzzunov: @aigdb Хахахах, а като гледам Вашите приноси във философията колко са големи! WOW! Без Вас нямаше да има философия в България, знаете ли?

Nikolay @herr_uzzunov: @aigdb :) Вашите книги не успяха да създадат философско чувство у мен, останах си прост! Явно не сте си свършили добре работата :)

Nikolay @herr_uzzunov: @aigdb Ще ви посветя първия си превод, г-н Грънчаров ;) За разлика от вас, аз няма да се продам на руснаците за престиж! Помислете ;)

КОМЕНТАР: Въздържам се от коментар. Под достойнството ми е да разговарям с подобни същества...

Nikolay ‏@herr_uzzunov: @aigdb Може да се оплачете на еди-кой си поп в блога си и да ревете пак за нещо. Умният човек твори, не се оплаква в блогове ;)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари:

А може би тъкмо ИДЕИ е твоето списание?!