петък, 17 януари 2014 г.

Аморално е да причиняваш зло - за да направиш след това "добро"!

Ето някои коментари за публикацията от вчера под заглавие Нравствените терзания на един надарен с несметни богатства... "бедняк", откупил с пари свободата си, в която разказах за това как е свършило съдебното дяло срещу моята свобода на словото; смятам, че тия коментари доста добре очертават нравствената ситуация, в която живеем:

Анонимен каза: Не е трябвало да приемаш! Аз ще ти помогна с една вноска.

Анонимен каза: Жалко! Това е победа за цензурата в България.

Анонимен каза: а интерсено, грънчаров се признава за виновен значи наистина е виновен!

Тотю каза: Не е така. Грънчаров може и да е самонадеян и да си заравя главата в пясъка при всеки неудобен въпрос или коментар и да ги игнорира, но НЕ Е ВИНОВЕН по това дело. Свободата на словото трябва да е пълна и не бива да се отнема на никого.

Грънчаров не е оклеветил никого, нито е заплашвал с насилие. Така че това дело е повече от скандално и показва, че в България все още няма свобода на изразяването. Чалгарска работа... Тотю

Simeon Ivanov каза: Анчо, Ангеле, в каква държава сме! Е, немам думи! Ужасен ужас е това. Дано се съвземеш бързо. Жив да си и здрав да си, дано. Но има Видовден. Тази личност ми се чини, че добро няма да види. Всичко се връща, който зло прави, зло получава рано или късно и си плаща. За това ще се погрижи висшата справедливост.

Simeon Ivanov

Анонимен каза: Ще се намеся анонимно, защото познавайки Грънчаровото поведение ще използва директно името ми за обиди.

Факт и истина е че Грънчаров постоянно обижда опонентите си, използвайки думи като "сволоч" например. Ако Грънчаров знае какво е сволоч, сигурно няма да му е приятно да я използва. Но е истина че Грънчаров обича да обижда.

Bacho Кольо каза: След като делото приключи с що-годе миролюбив и благоприятен и за двете страни изход, мога да кажа: Това дело Грънчаров сам си го изпроси!

(Да не се бърка това дело, с делата му срещу директорката! Там справедливостта, истината и правосъдието бяха на негова страна.)

Мария Василева каза: Съдийката ме озадачи - нямало за в бъдеще да позволи да ви се отнеме правото на свобода на словото в блога, а за миналото позволява. Едни стандарти има за бъдещия период, а други за миналия, така излиза. Изнудвачи! На Грънчаров трябваше да се плати и то голяма сума.

Нека нямате терзания че сте направили нравствен компромис. Бог казва да даваме на тези, които искат, постъпили сте богоугодно.

Друг въпрос е какво правосъдие имаме, от всякъде гледат да измъкнат пари от народеца - в случая за адвоката на по-висшия по служба, директора, а не учителя, 300 лева, както и за самата зам. директорка, за която е важно да сплаши Грънчаров - 300 лева. Това че щяла да ги даде на бедните ми звучи наивно-глуповато. Да тормозиш един невинен човек толкова дълго време с цел да дадеш на бедните - да причиняваш зло, за да направиш добро! Е,браво!

Мария Василева

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари:

А може би тъкмо ИДЕИ е твоето списание?!