петък, 20 юни 2014 г.

По повод на още едно страшно безобразие на Синода и на пловдивския мутрополит Николай



I. Канонизацията на баташките светци-въстаници–съзаклятници на Левски и Волов е компрометиран и опорочен акт, защото:

1. Лъжата, измамата и престъплението не са способни да припознават светостта и нямат право да се докосват до нея. Ината, лъжата, измамата, престъплението, кражбата, обидите и Богу не са угодни. Сам Бог е заповядал: ”Не лъжи! Не пожелавай нищо, което е на ближния!”

- Пожелаването и заграбването на народна собственост (собствеността на ближния) чрез незаконното приватизиране на историческата църква, извършено с лъжи, документни престъпления и измами;

- попският инат, с който беше демонстрирано неподчинение на закона и потъпкване на моралните норми и волята на предците ни;

- незаконната търговия с костите на дедите ни под форма на „свети мощи”;

- мухлясването на техните кости (национална памет-археологически ценности-основен музеен фонд), предизвикано от микробиологични процеси вследствие незаконното миро­помазване (с вода, вино и масла) в съмнителен червен пластмасов леген за пране на мръсно бельо, а не в специално осветена църковна утвар, като за помазването е ползвана съмнителна гъба за мръсни чинии;

- поповете са лъгали музейните работници, че Министерство на Културата и НИНКН са дали съгласие за това „свято дело” и че комисия от техни представители пътува в този „свещен миг” към Батак (12.05.2011 г.); нечестното прикриване на този факт;

- незаконната промяна на интериора и екстериора;

- незаконното палене на свещи, което заличава следите от кръв по стените и унищожава ве­ществените доказателства за кървавите събития от 1876 г. са част от поредица събития, доказващи нечистите намерения на акта на канонизация. В „Житието и молитвата на баташките мъченици” батачани-борци за национална свобода са обидени с подигравателни, непристойни думи - „овце” и „агнета, отишли сами на заколение” - и е заличена с лъжи цялата история за Априлското въстание в Батак 1876 г.


Същата тази книжка „Житието и молитвата на баташките мъченици” завършва с гнусен призив със стихотворение, озаглавено „Клането продължава”. Какво безумие! Каква гавра! Незаконните и неморални действия, които съпроводиха бляскавата гръмка церемония на канонизацията доказват нечистите насилствени помисли на този акт, който цели реализация на „проекта Балева-Митът Батак” зад маската на Православието. Тези действия са гавра с паметта на дедите ни защото тяхната святост не може да бъде петнена с позорно беззаконие, арогантно незачитане на човешките норми и декалога, лъжи и попски инат. Тях­ната героична святост не може да бъде обидена с нарицанията „овце” и „агнета”, недопустимо е костите им да се разпиляват по света като се търгуват под форма на „свети мощи” и под лукавия предлог, че са „миропомазани” да бъде предизвикано тяхното мухлясване и унищожение, всичко това с цел да бъде затрита ис­торията за Априлското Въстание 1876 г.

Авторитетът на нашите духовни водачи и архиереи зависи от тяхното минало, настояще, от техните християнски ценности и морал. По примера на Ватикана, БПЦ би могла да канонизира свои заслужили църковни дейци, а не да търси авторитета си в криптата на Историческата църква в Батак като посяга към исторически лица и герои, които нямат нищо общо с делата на църквата. (Прочети ДО КРАЯ >>>)

ЗАБЕЛЕЖКА: Получих на имейла следното писъмце и в отговор на него направих горната публикация:

Г-н Грънчаров, здравейте!

След Декларацията на КИД "Будител"-Батак до Патриарха с искане за деканонизация на баташките светци-въстаници излезе и Прокламацията на внуците на въстаниците за Деканонизация на новоканонизираните. От началото на м.май т.г. Прокламацията вече два месеца се разпространява в Батак на хартиен носител. Събира се и подписка.

Ако решите може да отразите на Вашия сайт това право на батачани!

С поздрав: арх. Стефка К.-Василева

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари:

А може би тъкмо ИДЕИ е твоето списание?!