понеделник, 23 юни 2014 г.

Дискусия между прозападно мислещи хора със зомбирани от путинистката пропаганда представители на петата колона на Русия в БългарияЕто някои по-интересни коментари под публикацията на българския превод на текста под заглавие Четвъртата световна война с автор Андрей Иларионов, които открих на съответното място във в-к ДНЕВНИК:

Анонимен каза: Страхотен и много актуален текст, който за пореден път доказва, че явно Пут*ин, тясното му и не толкова тясно обкръжение, обитават паралелна вселена. За съжаление хиляди (или, не дай Боже, десетки или стотици хиляди) ще платят за опасната психоза на малкия "вожд" с живота си, а няколкостотин милиона с ненужна мизерия....

Анонимен каза: Подобни персони, пишещи анализи по поръчка (който плаща поръчва музиката), са на издръжка до живот! Много ми е интересен начинът, по които САЩ си измива ръцете за всички войни и бедствия, които нанесоха на света след 1991 година, като за всичко обвиняват Путин и Русия!

Анонимен каза: А, не се учудвам, национални предатели има не само в България, има ги и в Русия, и къде ли не. И те пишат ли, пишат. Спомнете си само нашия Георги Марков. Обществото ни му гласува доверие, направи от него човек, а той ръгна да бълва огън и жупел срещу България. Да беше поне някъде на хубаво място, а то в Англия, в тая полуциганска държава.

Анонимен каза: Tо се видя каква потресаваща мизерия и диващина е в Русия - и това е страна, която иска още територии? 3а какво са им? Tе тези необятни диви земи там не могат да управляват, пейзажа е като буквално от Марс, едни грозни съборетини като курници и бабушки във ватенки, и вълчи студ - а ламтят за още. Дива руска сволач!

Анонимен каза: Иди да видиш как се обличат англичаните. Не се учудвай, ако видиш жени, облечени по-зле от нашите циганки. Не, не са циганки, не са пакистанки, не са и индийки. Най-чисти англичанки са, вери инглиш, така да се каже. И ако ти се заповръща, след като си бил на вечеря при английско семейство, не се свени да им обясниш защо си го направил. Преди да легнеш в постелята, провери за дървеници. Не гледай как англичаните мият домашната си посуда, защото пак ще трябва да повръщаш. И бъди горд, че си българин и Русия е все още с теб! Да, този, на когото си равностоен в Англия, е по-беден от теб и води по-нискокачествен живот.

Анонимен каза: Вземайте пример от САЩ какво правят със съседите си. Просто заздравяват интеграцията. Интегрират икономиките, а не завземат територии. Подготвят почвата за пълно отваряне на границите един ден. А в Азия тепърва започват гранични спорове. Както виждаме, войни за територии в момента се водят и в Европа. Колко са далновидни американците! Северна Америка в близко и далечно бъдеще ще бъде единственият спокоен континент. Остров на мира и спокойствието. Русофилът веднага ще опонира, че Америка прави конфликти навън. Ами направете и вие конфликт в Северна Америка! Не може, защото там има разум.

Анонимен каза: Путин е такъв тъпак, че не е разбрал един основен урок от историята - руските колонии или общности са много по-полезни когато са пръснати в различни държави. Чрез тях Русия може да държи голяма част от световната търговия и да изнася влияние. вижте какво са правили древните гърци - колонии навсякъде около Средиземно и Черно море и по този начин са контролирали търговията в Древния свят. Същото са правили и римляните. В наше време евреите. За какво му са да ги събере в една държава?

Анонимен каза: Путин не е никакъв политик - той няма визия, няма дългосрочна стратегия, няма държавническо мислене. Той е просто едно обиден комплексиран кагебеистки кадър, страдащ от мегаломания,яки комплекси и мания за величие, типичен руски синдром между впрочем, на които са му взели близалката под носа (бившия СССР) и сега като кварталния бандит с бухалка в ръка на инат троши що де може около него - заради тази близалка. Най-лошото е, че руснаците са толкова зомбирани от пропагандата му, че не знаят на кой свят се намират - а точно те ще носят последствията от простотиите на Путин - и ще ги платят в икономически план със задаващите се глад и мизерия.

Анонимен каза: Русия е една (от многото) регионална сила, като Турция, Индия, Бразилия. В сравнение с Европа Русия е икономическо джудже. В сравнение с НАТО - е джудже във военно отношение. Демографски са едно нищо - 130 млн. Каква война ще водят? Най-вероятно ми се струва, че притиснати от безпътицата и липсата на перспективи се опитват да си вдигнат цената.

Анонимен каза: НЕ СТЕ ПРАВИ! Нападате приятелите на Русия, наричате ги предатели петколонници, лъжци, дори!

Не е вярно, вижте колко правилно пише тук един другар-писател, как във Великобритания живеят в смрад, нищета и отчаяние, колко са гадни и как се обличат като цигани. Вярно е, дори е по-лошо, например в Хамерика.

Вижте за сравнение Русия: широки прави магистрали, учтиви и възпитани шофьори, процъфтяващи селца, навсякъде усмихнати хора, високотехнологична индустрия - 15-то поколение суперкомпютри, електроника от XXII век, безлюдни автоматизирани заводи, всичко си произвеждат сами... Да не говорим за военната техника: изтребители от 11-то поколение, невидими и безшумни подлодки и всякаква друга безаналогова техника. И навсякъде - весели, усмихнати лица, радостни лозунги: "Как свободно се диша в Русия", "Днес наша е Русия, а утре - целия свят"... Горди, свободни хора. И има защо - живеят във велика страна, тук се произвеждат най-бързите часовници, лекуват се най-здравите болни, отглеждат се най-големите джуджета...

И още - пишещите тук приятели на Русия, не са никакви национални предатели, те просто са добри руски патриоти, макар и българогласни, защото припознават за своя Радина матушката Русь. За какво предателство може да става въпрос тогава?!

Анонимен каза: Четвъртта световна война русия ще води когато американския президент се качи на ЗАЗ и на самолет "Туполев" и когато американците масово хукнат да се изселват в новия СССР, тъй като това никой не го предполага в обозримо и необозримо бъдеще, не ми е ясно кой за какво и срещу кого ще води война - като всичките деца на комунистите, всичките пари, всичките им имоти са именно на Запад, срещу тях ли ще воюват - ами те там са си техни бе.

Анонимен каза: "Стратегическото решение на днешния проблем е възможно единствено чрез превръщането на Русия в демократична държава"

Това е невъзможно! Човекът прави грешка като казва, че подобно е било положението в Германия. Там преди нацисткия режим и след него са живеели свободни хора. Като казвам свободни имам предвид в контекста на времето, в което са живеели.

В Русия никога не е имало свободни хора. В Русия са преминали от режима на царете и крепостните селяни към режима на Ленин и Сталин, и закритите градове. Народът им винаги е живял в землянки!

Анонимен каза: Аз също не харесвам особено САЩ, но ако (хипотетично) в света има само две страни - САЩ и Русия, вие в коя бихте искали да живеете?

Анонимен каза: Човека говори това, за което му се плаща. Първо не Русия предизвика случващото се в Украйна, а щатите организираха преврат. Нито пък Русия нападна Грузия, а точно безумеца Саакашвили реши, че може да води военни действия срещу Русия. Колкото до безпрецедентните неща, които се случват в Европа, не виждам да се споменава разкъсването на бивша Югославия и насилственото отделяне на Косово от Сърбия - там даже нямаше и референдум. Ако въобще може да се говори за война, войната е за смазването на Русия, войната е за руските ресурси.

Анонимен каза: "Концепцията за "Руския свят" не е фантазия, измислена от странни хора. Държавната Дума на Русия преди известно време прие закон за съотечествениците, създаващ юридическо основание за тяхната военна защита в чужбина. Освен това беше приет още един закон, даващ право на руските войски да действат вън границите на Русия.Ю

Моля обърнете внимание на взривното нашествие на "инвеститори" от Русия в последните две-три години. Купуват недвижимости, строят си селища. Какви ти селища, цели градчета! Напъват се пред местните власти да си строят училища. Имам ужасното предчувствие, че ако не се вземем скоро в ръце на доста места, предимно по българското Черноморие ще се лее руска реч, ще се вее руски флаг, контролно-пропускателните пунктове ще се охраняват от руски граничари, митничари и т.н. и там трябва да ходим с визи....

Анонимен каза: "Аз също не харесвам особено САЩ, но ако (хипотетично) в света има само две страни - САЩ и Русия, вие в коя бихте искали да живеете?"

Познавам добре Англия. Ужасно е да се споделя бита и начина на живот на англичанина. Предполагам, че в САЩ е още по-трагично. Познавам добре и руския начин на живот. В Русия определено е по-интересно и по-човешко да се живее.

Анонимен каза: Ти за коя Англия говориш? Защото аз живея на едно такова място повече от 10 години.

А това, което ми описваш, прилича на едно друго място, намиращо се в Русия, където също съм живял продължително...

Не е красиво така да се лъже! Това го правят само мургавите и комунистите...

Анонимен каза: По-човешко казвате...

Защо ли милиони руснаци не се възползват от златната възможност да живеят "по-човешко" в родината си, а вместо това с "мазохистична" радост отиват да "споделят ужасния бит и начин на живот на англичанина", като някои дори (явно най-улавите) отиват там, където е още по трагично - в САЩ?

Анонимен каза: Авторът е много точен. Остава да видим дали Путин ще победи в тази война. В нея Путин заложи бъдещето на Русия на една карта. Загуби ли войната, всеки народ в Русия ще придобие правото да се отдели и Русия повече никога не би могла да има имперски амбиции. Путин никога повече не би могъл да нормализира отношенията си със Западния свят. Пътят назад му е отрязан. Загубата ще означава задължително загуба на голяма част от националния суверенитет. Русия и Путин ги оправят само победа, нищо друго.

Анонимен каза: От друга страна не се забелязва никакъв наплив на желаещи да живеят "по-човешко" от страна на другите народи по света (изключвам англичаните и американците, защото те, според вас, са необратимо увредени. Всъщност сам се издадохте: по-горе Иларионов казва точно това - "Англосаксонският свят трябва да бъде разбит". Сал един Депардийо...

Анонимен каза: Много обичам хора, които си живеят на Запад, разбирай Европа или САЩ, но от там ни убеждават колко е хубаво в България, а още повече в Русия.

Та... въпросът ми е следният: Ако е толкова хубаво в България или РУсия, какво правиш в Англия и защо не отидеш да успяваш там?

Много е просто. Ако вярва истински в нещо, то ги го следваш и се стремиш към него. Ако приемаш Русия за райско място или България, защо си в Англия?

И тук няма оправдания от рода на "така се случи", "тук съм намерил работа, проф. реализация" или др. Щом не ти харесва, отиваш там, където искаш и харесваш.

Анонимен каза: "Но пък за разлика от теб аз добре познавам социалния статус на българите в чужбина и не съм никак оптимист за тези хора."

Нима? Развесели ме!... Трябва да ти кажа, че българите в чужбина добре следят статуса на България в Европа (най-бедната държава в ЕС!) и процесите, които се развиват и никак не са оптимисти за своята страна. Поради тази причина почти никой не се завръща обратно...

Анонимен каза: Броят на живеещите в Европа и САЩ българи (нямам предвид сезонно работещите там цигани) отдавна надмина 1 милион. И с всяка изминала година се увеличава. Имам предвид, че тенденцията е стабилна. Това са все млади, образовани и способни хора. По този начин те отговориха на пълзящата путинизация на България.

Според вас това са безмозъчни същества, които живеят в каравани и ядат "химически пилета за 5 паунда бройката". И, противно на здравия разум, не само упорито не искат да се завърнат в родината, но и броят им расте.

Вашата теза е още по-некадърна инсинуация от тези, сътворени от два руски тв-канала, които дойдоха в България, тенденциозно снимаха разни смачкани от живота хора (каквито има навсякъде по света) и занемарени, полусрутени къщи с бездомни кучета около тях с лайтмотив "Ето в какво се превърна България след седем години членство в ЕС!"

Жалка работа!

Анонимен каза: "Запомнете веднъж за винаги - крепостничество в Руската империя е отменено ДВЕ години преди да бъде отменено робството в Съединените американски щати."

А ти запомни, че бели роби в Съединените щати никога не е имало. Никога, от първите заселници досега. И робство е имало само в ограничен брой щати. А в Русия крепостни са били самите руснаци. Робството оставя отпечатък много поколения напред. Руснаците затова в душите си са роби и днес, а белите американци носят свободата в сърцата си.

haokarapora каза: Както учехме едно време всички: "Октомврийската Революция помага на Русия да прескочи цял един строй-капитализма, щото такъв по тези земи, нямало..."

Затова "щастливият" народ на Русия от крепостни, без право да напускат земята ако господаря не разреши, станали работници и селяни, които пак не можели да мръднат ако нямат "путьовка" и апаратът не ги е избрал, одобрил и засилил нанякъде. То и затова в Украйна е "Гладомор"-ът щото украинците, таман се отскубнали от полската шляхта и се сдобили със земя, за чудо и приказ впрочем и, хайде - разкулачване и колхози... А руските селяци... те земя не са имали, на тях им дай самогон и да спят на печката...

Горките хора - освен да се пънат че са "велики"... какво ли им остава?! Затова всеки път като ги подкарат като пушечно месо и попаднат дори на наша територия, са изпадали в потрес, че хората живеят в собствени домове, имат покъщина, имот...

И това... затъпяващо оскотяване ни готвят и на нас...

Петър Иванов каза: Всеки който пише срещу Путин е юдейски, американски, грузински или поне "европейски" (?) шпионин.

Уточнител каза: УМОЛЯВАТ СЕ уважаемите хора да не спорят с Червени тролове (мурзилки*, лъжеисторичари, пирати, съветски прокурори и темподобни отпадъчни продукти на комунизЪма и всякаква друга паплач). А също и да не им обясняват защо водата е мокра или, че геврекът имал дупка. Това е не само загуба на време. Навлизайки в спорове с такова Човекоподобно същество има опасност да заприличате на него. С троловете от Червената сган не бива да се влиза в полемика - просто при удобен случай трябва да се гонят с камъни (не с тояги, защото хапят). А иначе не им обръщайте внимание - такова неглижиране ги убива, изпаряват се, като вампири на слънце.

Не забравяйте, че това са два вида екземпляри: внуци на АБпФК и слуги на същите - паплачь общоизвестни като Червено-Руска сган**. Не забравяйте също, че главната им задача е да задръстват форума с всякакъв скрап, за да не може да се допуска някаква що-годе смислена дискусия, в която да излиза истината. Защото истината е отрова за тази сган. За тях няма нищо свято, няма никакъв морал, те вярват само в Мамона и се уповават само на Матушка Русь - тяхната опора и защитник в този враждебен ("англосаксонски", "хамерикански", "еврогейски" свят.
_________________________

* от рус.: нещо като трол-проститутка
**потомците и роднините на АБпФК, техните слуги и клиентела, заедно с КДС/КГБшпионите - всичките вкупом Руска агентура

sardanapal каза: Русия е толкова велика, че не можа да извади потъналата "Курск", но и не позволи на друга една, съвсем невелика страна да го направи, макар че последните можеха и си предложиха услугите - жалко за нещастните подводничарчета! Но какво са стотина човешки живота за величието на Русия - важното е "враговете" да не разгледат подводницата...

Русия е толкова велика, че не може да произведе тръбите за така силно желания от нея ЮП. Смея да прогнозирам, че главната причина да не се построи ЮП е именно тази - технологичната неспособност на производителите на москвичи да го построят, без значение как ще извъртят нещата и кого ще изкарат виновен, за да не изглеждат смешни (за пореден път) пред света.

stg каза: "В грешка си - руското население намаляваше допреди 7 -8 години, като най-голямото намаляване беше по времето на Елцин, когато смъртността надвишаваше раждаемостта - сега, колкото и да ви е неприятно, руското население се увеличава" - цитат на коментар #245 от “istorik65”

Ти няма ли да кажеш веднъж нещо вярно за разнообразие:

1990: 148,149,000 6.94%
2000: 146,763,000 -0.94%
2010: 143,618,000 -2.14%

sardanapal каза: Ето и думите на Аксаков (на когото са наречени улица в столицата на България и село във Варненско):

"Всяко тържество на България е смърт за Русия!".

Анализатор каза: Черно море е едно от най-дълбоките морета с конусовиден дънен релеф. Специалисти са изчислили, че за да компенсират налягането на водния стълб в най-голямата му дълбочина около 2200 м., от "Южен поток" трябва да подават компресия четири пъти повече от тази, която в момента руските помпи постигат. В противен случай тръбите ще се смачкат. Е, питам аз, след агресията в Крим коя голяма западна фирма ще им помогне - за да решат този технологичен проблем???...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари:

А може би тъкмо ИДЕИ е твоето списание?!