неделя, 11 май 2014 г.

Подпалвачите на Втората световна война са Хитлер и Сталин, а на Третата - Путин!“Денят на победата ни показа колко е важно да браним интереса си.” - Путин

Ето това е еманацията на руската имперска шовинистична и незачитаща чуждите интереси и човешкия живот догматика!!!

———

За да се стигне до деня на “победата” Съветска Русия мина през:

1. Пакта за ненападение с Германия
2. Нападението на Полша на 17.09.1939 година
3. Подялбата на Полша с Германия!
4. Анексирането на Литва, Латвия и Естония!
5. Нападението срещу Финландия!
6. Подпомагането на германската военна машина до 21.06.1941 година, с което Съветска Русия на практика е съюзник на Германия и подпалвач на Втората световна война!
7. Избиването на 25 000 полски войници, сержанти, офицери и цивилни лица в Катин.
8. Вероломното обявяване на война на България с последваща окупация и налагане с кървав терор на зловещ комунистически режим!!!

————

Това са интересите на Русия - и така тя ги налага!!! Само слепец не вижда истината!!!

Написа: The Rock | май 9, 2014

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

Няма коментари:

А може би тъкмо ИДЕИ е твоето списание?!