вторник, 6 май 2014 г.

Една идея във връзка с днешно мое участие в предаване на Пловдивската обществена телевизия



Във връзка с публикацията от петък, 2 май 2014 г. - виж Мое писмо до ръководителя на Пловдивската обществена телевизия Евгений Тодоров - днес бях поканен и участвах в предаването Обществена приемна с Диана Бикова, темата беше Културата на демокрацията. Вчера ме поканиха, аз обаче, увлечен в други работи, забравих да съобщя за това мое участие, та тия, които желаят, да могат да гледат предаването. Поканен съм и за други бъдещи участия, за които ще се постарая да известявам читателите на блога навреме. Както и да е, интересно ми е сам да видя какво се е получило в предаването, когато човек участва, няма възприятието като зрител, не може затова и да прецени какво се е получило, погледнато от този ъгъл, та затова се порових в програмата на тази иначе чудесна телевизия за да видя кога предаването ще бъде повторено (на запис); за жалост обаче или не можах да се ориентирам, или пък предаването явно няма да бъде повторено. Във връзка с това ми се наложи да напиша по имейла следното ново писмо, съдържащо въпрос и също така едно полезно, по моето виждане, предложение до ръководството на ПО-тв:

Здравейте! Извинявам се, искам да попитам: кога се повтаря (има ли повторение?) на предаването от 06.05.2014 г., именно това, което се излъчи днес:

09:50 - Обществена приемна с Диана Бикова: Културата на демокрацията, гост Ангел Грънчаров

Питам тъй като не можах да открия в програмната схема на Пловдивската обществена телевизия дали и евентуално кога то има повторение. В тази връзка, понеже е добре всички предавания да могат да се гледат в интернет по всяко време, бих си позволил да ви посъветвам: дали няма да е добре в безплатните сайтове за обмен на видео (примерно в youtube.com) всяко ваше предаване да се регистрира и след това да качва всяка своя емисия, а пък вече в сайта на телевизията може да се направи архив, съдържащ линковете към тия предавания (и дори самите плейъри, т.е. така предаванията ще могат да се гледат по всяко време и завинаги).

Предлагам това, защото е грехота хубавите предавания, които правите, да могат да се гледат само веднъж и повече никога; губи се ефекта, пък и е непростимо - при възможностите, които дават съвременните технологии. Ако желаете, мога да ви окажа помощ за практическата реализация на това предложение, което може да се осъществи без абсолютно никакви средства. Знам, че други предавания в други телевизии го правят това същото, което аз сега предложих, т.е. самите водещи качват файловете на предаванията в сайтове за видеосподеляне. И ги разпространяват след това, та да се гледат завинаги.

Ако няма повторение на предаването с мое участие, ще помоля в такъв случай да ми дадете файла му (аз ще дойда да го взема с флашка) и аз ще го кача където трябва - с г-н Е.Тодоров в минали случаи сме правили това, той ми го е позволявал.

С поздрав: Ангел Грънчаров

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

Няма коментари:

А може би тъкмо ИДЕИ е твоето списание?!